יורדים לאילת בחג?

גו בראל

New member
בדרך לאילת.... - עזרה

מישהו מכיר מקומות מעניינים, טיולים קצרים ומעגליים, תצפיות או דברים אחרים לעשות בדרך לאילת, עד חצי יום (החל ממוקדם בבוקר)? מיועד לזוג. אני מתכנן להגיע מכביש 12.

ראש השנה

שלום לכולם, אני יחד עם חבריי יורדים לאילת..בחג ראש השנה...רביעי עד חמישי.. רציתי לשאול ולבקש ממכם עזרה במציאת מסיבות , מועדון כולשהו עם מוזיקה טובה , יחד עם זאת לא מועדון של 100 שקל כניסה. אנחנו בגילאי 18 + ...ויש שתיים עם 17 שאוטוטו 18.... לאיזה מסיבות , מועדונים נוכל ללכת בחג ראש השנה הזה? תודה רבה רבה למי שייענה לי ! :) וחג שמח !! :) : )

harhanegev

New member
בבקשה:

הר יהואחז (תצפית מהממת) עין נטפים (המעיין היחיד באזור אילת) הר יואש (תצפית מהממת, כביש מגיע עד לפסגה ממש, אם כי כביש די מפחיד) וכו' וכו'

גו בראל

New member
תודה, אבל

אשמח לקבל הסבר קצר איך מגיעים לכל מקום מכביש 12. ודבר נוסף: אני מתאר לעצמי שכמעט בלתי אפשרי לטייל במשך היום באיזור בעונה זו. האם ישנם טיולים שניתן ומומלץ לעשותם בערב-לילה?

harhanegev

New member
בבקשה :

הר יהואחז: בסביבות קילומטר 13 אם אני זוכר נכון, יש שילוט שמאלה "גיא אבוד חורבה בודדה", שם זה הר יהואחז. פונים שמאלה ומיד חונים (אין ברירה אחרת), ואם רוצים אפשר לטפס על גבעות נמוכות ביחס לחניה, לא קשה ביוחד, ולראות תצפית מהממת למפרץ ולעקבה (מצורפת להודעה תצפית מהר יהואחז, תקליק על התמונה לאיכות נורמלית). אחרי מעבר נטפים, יש גם כן שילוט ברור, שילוט שמאלה לעין נטפים ושילוט ימינה להר יואש. לעין נטפים יש שביל המתאים לג'יפים בלבד, כלומר יש צורך להחנות את המכונית וללכת (10-15 דקות, לא נורא) כדי להגיע למעיין. רגע לפני המעיין יש ירידה של כמה מטרים בנקיק, אבל יש עזרי מתכת מתאימים. השילוט להר יואש מוביל לכביש שעולה ועולה לכיוון הפיסגה. הקטע האחרון לפני הפיסגה מפחיד מאוד ונראה מסוכן, אך אני ראיתי במו עיניי אנשים שעלו לשם במכונית. אני כמובן לא יכול להיות אחראי מה יהיה אתכם, אך גם אם תוותר על הקטע המפחיד, הטיפוס מהחניון לפסגה לא רציני ולא מפחיד עבור הולכי רגל. כל הטיולים הללו שכתבתי עליהם הם קצרים מאוד ובאזורים גבוהים עם לחות אפסית של אילת וטמפרטורות בערך כמו בירושלים (גובה של 700-800 מטר), ולכן הם בסדר גמור גם לשעות היום, אם כי כמובן מומלץ בשעות הבוקר המוקדמות יחסית, או אחרי 17:00 . לגבי לילה חשוב שתדע שזה לא חוקי לטייל בהרי אילת בלילה, במסגרת החוקים הדרקוניים שלמרבה הבושה קיימים ותקפים לכל שמורות הטבע בישראל. אם בכל זאת תרצה להצטרף להמוני "העבריינים הפליליים המסוכנים" המטיילים בלילות, הר יהואחז נראה לי מתאים, ואולי גם הר יואש. קח בחשבון שיתכן שתפגוש פקח שיקנוס אותך בכמה מאות שקלים. לי זה לא קרה אף פעם, אבל שתדע שהם יכולים. טיול לילי נחמד נוסף שחלקו התחתון הוא אפילו חוקי, הוא עליה בנחל שחמון מרחוב חטיבת הנגב פינת רחוב הגיא עד לקצה העליון של העיר (ועם תרצה להצטרף לציבור העבריינים, אז גם מעבר לזה). החלק של נחל שחמון בתוך העיר אפשרי להליכה או בתוך הואדי עצמו או בטיילת לצד הואדי. אגב, אם תקליק על שם המשתמש שלי תוכל למצוא גם את מספרי הטלפון שלי, תרגיש חופשי להשתמש בהם, אני בעל ניסיון של אלפי טיולים קצרים וארוכים בהרי אילת (אני לא מדריך טיולים ולא מתפרנס מטיולים בשום צורה).

גו בראל

New member
הר ברך

יש איזשהו טיולון שאפשר לעשות בהר ברך או באיזור, הכולל עליה לתצפית משם (גם ברכב)? (משהו מעגלי)

harhanegev

New member
אני מצטער,

את החלק הזה של הרי אילת אני לא כל כך מכיר.

harhanegev

New member
כדאי לך לשאול בפורום

"טיולים וידיעת הארץ", שם יש סיכוי לא רע שיענו לך.

דב שינה

New member
מחר אנחנו נוסעים לאילת

עם הקטנה בת השנה וחצי , יש לכם רעיונות למקומות בדרך וגם בתוך אילת ? תודה רבה

Liraz 6q

New member
../images/Emo75.gif יורדים לאילת בחג?../images/Emo74.gif

כל השאלות! לפה!!

N י ק ו ל

New member
|פטריה| ../images/Emo42.gif התלבטות לגבי מלון ../images/Emo42.gif |פטריה|

עזרה בבקשה
חברה שלי ואני מתכננות לרדת לאילת בעוד כחודש (לאחר החגים כשהמחירים ירדו). אנחנו מתלבטות לגבי המלון. ההתלבטות די מוזרה בסך הכל - בין מלון אמריקנה לבין מלון קיסר... אני יודעת שאמריקנה זה 3 כוכבים, וקיסר זה 4, וגם בתמונות קיסר נראה הרבה יותר טוב. בדיל שלנו יוצא שקיסר עולה 350 ש"ח יותר סך הכל (לכל הטיול), שזה מצד אחד, לא הבדל משמעותי, ומצד שני, וואלה - אתם יודעים עוד 350 ש"ח - זה גם כסף! אז מה אתם אומרים? שמעתם דברים ממש טובים על אחד מהם
הבנו שמה- 3 כוכבים, אמריקנה הוא אחד המומלצים... ומה לגבי קיסר? שניהם קרובים לטיילת באותה מידה? כל מידע יעזור
תודה רבה לעונים ולילה טוב

harhanegev

New member
בבקשה :

לגבי הרמה המדוייקת של המלונות אינני יודע, אך בגדול שניהם מלונות סבירים בלי יותר מידי פאר והדר. כלומר, משלמים זול, ומקבלים תמורה סבירה בהתאם. מבחינת מרחקים, קיסר הרבה יותר קרוב לים ולטיילת ולקניונים ולמרכז העיר ולשדה התעופה.

למעלה