היום ב-
אנשים

spoiled

New member
נצל"ש

יש כאן מורים טובים לאסטרטגיות למידה?אשמח לדעת אם כן

spoiled

New member
אני רוצה שילמדו אותי

איך לסכם ואיך לשבת וללמוד לבד כי אני מתקשה אני מאבדת את הריכוז מהר וכשמישהו נמצא איתי אני הרבה יותר בפוקוס

נתחיל לאט לאט

קודם צריך להתחיל בארגון הזמן. תחליטי מתי את יושבת ללמוד, וכמה זמן זה ייקח. יש מקרים שלא כדאי לשבת יותר מ-3/4 שעה בצורה רציפה. רצוי לעשות הפסקות קצרות בין כל למידה ללמידה. להחליט מה לומדת בשלושת רבעי השעה ומה עושה בהפסקה - ואפילו לרשום ממש כמו במערכת שעות. כל מחזור כזה של למידה + הפסקה, שלא יהיה יותר מ-3 פעמים. משהו כזה. אם יש אפשרות יותר - אפשר יותר, אם קשה, אפשר רק פעמיים. משהו כמו בחדר כושר - של מחזורי אימון על שרירים מסוימים וחוזרים מהתחלה... אחרי שאת יוצרת את מסגרת הזמן, תחליטי איזה מקצוע יהיה בכל חלק מהלמידה. אם יש משהו אחד שאת צריכה לעבוד עליו, תוכלי במשך 2 מחזורי למידה ללמוד, ואם יש כמה דברים תעבדי במחזורי עבודה נוחים. זהו ? סיימת לתכנן ? צריך להתחיל לעבוד. ולעמוד בזמנים, כלומר, אם את מרוכזת מעל ל-3/4 לא להמשיך, אלא לעשות את ההפסקה, כפי ש"הבטחת" למוח שלך. כך המוח ילמד להאמין למה שמתוכנן, ויש סיכוי של "שיתוף פעולה מוחי"
האם הסיכום עצמו מהווה בעיה ? אם כן, תבחרי מקצוע מסוים, תגידי מה את צריכה לעשות בו, וננסה ביחד לבנות את הסיכום שלו.

spoiled

New member
הבעיה שלי היא

היסטוריה למשל זה כמות נכבדת של חומר שאני לא חושבת שאני יכולה לעמוד בה ודרך אגב לגבי הדרך שהצעת אני לא יודעת אם זה יעזור לי כי אני מאבדת את הריכוז מהר מאוד אני מתחילה לחשוב על דברים אחרים בגלל אני מעדיפה מישהו לידי שיעורר אותי או משהו...=/ היו מבחנים שלמדית אליהם לבד והצלחתי אבל זה היה הרבה פחות חומר...

תחלקי את החומר לחלקים קטנים

ואז... זה יהיה שכאילו יש לך מעט חומר. אבל מה... כל פעם מעט חומר. כך תוכלי לנסות להתגבר על הכמות. אפשרות אחרת היא - לקרוא בקול רם את הטקסט, להקליט אותו, ואחר כך לשמוע, וזה יהיה כאילו שאת לומדת עם עוד מישהו.... אולי...

למעלה