מסססס

NetShadow

New member
../images/Emo78.gifמסססס

לאחר שראיתי את הטבלה באתר מס הכנסה, אני מנסה להבין כיצד מחושב מס ההכנסה... נניח ואמשכורת הברוטו שלי היא 17,000 ש"ח. על ה 3150 ש"ח הראשונים אשלם 10% מס - כלומר 315 ש"ח על 980 ש"ח באים אשלם 17% מס - כלומר 167 ש"ח על 6,910 הבאים אשלם 27% מס - כלומר 1867 ש"ח על 5960 ש"ח הנותרים (להשלמה של 17,000 ש"ח) אשלם 43% מס - כלומר 2563 ש"ח 2563+1867+167+315 = 4912 ש"ח כלומר, אם משכורת הברוטו היא 17,000 ש"ח, אז בתלוש המשכורת יופיע סעיף מס הכנסה, ולידו יהיה כתוב הורדה של 4912 ש"ח בגין מס הכנסה, כאשר המס השולי שלי הוא 43%
האם הבנתי נכון וחישבתי נכונה ?
על משכורת של 17,000 שילמתי מס של כ 5,000 ש"ח, זה אמנם הרבה ולדעתי לא מוצדק, אבל מדוע אומרים שמס הכנסה לוקח כחצי מהמשכורת ? אני רואה כאן פחות משליש...

אמיר72

New member
מתכוונים לרמת המס השולית

ברמות המס הגבוהות מ"ה לוקח חצי, ביטוח בריאות וביטוח לאומי עוד קצת, ולכן נטל המס האפקטיבי הוא כ-60%.

NetShadow

New member
אמיר72

ראשית - תודה רבה על התגובות המהירות, ולא רק בפורום הזה
א. האם חישוב המס שעשיתי לעצמי הוא נכון ? (מבחינת ההבנה, ומבחינה מתמטית) ? ב. נכון שיורד כסף גם על ביטוח בריאות, ביטוח לאומי וכו' - אבל זה לא קשור למס הכנסה, מה גם שרק במשכורות הגבוהות המס מגיע ל 49%, וגם אז הוא רק על החלק היחסי של המשכורת, כך שבשום מקרה הוא לא מגיע באמת ל 49%... זה בצירוף העובדה שביטוח בריאות וביטוח לאומי זה תשלום לסוג של ביטוח, ולא למס למדינה בגין הרווחים מהעבודה - מביא אותי למסקנה שאנשים סתם בוכים שהמס גבוה...

NetShadow

New member
ברוך...

לגבי נקודות זיכוי : אני יודע שמגיע לי 2.25 נקודות זיכוי, ואם אינני טועה, כל נקודה שווה 170 ש"ח, לכן עלי להפחית מסכום המס שקיבלתי, 170 ש"ח כפול 2.25 הבנתי נכון ? ולגבי זיכויים סוציאלים : מה זה בדיוק ?

נקודת זיכוי היא 178 ש"ח לחודש

בנוסף יש ניכוים בגין הפקדה לקופ"ג כעצמאי וזיכוים בגין חלק העובד בביטוח , בפנסיה וכיוצא בזה

NetShadow

New member
תוכל להסביר בבקשה ?

אני לא עצמאי, לא הבנתי מהם הזיכויים הסוציאלים - תוכל להרחיב בבקשה ? ואגב, מדוע אישה מקבל חצינקודת זיכוי נוספת ?

אמיר72

New member
זה כבר עניין של דעה ...

לגבי החישוב - עקרונית כן. לא יודע כמה יצא לך להגיע לרמות מס כאלה, אבל זה ממש לא נעים לגלות ש-50% מהשקל השולי שלך הולך לאוצר המדינה, בהשוואה למיסוי על הון (10%, 15%, 25%). אבל אם זו דעתך, אתה אדם מאושר ...

למעלה