מתנות יומולדת במעון

../images/Emo77.gif מתנות יומולדת במעון ../images/Emo65.gif

יותם יתחיל בתהליך קליטה בבית תינוקות בשבוע הבא, וכבר הודיעו על מסיבת יום הולדת ביום שישי . אחד החברים בגן כבר בן שנה. מה מקובל לשלוח בגילאים האלו? באיזה סכום אתן קונות את המתנות? רעיונות? תודה מראש לכל מי שתענה לי.

anat30g

New member
נגד מתנות בגן!!!!

אני נגד מתנות בגן (- בגנון - מעון וכו´) לחברים שחוגגים יומולדת. למה? בהתחלה שהילד עוד לא מבין ועוד לא מקשר מי נתן מה - אין בזה טעם. שטויות ופיצ´יפקס לא תורמים לאף אחד ועדיף בלעדיהם - מתנות על רמת זה עול על התקציב ומה שאתה מקבל אתה צריך להחזיר ביומולדת הבא... בקיצור זה הופך לחשבוניה מגעילה - (לדוג´ אני נתתי מתנה שעולה 20 ש"ח והילד שלי קיבל מתנה ב-5 שקלים וההפך) מניסיון זה רע והופך להיות גם מר - מקלקל יחסים. בגיל יותר מבוגר - בגן העירוני - יש בעיה עם מתנות - כי לילדים הפופולרים מביאים מתנות - ואת הלא פופולרים שוכחים (ראיתי מצב כזה של ילד שחגג בגן וקיבל רק מתנה אחת - מהגננת. אמא שלו - חברה שלי - אמרה לי שהיא מאוד כעסה - כי היא שולחת מתנות לכל מי שחוגג - [הילד שלה לא פופולרי והיא חשבה שזו דרך לגרום לילדים לאהוב אותו - שזה כבר דיון אחר - האם זאת דרך נכונה או לא] - בקיצור - באספת הורים בגנים של ילדי קמתי ואמרתי שאני נגד - סיפרתי את הסיפור וכולם הסכימו שאכן זה פותח פתח לבעיה ועדיף בלי. ומי שרוצה לתת מתנה לילד שיש לו יומולדת - יפגש איתו בשעות אחר הצהרים ויתן לו את המתנה שלא בנוכחות כל הילדים. יש גם עוד מצב שעלול לקרות - וקרה לי עם הבכור שלי - כשהגענו לגן בחמישה לשמונה פתאום הוא נזכר שיש יומולדת לחבר הכי טוב שלו (זה היה בשנה הראשונה בגן - עוד לפני שהעלתי את הנושא באספת הורים) - אין לי מתנות ספר באוטו - אני צריכה להגיע לפגישה מחוץ לעיר תוך חצי שעה והילד לא מוכן להכנס לגן בלי מתנה... בבית הספר חוגגים יומולדת בבית וזה כבר עניין אחר - כי הילדים מגיעים ליומולדת מיוזמתם - ולכן לא ישכחו להביא איתם מתנה... הם יביאו איתם מה שהם חושבים לנכון ולא מה שאמא שלהם קנתה, ואם אמא שלהם קנתה משהו שלא לטעמם... בקיצור - לגיל בית ספר זה בעיה אחרת... חוץ מזה - עד כמה שאני יודעת שמקובל שהילד שחוגג יומולדת מביא הפתעות לכולם, שמעתי על גן שבו וויתרו על ההפתעות בסוף היומולדת לחוגגים - בתחילת השנה כל הורה קנה 24 מתנות - כמספר ילדי הגן - ולמי שיש יומולדת הוא זה שמקבל הפתעות - 24 הפתעות - אחת מכל אחד - ככה יש לו 24 מתנות פעם אחת בשנה... אני מעדיפה את השיטה שניה שהחוגגים מקבלים, מזכיר לי את השקית של הממתקים מזמני - שלסוכריה היה טועם של ביגלה ולביגלה טעם של מסטיק וכו´. ענת

כדאי שהמתנה תהייה יצירתית

משהו שהילד הנותן יכין..כדאי לדבר על כך עם הגננת...ילדים בגיל הזה לא ממש מעריכים ערכית את המתנה...וחוצמזה יש מספיק הוצאות..כל יום שישי מתנה ולעמים שני ימי הולדת..מוגזם לטעמי.

לענת ולימור- קודם ../images/Emo51.gif על התשובות

ענת, אני מסכימה עם מה שכתבת אבל ישנם מצבים שאם כולם מביאים מתנה וזה מה שמקובל לא הייתי רוצה שבני יהיה יוצא דופן על כל ההשלכות של כך. יש לי הרבה עקרונות בחיים שעליהם אני נלחמת. וזה משהו שבהחלט אוכל להתפשר עליו. אני לא רוצה לנהל "מאבקים" עקרוניים בקונבנציות חברתיות על הגב של יותם. לימור, שאלתי את המטפלת. היא אמרה ש"אפשר להביא משהו קטן, שלא עולה הרבה". כשביקשתי דוגמה למשהו שיתאים לגיל שנה היא אמרה שאפשר לקנות כדור שבתוכו פעמון. ליותם עדיין אין "יצירות", הוא עדיין לא מדביק/מצייר וכד´. רעיונות?

מסכימה עם כל מילה

בשנתיים הקודמות היו מביאים לכל ילד שחוגג מתנה (10-15 ש"ח), היו עושים מסיבה עם המנגנת הילד יומולדת היה מחלק לכולם הפתעות (5 ש"ח). היה נחמד, כל פעם שהייתי מוצאת מתנה זולה ונחמדה הייתי קונה כמה , ותמיד היו מתנות ב"שלוף" בבית. השנה זה אפילו יותר נחמד - אין מתנות לילד החוגג, אלא הוא "הבוס" בגן כל היום. הוא צמוד לגננת, היא מתייעצת איתו מה לעשות, הוא בוחר את נושא מפגש הבוקר, הוא מדגים את כל ההדגמות (בהתעמלות וכו´). ממש מרגיש מלך העולם. והוא מחלק מתנות בסוף היום. מאוד נחמד, אם כי בינתיים תיאורטי, כי יובל עוד לא חגגה.

חוה 1

New member
אצלנו אין דבר כזה מתנת יום הולדת

מהילדים, זה אפילו לא עולה לדיון. זה כל כך ברור שאין . מחליטים בתחילת השנה כמה כסף משקיעים במתנת יום הולדת הועד קונה מתנה אחת לכל ילד ונגמר הסיפור. הילד יודע שהוא מקבל מתנה אחת. זה כל כך ברור לכולם שהילדים בכלל לא שואלים. אם עושים יום הולדת אחה"צ זה כבר סיפור אחר.

דיאנה1

New member
בגן הראשון של שון הודיעו בתחילת

השנה לא להביא מתנות בסכום שעולה על 5 שקלים. אז קניתי סטוק של קשקושים ב3-5 שקלים כל אחד וכל שבוע נתתי אחד מהם ליומולדת. בעל השמחה היה מקבל סלסלה מלאה מתנות שהוגשה לו על ידי שני חבריו הטובים מהגן בחגיגיות. מאד אהבתי את הרעיון, וניסיתי להכניס אותו גם לגן השני של שון. אבל בסופו של דבר בחרו בפתרון מוצלח בהרבה: אספו כסף מההורים בתחילת השנה, וכל ילד קיבל ליום ההולדת שלו חולצה עם ציור שעשתה הגננת לפי בקשתו בצבעים מיוחדים לבגדים. לשון יש ציור של "מיץ פטל" - הארנב, הג´ירפה והאריה, עם הבית ברקע. יצא מקסים, והיא לובשת את החולצה הזו עד היום (ממש היום היא לבשה אותה...) כמובן שזה דורש גננת מוכשרת ומשקיענית שמוכנה לשתף פעולה.

מיה30

New member
מתנות יומולדת ../images/Emo77.gif

אצלנו נהוג שמשלמים מראש לועד הגן וקונים מתנות זהות לכל ילדי הגן, וכל ילד מקבל ביומולדת שלו את המתנה. הילדים לא מביאים מתנות מהבית! הפתרון הוא נוח וחביב לדעתי כי...לא צריך להתאמץ לחפש מתנה בלחץ וכןןן זה תמיד בלחץ כי הבן שלי תמיד שוכח שיש יומולדת. זה בגן של העירייה. הצוציק הוא במשפחתון עם עוד 4 ילדים והם הולכים לחוגים משותפים עם עוד משפחתון נוסף כך שביחד הם 10 ילדים. בימי הולדת נהוג להביא מתנות מהבית בסכום עד 20 ש"ח, כי אין המון ילדים וה"נזק" הוא לא ממש נוראי. אבללל...צריך ללכת לחפש...אז אני מראש קונה 10 מתנות זהות {כן לא מקפחת גם את הצוציק שלי} וחוסכת לעצמי את המירוץ אח"כ. מה שקרה עם הגדול, שהיה באותה מסגרת וחגג את יום הולדתו בסוף השנה, המתנות שקיבלנו ממש לא היום בסכום של 20 ש"ח {שנקבע ע"י ההורים בתחילת השנה}. מיה30

ז"א שאנחנו מדברים על קטנטנים ממש..

אז מתנה יצירתית ירדה מהפרק...וקשה לי לחשוב על מתנה שקטנצ´יק כ"כ יהנה ממנה..ועוד ב-20 ש"ח..אז באמת מה שנשאר זה לקנות מתנה משותפת מכל הילדים..גם מתנה גדולה וגם פרקטית..שיהנה ממנה

למעלה