התוכנית היומית- 5.9

../images/Emo75.gifהתוכנית היומית- 5.9../images/Emo75.gif

לצערי, גם היום אני לא אזכה לראות את התוכנית- שבוע קצת מורכב עבורי ולא ממש בבית השבוע ליותר מכמה שעות ולשינה- אז מי מוכן לכתוב היום מה היה בתוכנית, ולערוך דיון בנושא התוכנית
תודה שוב מראש

brum

New member
הבן שלי הוא סוטה מין - תוכנית מעקב

טוב הנה אני שוב עושה את העבודה של מנהלת הפורום חחחח
(בצחוק שירי, בצחוק) היום שודרה תוכנית המעקב על המשפחה של מיקאי שהתגלה כסוטה מין. בתחילה הייתה סקירה קצרה על מה שקרה בתוכניות הקודמות וכן הראו מה קרה מאחורי הקלעים - האב היה היסטרי, הילדים בכו ואח"כ כולם התחבקו ביחד, מיקאי הובל לחדר אחר רחוק מהם, לאחר ישיבת הסבר עם ד"ר פיל, שאמר שהחשיפה שלהם יתכן והיא עזרה למשפחות אחרות להבין שגם במשפחה שלהם משהו לא בסדר וצריך לטפל בזה מיד, שהסבל שלהם הוא לא לשוא, היה לזה משמעות (ואני חושבת שזה המוטו בכלל לתוכניות של ד"ר פיל), לאחר השיחה האם ביקשה לשוחח עם מיקאי ורואים שהיא מנסה לנחם את מיקאי ולהבהיר לו שהוא עדיין אהוב, בהתחלה כל מה שהוא רצה זה שהיא תעזוב אותו ולא תגע בו אבל כשהיא קמה הוא לפתע הסתובב וחיבק. רואים איך האם עדיין לא יכולה להאמין שמיקאי אכן כל כך "לא בסדר" ונמצאת בהכחשה למרות שהיא מבינה שיכלית שאכן זה מה שקרה, האם היא השתכנעה אחרי שד"ר פיל הצביע לה על כל העובדות ? האחים של מיקאי מאוד מרוצים מהעובדה שהוא רחוק ונעול ולא מוכנים אפילו לדבר עליו, לא מעוניינים לשמוע עליו לעולם. מיקאי התקשר פעם אחת מהמרכז לטיפול בהתמכרויות בו הוא נמצא והאב כעס על האמא שבכלל מדברת איתו - הוא עדיין לא מוכן לסלוח, עדיין כועס מאוד, ולא רואה דרך בה מיקאי יכול להיות חלק מהמשפחה, במיוחד כשהוא יודע שיש לו על כך הרבה אנשים להגן (והכוונה בעיקר היא לבת הקטנה בת השנתיים). כאן ד"ר הבריק ואמר משפט מדהים - משפחה מורכבת מאישיות שונות, אם יש 5 אנשים, יש 6 אישיות שונות בבית, האישיות השישית היא האישיות של כולם ביחד וכשאחד מחברי המשפחה משנה משהו באישיות הזו הוא משפיע על כל המשפחה ההורים סיפרו גם על הדברים הטובים והרעים שקרו להם בעקבות התוכנית, עוד אנשים חשבו שמיקאי ניצל את הילדים שלהם וניתקו עמם את הקשר, שירותי הרווחה למען הילד והמשטרה חקרו אותם ואת המעורבים בתוכנית של ד"ר פיל (כי זה החוק) וההורים מסכימים שזה מה שהיה צריך להיות וכן כל המעורבים בענין (מהצד ממשלתי-משטרתי) הסכימו שהם עשו את הטוב ביותר עבור מקאי כי מה שהוא עובר עכשיו עדיף מכל הבחינות מהשלכה לכלא. השאלה הגדולה שעלתה היא - האם מיקאי יוכל לחזור למשפחה ולהיות חלק ממנה ? האם בהחלט רוצה, האב מסתייג (לא שאלו את האחים) ד"ר פיל הסביר שאם הוא לא יוכל להיות שוב חלק מהמשפחה - מה הטעם למה שהוא עובר עכשיו ? האם הוא יוכל בקרוב להגיע הביתה ? בהחלט לא, האם הוא בעתיד יוכל להיות חבר המשפחה ? בהחלט כי לזה חותרים כאן. הוא צריך קודם לבקש מכם (ההורים) סליחה ומחילה וגם אתם צריכים לסלוח לו. מה דעתכם ? האם הייתם נותנים למישהו כזה לחזור למשפחה אחרי שעבר טיפול ארוך ?

זה כי המנהלת חסרת חיים כרגע../images/Emo67.gif

והמנהלת מודה לך מקרב ליבה על הנכונות לעזור לה בשעת צרה, ועכשיו המנהלת תפסיק לדבר בגוף שלישי
לומר את האמת- אני בספק אם הייתי משנה את ההרגשה שלי כלפיו ומקבלת אותו גם אם הוא עבר טיפול ארוך. אולי הייתי מקבלת אותו בפועל בחזרה למשפחה, אבל בלב זה לא היה חוזר לעולם להיות כמו פעם.

brum

New member
מסכימה איתך ומוסיפה

קודם כל צריך לעבוד עם האמא שתפנים את העובדה שהבן שלה סוטה מין אחרת יכולים להווצר קונפליקטים בינה לבין בני המשפחה האחרים וגם היא לא תשים לב אם חלילה יקרה משהו אני לא הייתי סומכת על מיקאיי עד כדי כך שהייתי נותנת לו להתקרב לילדים האחרים - הוא יודע לתת הצגה טובה ואי אפשר לדעת אם הוא לא עבד על הפסיכולוגים במכון - לסוטי מין יש משהו משובש במוח שמתאזן עם כדורים, אי אפשר לסמוך עליו תמיד שהוא יקח את הכדורים, הוא לא חתול שאם מסרסים אותו נעלם החשק (ואני חושבת שלסרס עברייני מין זה לא רעיון רע בכלל שאם הם עשו את הדבר הנורא הזה לפחות הקורבן לא ישא בתוצאות נוספות) אני הייתי אולי מתקרב אליו כ"כבדהו וחשדהו" או יותר "חשדהו וכבדהו", הוא כבר מספיק מבוגר לגור בבית משלו והייתי עוזרת לו להתמקם במקום כלשהו אבל לא נותנת לו להכנס לבית.

elena20

New member
אני לא חושבת שזה רעיון טוב שהבן

יחזור לגור איתם,אחרי הטיפול, לא משנה כמה טיפולים יעבור,עדיין לא ניתן לסמוך עליו ב100 אחוז. הוא בן19,מבוגר,שיגור לבד.בבית בחיים לא ישכחו מה הוא עשה,אז כל פעם שיחבק את אחותו הקטנה או ישחק איתה,יחשדו שהוא עושה זאת רק כי נמשך אליה מינית,בקיצור לדעתי שיעבור את הטיפול ויתחיל חיים חדשים במקום אחר....

למעלה