לחנוכה

mom&shaked

New member
../images/Emo77.gif לחנוכה

למישהו יש רעיונות
למתנות לחג??? נראה לי הגיוני לקנות למטפלות שי אישי ולגננת משהו לגן (בגלל שזה גן פרטי שלה והיא גורפת את ה
כל חודש לדעתי אין צורך לקנות לה שי אישי ונכון יותר לקנות משהו יפה לגן, השאלה מה, למישהו יש רעיונות מדליקים? איך זה עובד אצלכם, אתם קונים לגן/לגננת/למטפלות???

anat30g

New member
אצלינו לא מקובל לתת מתנות

למטפלות ולגננת בחגים - רק בסוף השנה... ואני כותבת "אצלינו" - כי מי שמחליט זה בסופו של דבר "את" ושאר ההורים בגן - שיכולים להחליט אם כן או לא. אני אישית נתתי מתנה לגננת ולמטפלות כשהשנים הגדולים שלי סיימו את הגן... הם היו שם ברצף - אחד סיים שניה נכנסה - ככה שהיינו בגן שלוש שנים רצוף - במהלך שלוש השנים השתתפתי תמיד במתנות שנתתנו ההורים כקבוצה בסוף השנה. בסוף שלוש השנים הרגשתי צורך אישי לתת מתנה לנשים הנפלאות שטיפלו בילדי וקניתי להן סט איפור וטיפוח - משהו אישי להן. ראיתי הורים שהביאו לגן - "ברכת הבית/עסק" - שעון יפה, משחק, ספרים. היו גם שצלמו את הילד האישי שלהם עם הצוות ומסגרו את התמונה ותמונות הללו תלויות בגן ליד תמונות המחזור האחרות. היתה גם אמא אחד שעשתה עבודת יד מקסימה וכתבה שיר ומסגרה הכל - משהו באמת מיוחד למי שיש ידיים ימניות.

אם הבנתי נכון שקד ואמא גרים בחו"ל

ושם נהוג לתת מתנות לכבוד חג המולד - לכווולם. היהודים "עיברתו" את המנהג ונותנים מתנות לחנוכה - כי זה פחות אות יותר באותה תקופה. אולי האמהות החו"ליות האחרות ידעו יותר טוב לעזור?

mom&shaked

New member
הבנת נכון מאוד והחגים באמת מאוד

קרובים אחד לשני. נהוג לתת כאן מתנות הן בחנוכה והן בסוף שנה. אחת המטפלות בגן של שקד היא בכלל נוצריה אז בשבילה זו אכן מתנה לחג המולד. אני לא יודעת אם יש כאן הורים חו"לניקים נוספים, אבל רעיונות יתקבלו בברכה גם מאלה שגרים בארץ.

גם אני גרה בחו"ל (ניו ג´רז´י)

ואצלנו נותנים מתנות לחג בכל מקום אפשרי (בגן, בג´ימבורי, בחוג השחיה וכו´..). בדר"כ אוספים כסף וקונים בזה תלושי זיכוי לאחד הקניונים באיזור, לברנס אנד נובלס או משהו בסגנון. הרעיון הכללי הוא שהגננות תוכלנה לבחור לעצמן את המתנות. חנוכה שמח

למעלה