אהבה כסחר חליפין

../images/Emo77.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gifאהבה כסחר חליפין../images/Emo35.gif

היום השתתפתי בשיחה מעניינת באחד הנסיונות האינסופיים של בני האדם, לגלות,להבין, לדעת- מה זאת אהבה? אישה שידועה בשכלתנית יותר מאשר שאר הנשים בשיחה, שרובן נוטות לביטוי ריגשי- זרקה לאויר משפט שעורר את השיחה המעניינת: "אפשר לתת לזה איזה שם שרוצים, לאהבה הזאת, בסופו של דבר מדובר בסחר חליפין. לך יש משהו שאני צריכה ולי יש משהו לתת לך". מה דעתכם? האם יש אהבה שאין בה סחר חליפין? האם סחר חליפין זה רע? ואולי אם אין לך מה לתת לי ולי אין מה לתת לך, אין לנו מה לשעות יחד? סקרנית לשמוע את דעתכם
דבי.

jozefin3

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo9.gifתרשי לי להגיב

אני חושבת שיש בזה משהו ואולי לא...זה קצת מבלבל... כי קודם כל האהבה באה עם רגש ותשוקה ...זו ההתחלה של האהבה.. לאחר מכן שנרגעים וקרובים מכירים יש בזה מן הקצת של סחר חליפין דומה אבל שונה

יכול להיות ש....../images/Emo23.gif

הרגש והתשוקה שיש בתחילת קשר הם החליפין של ההתחלה? אולי אחר כך מגיע שלב של בדיקה "מפוכחת" של ההיצע?

jozefin3

New member
../images/Emo9.gifאני לא רואה את זה כך רגש ותשוקה כחליפין

כי על הרגש והתשוקה הראשונית את כל כך שליטה ונהנים קצת ללא מחשבה תחילה מההי הזה..... בכל מקרה מקבלת כל אחד ודעתו...
שבוע נפלא

היי ג'וזפין ../images/Emo13.gif

זו לא דעתי, סתם חשבתי בקול (מקשים) רם
יום מקסים

מסכימה עם חלק מהנאמר, ובכל זאת-

"כשהאדם אוהב את האחרים מבלי לרצות לקבל תועלת אישית מכך, אהבתו נחשבת ל"אהבה שאינה תלויה בדבר". זוהי מדרגה רוחנית נעלה מאוד, והדרך להגיע אליה היא באמצעות הלימוד בספרי הקבלה המקוריים." האמנם?

coach miriam

New member
תודה סיגלית

אני חושבת שזה יפה מאוד . אני גם מסכימה עם הדברים , אני רק רואה הבדל בין אהבה ובין יחסים . אהבה זה מצב של הנפש ויחסים יכול להיות שתהיה בהם אהבה ויכול להיות שלא. יכולה להיות בהם חיבה או ידידות או סחר חליפין . נראה לי שאנחנו מבלבלים בין המצב הפנימי שלנו לבין רומנטיקה או תשוקה, צרכים ומאוויים וקוראים להכל באותו שם. אהבתי במיוחד את בקטע על זה שכל הנשמות צריכות לאהוב זו את זו . זו מחשבה שלי מאוד מזמן ואני מאמינה שאז תתגלה המהות האלוהית. כי אלוהים (בעיני) זה אהבה.

דרך הסתכלות אחרת על אהבה נישואין וזוגיות

נתחיל בציטוט אני אוהב את השימוש שלך כאן במילה "מוסד" (נישואין). רוב האנשים חוים את זה כשהם נמצאים במערכת של נישואים - שהם אכן ב"מוסד" כן, זה מוסד לבריאות הנפש או מוסד לענישה, או לפחות מוסד ללימודים גבוהים! נכון, בדיוק. ככה רוב האנשים חווים את זה..... לרוב האנשים קשה מאוד במסגרת הנישואים, והם אינם אוהבים את מה שזה עושה להם. שיעורי הגירושים בכל העולם מוכיחות את זה. ... המצאנו את ההמצאה שאלוהים מעדיף שנהיה נשואים? כן איני מעדיף שום דבר כזה. אבל אני מבחין שאתם כן. למה? למה אנו מעדיפים נישואים, אם אנחנו יודעים שזה קשה כל-כך? כי הנישואים היו הדרך היחידה ה\שהצלחתם לחשוב עליה, כדי להכניס בעזרתה "ניצחיות" לחווית האהבה שלכם. זו הייתה הדרך היחידה שבה נקבה יכלה להבטיח לעצמה תמיכה וכלכלה, והדרך היחידה שבה זכר היה יכול להבטיח לעצמו חברה ונגישות מתמשכת לסקס. לכן נוצרה מוסכמה חברתית. עסקה נעשתה. אתה תיתן לי את זה ואני אתן לך את זה. מהבחינה הזאת זה אכן דומה לעסקים. חוזה נחתם. ומכיוון ששני הצדדים רצו לאכוף את החוזה, נאמר שזה "חוזה קדוש" עם אלוהים, שיעניש את מי שיפר אותו. אחר כך, כשזה לא עזר, יצרתם עוד חוקים כדי לאכוף זאת. אבל אפילו זה לא עבד. לא חוקי אלוהים כביכול ולא חוקי אדם הצליחו למנוע מאנשים להפר את שבועות הנישואים שלהם. איך זה? מפני שהשבועות האלה, כפי שבניתם אותן, מנוגדות לחוק היחידי שיש לו משמעות. שהוא? חוק הטבע. אנו טוענים שנישואים הם הצהרה של אהבה.. אך כפי שהם נראים כיום הם הצהרה אולטימטיבית של פחד.. אהבה משחררת.. פחד כובל.. אהבה מאפשרת.. פחד מגביל.. יצרנו מערכת של חוקים שאנו קוראים להם "נישואים" על מנת לקבע לתמיד את תחושת האהבה.. בעצם אנו מורידים את האהבה לרמה של התחייבות משפטית בלבד. מה שמוביל את כל מוסד הנישאים הוא פחד.. פחד "לאבד" את מה שיש לנו.. כאילו שהאדם השני הוא רכושנו.. (כך בעצם ההתייחסות לבן הזוג בחוקי הנישואים)..פחד שהוא יפסיק לאהוב.. אני נתקל בהרבה זוגות שברגע שהם התחתנו.. משתחרר משהו.. הם מפסיקים להשקיע באהבה, בזוגיות..כי היא כבר "בטוחה".. הסיבה לגירושים הם החוקים המגבילים של נישואים.. זוגיות אמיתית תוסיף אפשריוית.. לא תפחית אותן.. זוגיות אמיתית תאפשר לכל אחד ביטוי עצמי מלא וחופשי..ולא תקבע צורת ביטוי אחת מוגבלת וקבועה.. זוגיות אמיתית היא כזו שיכולה להסתיים כמו שהתחילה... באהבה ולא במלחמה אור ןאהבה

וואו אריק

המון המון נקודות למחשבה בהודעה אחת, וזה טוב
. אתה חושב שנישואין הם מערכת חוקים? אני חושבת שדווקא היעדר חוקים (הזוגיים-ערכים, עקרונות) והגדרתם טרם נישואין הם אלו שפוגמים בהצלחה הזוגית.

ערך בכלל כ"סחר חליפין" ?

מהו ערך (אהבה, נתינה, יצירתיות וכד') ואיך יודעים שיש לנו אותו? ערך הוא משהו ערטילאי שאותו אנו "חשים" או "חווים" כאשר משהו ממשי מתרחש במציאות שלנו. כלומר, אם מבחינתי האהבה היא כאשר בת הזוג שלי תכין לי חביתה בכל יום בשעה 6 בבוקר - הרי שכאשר ארהא זאת - אדע כי היא אוהבת אותי. מה יקרה אם לא אראה זאת? מיד אקיש כי איננה אוהבת אותי - בלי שאשאל אותה על כך כי "אבין" זאת מכיוון שה"משהו הממשי" לא קרה!! מה בעצם קרה ? מה שקרה במציאות הפיזית ולא המחשבתית היא - לא היתה ביצה על השולחן. ומה אשאל את בת זוגתי ?פשוט אשאל האם הערך אהבה עדיין קיים אצלה, כלומר "האם את עדיין אוהבת אותי?", ובמידה ותענה ב"בטח, למה שאלת?" אשאל אותה - "אם כך - מדוע אין ביצה על השולחן, כמו שהסכמנו (הדגש הוא על הסכמנו ולא קבעתי או חשבתי!!!) ואז היא תגיד שנורא מוקדם לה לקום ב-6 בבוקר, ונגעי לעמק השווה של השעה 7 בבוקר. האם זו תגרנות ? בוודאי האם היא נוראה? ממש לא - זו פשוט .... תקשורת !!! אפשר לקרוא בהרחבה בבלוג שלי על הנושא הזה : http://www.tapuz.co.il/blog/manageBlog.asp?sp=1 סחר חליפין זה דבר טוב, כאשר מתקשרים אותו... מה זה אומר ש"אין לי מה לתת לך ולך אין מה לתת לי"? זה אומר שאנחנו לא מסכימים ! מותר שתהיינה אי הסכמות בין אנשים ? בוודאי שכן !! צריך לתקשר את אי ההסכמות ולבדוק - האם ניתן להמשיך או לא ... אולם ממקום של פתיחות, ממקום של "מותר לך להיות שונה ממני ולהיפך"... אולי אם נתקשר את זה - נראה שמה שחשבנו שאין לנו מה לתת האחד לשני הוא , בדיוק, מה שאנחנו יכולים האחד לשני והוא - ת ק ש ו ר ת !!! זו דעתי ... ושיהיה לנו שבוע נ פ ל א : )))

אחי אם אתה מצטט לפחות תגיד את זה..

שנינו יודעים מהיכן לקחת את הדוגמה הזו.. חבל..זה העתקה אפשר בהחלט להמציא דוגמה מהחיים שלך.. או להיות יצירתי.. כמו שאמרת .. זו החלטה שלך.. אור ואהבה

צודק

אתה צודק.. בנושא הדוגמה עם הביצה זו דוגמה - שאינלי לי מושג מהיכן נלקחה- בקורס האימון שעשיתי הועברה הדוגמה הזו .. אשמח לדעת מי כתב על כך.. תודה על ההערה / הארה

‫אכן למדתי ב"עוצמה" ... ואתה ?

מתישהו אבין מדוע כשאני מוסיף הודעה היא מופיעה כהודעה חדשה : )))

ערך באופן כללי כסחר חליפין (קישרתי בטעות לאחר

מהו ערך (אהבה, נתינה, יצירתיות וכד') ואיך יודעים שיש לנו אותו? ערך הוא משהו ערטילאי שאותו אנו "חשים" או "חווים" כאשר משהו ממשי מתרחש במציאות שלנו. כלומר, אם מבחינתי האהבה היא כאשר בת הזוג שלי תכין לי חביתה בכל יום בשעה 6 בבוקר - הרי שכאשר ארהא זאת - אדע כי היא אוהבת אותי. מה יקרה אם לא אראה זאת? מיד אקיש כי איננה אוהבת אותי - בלי שאשאל אותה על כך כי "אבין" זאת מכיוון שה"משהו הממשי" לא קרה!! מה בעצם קרה ? מה שקרה במציאות הפיזית ולא המחשבתית היא - לא היתה ביצה על השולחן. ומה אשאל את בת זוגתי ?פשוט אשאל האם הערך אהבה עדיין קיים אצלה, כלומר "האם את עדיין אוהבת אותי?", ובמידה ותענה ב"בטח, למה שאלת?" אשאל אותה - "אם כך - מדוע אין ביצה על השולחן, כמו שהסכמנו (הדגש הוא על הסכמנו ולא קבעתי או חשבתי!!!) ואז היא תגיד שנורא מוקדם לה לקום ב-6 בבוקר, ונגעי לעמק השווה של השעה 7 בבוקר. האם זו תגרנות ? בוודאי האם היא נוראה? ממש לא - זו פשוט .... תקשורת !!! אפשר לקרוא בהרחבה בבלוג שלי על הנושא הזה : http://www.tapuz.co.il/blog/manageBlog.asp?sp=1 סחר חליפין זה דבר טוב, כאשר מתקשרים אותו... מה זה אומר ש"אין לי מה לתת לך ולך אין מה לתת לי"? זה אומר שאנחנו לא מסכימים ! מותר שתהיינה אי הסכמות בין אנשים ? בוודאי שכן !! צריך לתקשר את אי ההסכמות ולבדוק - האם ניתן להמשיך או לא ... אולם ממקום של פתיחות, ממקום של "מותר לך להיות שונה ממני ולהיפך"... אולי אם נתקשר את זה - נראה שמה שחשבנו שאין לנו מה לתת האחד לשני הוא , בדיוק, מה שאנחנו יכולים האחד לשני והוא - ת ק ש ו ר ת !!! זו דעתי ... ושיהיה לנו שבוע נ פ ל א : )))

../images/Emo42.gifהיי שמעון

אני מאמינה כי מערכת זוגית מלאה ברבדים, מסכימה איתך שלכל אחד יש "מה לתת" לכל אחד. לעיתים מה שיש לאדם לתת/לספק לי הוא מצויין לדברים אחרים שהם לאו דווקא זוגיות (חברה טובה, סנדלר...
)

למעלה