מתנה של פורום לשנה החדשה.

סאקרה

New member
../images/Emo77.gif מתנה של פורום לשנה החדשה.

מקווה שיתאספו כאן כל הולכי הבטל ומעלי החרס בידם. בינתיים-אשמח לקבל מידע על החפירה ברחבת הכותל,בצד המערבי,ליד תחנת המשטרה (ז"ל) מלמעלה רואים עבודות רציניות.
 

Rebeccan

New member
התכוונת "הולך בתל...."

מצאו שם בעיקר בתים ביזנטיים או כמו שאמרו פעם ארכיאולוגים "ביזנטינופת" היה לי קישור לקצת יותר מידע, לוידעת היכן "נקבר"
 

Lakedaimon

New member
בחפירה הראשונה שלי

באפולוניה, על חוף הרצליה פיתוח, בשטח שלא היה שלי החופרים נתקלו בבור זבל ביזנטי. מישהו אח"כ חישב שהוצאנו משם 4.5 טון (!) של חרסים בקירוב. מאז המונח "זבל רוביזנטי" קיבל משמעות חדשה... אחרי שעתיים של מיון חרסים כל יום, ועוד יום שלם של מיון בסוף החפירה לשאריות, התמכרתי. איך אמר מאיר אריאל "מי שנדפק פעם אחת, כבר לא יכול להיגמל מזה...". ועוד דבר: סיפר אחד הפרופסורים שלי על יוחנן אהרוני, שהיה ממיין חרסים בצורה מאוד פשוטה- זבל, זבל, זבל, ברזל, זבל, ברזל, זבל זבל... הבנו את הפרינציפ, נכון?
 

סאקרה

New member
למי יש עוד פרטים על החפירה ברחבת הכותל?

מי חופר שם? האם ניתן להכנס? בצילום רואים שנבנתה רמפה עם מעקה,מעל לחפירה,כאילו לביקורים. האמנם?
 

Lakedaimon

New member
ככלל, לא.

אין כניסה לשטח החפיר, כל חפירה לצורך העניין, בעת החפירה. עניין של ביטוח. מי חופר שם? זו שאלה טובה, ההנחה שלי היא שרשות העתיקות חופרת שם... לגבי החופר אני לא יודע... אבל באתר של רשות העתיקות יש מנוע חיפוש לרשיונות חפירה.
 

sweet william

New member
חפירת רחבת הכותל(בנין הליבה) מס רשיון 5002

החופרת:שלומית וקסלר בדולח כדי להרחיב את החפירה מזרחה לקארדו, הותקנה במפלס רחבת הכותל רצפת עץ על גבי עמודי ברזל (והתקני בטיחות שונים), והעבודה נמשכת מתחת לרצפה זו. ואכן, מתחת למבנים ומתקני מים מהתקופה העותמאנית נחשפות מדרגות היורדות מהקארדו מזרחה. המדרגות נוגעות בצפונן בפדיסטל של עמוד דמוי לב (שצידו הפונה אל הקארדו נחשף כבר בתחילת החפירה, אך רק עתה ניתן לעמוד על טיבו). נראה שמדובר בפינתו הדרומית-מערבית של מבנה מונומנטלי או רחבה ציבורית. ממזרח לעמוד דמוי הלב, בגבול שטח החפירה, נחשף קיר מסיבי הקשור ככל הנראה למבנה הנ"ל. בחלק הצפוני של החפירה,בפינת המצוק המערבי של הטירופיאון והמצוק הצפוני של "הגיא הצולב", נחשפים קירות ומילויים שראשיתם בסוף מאה ח' לפנה"ס. ייתכן שאלה שרידי ביצורים הקשורים לחומה הרחבה ("חומת אביגד") משלהי תקופת הברזל שנחשפה בעיר העליונה. ממצא ראוי לציון הוא טביעת חותם "למלך" דו כנפית. בנוסף,קיימת חפירה במנהרות הכותל(מעבר הסתרים) מס-5124 של אלכסנדר און
 

סאקרה

New member
זה "זבל ביזנטי",זה? תודה רבה נשמע מרתק

לא הבנתי מה מטרת רצפת העץ והעמודים. האם מתוכנן חיבור עם הקרדו?
 

shay4442

New member
מעבר יותר נוח לחלק המזרחי של הקארדו

על מנת לבצע את החפירה בצורה יותר נוחה ויעילה לחופרים.
 

סאקרה

New member
אבל הקרדו נמצא במפלס נמוך מהממלוכי

אם פינו את החומר הממלוכי/עותמני, אז לשם מה הרמפות?
 

shay4442

New member
בשביל תשובה רצינית אצטרך יותר פרטים

או תמונה מהשטח, יכולים להיות מספר אפשרויות.
 

Lakedaimon

New member
אם אני לא טועה,

עברתי על זה לפני הרבה מאוד זמן, יש שני "קרדואים" בירושלים (נוסף לדקומנוס). הקרדו הגדול שאותו כולם מכירים ועוד קטן שכמעט ולא נחפר, חלק ממנו ניתן לראות באיזור חפירות מנהרת הכותל. שניהם מתחילים (שוב אני צריך להתייעץ בכמה מפות עתיקות) בשער שכם, אבל הקטן יותר נוטה לכיוון מזרח ועובר ליד קיר התמך המערבי של רמת הר הבית (הכותל...). שוב, ה"ירושלים" שלי טיפה חלוד...
 

סאקרה

New member
../images/Emo127.gif ברור שהכוונה היא לקרדו מינימוס

הקרדו הקטן/המזרחי שאפשר לראות חלק יפה שלו ברחבת הכניסה למרכז דוידסון. ציור קיר מעטר את הצד הצפוני שלו. הרחוב יורד אל "שער הבורסקאים" שנפרץ בחומה.
 

aetos

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo128.gif ''קרדו מינור'' (אם בכלל ..)עדיף...

מה שכתבת יישמע יותר כמו.. ''הקרדו הקטן ביותר בעולם..'' ובכלל עדיף כבר לקרוא לו אולי ''קרדו סקונדוס''...
 

סאקרה

New member
"דבל קרדו" במפת מידבא.

אפשר לראות שבמפה לא מצויין דקומנוס , לעומת זאת,מ"שער שכם"-ממקום העמוד המפורסם ששימש כק"מ 0 ומרכז המדידות באימפריה, יוצאים שני רחובות עם קולונדות. המזרחי (חשוב לזכור שהמפה ממוזרחת ולא מוצפנת)-הוא הקרדו שנחפר עכשיו. והמשכו הדרומי כבר חשוף ואפילו מעוטר.
 

סאקרה

New member
והמקור

צילמתי במידבא, הכיתוב "הגיה פוליס ירוס.." מה משמעות 4 האותיות בהמשך למטה?
 

סאקרה

New member
שי,הסתכל בתמונה שהעליתי בפתיחת השרשור

אפשר לראות בברור (בצד ימין) עמודי ברזל עם רמפת עץ עליהם,תלויים באויר. הם לא משמרים שום שכבה עליונה. המבנה של הרמפה הוא של "מדרכה" ודומה ל"מסלול מרחף" שבונים מעל אתרי עתיקות כדי שהציבור לא ידרוך על הממצאים. לא ברור לי לשם מה הקונסטרוקציות האלה במקום הזה. בתסקיר של רשות העתיקות,נכתב שנמצאו פסיפסים מהתקופה הממלוכית. האם שומרו? האם הושארו בשטח והתמיכה היא עבורם?
 

shay4442

New member
אכן ,זה נראה כמו תחילתו(חלק?) מסלול מרחף

וזה מאוד הגיוני ,כי לפי התמונה כל השטח למטה נחפר ומן הסתם מתוך תוקף היותו בתר-תהליכי אסור לקבוצות של מטיילים וסקרנים להסתובב באתר למטה רק לחופרים על מנת למנוע פגיעה בממצאים. אבל אין לי מושג לגבי הקונטקס של המסלול החלקי הזה , אולי היה בשימוש של רשות העתיקות בעבר והוצא משימוש ופשוט לא פירקו אותו, ואלי בעתיד יסיימו לבנות מעליו את המעבר הנכסף בשביל מבקרים.
 
למעלה