בבקשה :
הר יהואחז: בסביבות קילומטר 13 אם אני זוכר נכון, יש שילוט שמאלה "גיא אבוד חורבה בודדה", שם זה הר יהואחז. פונים שמאלה ומיד חונים (אין ברירה אחרת), ואם רוצים אפשר לטפס על גבעות נמוכות ביחס לחניה, לא קשה ביוחד, ולראות תצפית מהממת למפרץ ולעקבה (מצורפת להודעה תצפית מהר יהואחז, תקליק על התמונה לאיכות נורמלית). אחרי מעבר נטפים, יש גם כן שילוט ברור, שילוט שמאלה לעין נטפים ושילוט ימינה להר יואש. לעין נטפים יש שביל המתאים לג'יפים בלבד, כלומר יש צורך להחנות את המכונית וללכת (10-15 דקות, לא נורא) כדי להגיע למעיין. רגע לפני המעיין יש ירידה של כמה מטרים בנקיק, אבל יש עזרי מתכת מתאימים. השילוט להר יואש מוביל לכביש שעולה ועולה לכיוון הפיסגה. הקטע האחרון לפני הפיסגה מפחיד מאוד ונראה מסוכן, אך אני ראיתי במו עיניי אנשים שעלו לשם במכונית. אני כמובן לא יכול להיות אחראי מה יהיה אתכם, אך גם אם תוותר על הקטע המפחיד, הטיפוס מהחניון לפסגה לא רציני ולא מפחיד עבור הולכי רגל. כל הטיולים הללו שכתבתי עליהם הם קצרים מאוד ובאזורים גבוהים עם לחות אפסית של אילת וטמפרטורות בערך כמו בירושלים (גובה של 700-800 מטר), ולכן הם בסדר גמור גם לשעות היום, אם כי כמובן מומלץ בשעות הבוקר המוקדמות יחסית, או אחרי 17:00 . לגבי לילה חשוב שתדע שזה לא חוקי לטייל בהרי אילת בלילה, במסגרת החוקים הדרקוניים שלמרבה הבושה קיימים ותקפים לכל שמורות הטבע בישראל. אם בכל זאת תרצה להצטרף להמוני "העבריינים הפליליים המסוכנים" המטיילים בלילות, הר יהואחז נראה לי מתאים, ואולי גם הר יואש. קח בחשבון שיתכן שתפגוש פקח שיקנוס אותך בכמה מאות שקלים. לי זה לא קרה אף פעם, אבל שתדע שהם יכולים. טיול לילי נחמד נוסף שחלקו התחתון הוא אפילו חוקי, הוא עליה בנחל שחמון מרחוב חטיבת הנגב פינת רחוב הגיא עד לקצה העליון של העיר (ועם תרצה להצטרף לציבור העבריינים, אז גם מעבר לזה). החלק של נחל שחמון בתוך העיר אפשרי להליכה או בתוך הואדי עצמו או בטיילת לצד הואדי. אגב, אם תקליק על שם המשתמש שלי תוכל למצוא גם את מספרי הטלפון שלי, תרגיש חופשי להשתמש בהם, אני בעל ניסיון של אלפי טיולים קצרים וארוכים בהרי אילת (אני לא מדריך טיולים ולא מתפרנס מטיולים בשום צורה).