ביקורת אלבום- AFF.

lacrimosa girl

New member
../images/Emo79.gifביקורת אלבום- AFF.../images/Emo79.gif

הערה: אני לא כותבת ביקורות גדולה, ממש לא, אבל ממש הפריע לי שלכל האלבומים יש ביקורות ורק לאלבום הזה לא. הרבה פעמים מפלים את האלבום הזה לרעה כי הוא מאוד מאוד שונה; אני אישית מאוד אוהבת אותו ולכן כתבתי את הביקורת הזאת, שוב , אתם מוזמנים לא להסכים איתי על הציונים של חלק מהשירים.
Elvenpath האלבום הרשמי הראשון של נייטוויש, נפתח בהקראה אגדתית- משהו של טאריה, ממשיך בריפ גיטרה-קלידים מעולה, וטאריה נכנסת בשירה נהדרת עם ליריקה קסומה וכיפית, פשוט שיר שכיף לשמוע אותו שוב ושוב, תומאס עם הקראה מגניבה שכזו[תודה לאל שהוא עוד לא שר!
] וסולו נהדר של אמפו לסיום- מה עוד צריך לבקש? שיר מעולה לפתוח איתו אלבום.
ציון- 10.
Beauty and the beast טוב, הפתיחה נשמעת כמו שיעור אלתור של אמפו על רקע קלידים מונוטוניים-משהו של תומאס- אבל נסבל בהחלט! ואז מעבר של אמפו, קצת חדגוני, וצליל סינת' קצת צורם, ואז תומאס מתחיל לשיר- אוקי: זה עוד נסבל, ונשמע בהחלט אותנטי, אבל, כלומר, כשטאריה נכנסת זה בהחלט שיפור. :) הליריקה מאוד מדויקת, מאוד נוגעת ללב, מאוד ניתנת לציטוט. הלחן נהדר. הקטע שתומאס וטאריה לוחשים ביחד מעיק משהו. היה אפשר לשפר. והמעבר החדגוני של אמפו שוב, אם כי כאן הוא יותר נסבל. ואז טאריה, בשירה מדהימה כרגיל, However cold the wind and rain I'll be there to ease up your pain However cruel the mirrors of sin Remember, beauty is found within מאדמאד נוגע ללב. סוף השיר- גם כן קצת משעמם, תומאס בהחלט היה יכול לעשות טוב יותר. טאריה מדהימה.
ציון- 9. למרות הכל, שיר מעולה.
The carpenter נפתח, קצת כמו אסטרל רומנס, עם אמפו, ותומאס נכנס- לוחש, יותר מאשר שר- אפשר לומר לו תודה על זה! בכלאופן, זה הופך את כל ה2 וחצי דקות הראשונות של השיר למשעממות-משהו, גם הפזמון [שבו הוא שר וזה לא במיוחד נעים לאוזן]. ואז טאריה, טאריה
כמה אני סוגדת לה באלבום הזה. השיר עצמו היה יכול להעשות טוב יותר- מעברים מגוונים יותר, קצת שיפור באיכות ההקלטה- אבל סה"כ, ליריקה טובה, מאוד נוצרית שכזאת. קליפ- מ-ש-ע-מ-ם! צילמו 3-4 קטעים ושמו בריפיט כל הקליפ. חבל, ממש חבל. אבל תכלס- כמה תקציב כבר היה להם בשבילו?
8. והיה גם הוא יכול להיעשות טוב יותר. לדעתי היו צריכים להוציא גרסא חדשה לאלבום הזה עם הקלטות מחודשות. ולא רק שיפור במחשב.
Astral romance אחד השירים...נפתח, שוב, בשיעור גיטרה של אמפו. ואז טאריה נכנסת- הליריקה מדהימה, אבל שומעים שלטאריה ממש ממש קשה לשיר כ"כ גבוה, שרה חנוק משהו- ובהשוואה לגרסא מ2001, הקול שלה כ"כ השתפר והתפתח. ואז-אבוי, קללת AFF- שירה של תומאס. כאן כל רמז לכשרון כלשהו נעלם, הלחן לא משהו ותומאס והדיקציה... אבוי. חבל, הרס את השיר. מעברון משעמם משהו, ואז תומאס שוב, תודה לאל- חזר ללחישות. וטאריה, כרגיל, מדהימה- שיפור מאז תחילת השיר. השיר, עצמו....הליריקה מדהימה. פשוט אחת הליריקות המוצלחות של תומאס. את החפירה עליו כבר העליתי ופרסמתי מספיק :)
ציון: 8. רק בגלל השירה של תומאס. לשיר הזה מגיע כ"כ הרבה יותר.
Angels fall first שיר הנושא! נפתח עם אמפו, גיטרה אקוסטית לבד [וזה מאודמאוד נדיר אצל נייטוויש], השפעות של פולק ובכלל דקה + של מוזיקה נהדרת. ואז טאריה נכנסת- שוב, קצת קשה לה לשיר! אבל הליריקה מאוד נוגעת ומרגשת. העריכה כאן לא משהו- כשיש כמה קולות הם לא מסתיימים טוב- בהפרשים קטנים, אבל עדין חבל. מעברי קלידים מעולים של תומאס. ואז, כשטאריה נכנסת בSing me a song, יש קצת זיופים, אני אישית לא אוהבת את הקטע הזה. ואז, סוף השיר, תומאס מאכזב- אני אישית מאוד משתעממת לשמוע אותו. הליריקה, כמו שאמרתי, מעולה. אחד השירים שפשוט כיף לכתוב במחברת- מדויקת ורגישה.
ציון: 9. רק בגלל הסיום והעריכה.
Tutankhamen זה ה-שיר! נפתח בקטע אינסטרומנטאלי אוריינטאלי מאגניב, שפשוט מעלה חיוך, ואז טאריה נכנסת...אני אישית לא אוהבת את הליריקה והלחן. פשוט, איך לומר, לא משהו. הפזמון מגיע אחרי מעברון מתוק, והוא קצת נסבל יותר מהבתים המדכאים-משהו. ואז, אמפו משחק עם הווא-ווא!
בכללי, אני שומעת את השיר הזה רק בגלל הקטעים האינסטרומנטאליים החמודים. כל השאר לא משהו.
ציון: 7.
Nymphomaniac Fantasia אמרתי שתות-הנח-המון זה השיר? טעיתי. זה ההשיר. :) הפתיחה, עם אמפו, משעממת משהו, טאריה, כמו-מצטדקת, The scent of a woman was not mine......ואז תומאס, שבכלל טוב בשיר הזה. והליריקה, שמן הסתם גורמת לכולכם לשמוע את השיר הזה באוזניות בלבד....
הקול של טאריה טוב, וכשהיא צועקת Hear the starry choir...בזמנים כאלו, שוב, אני סוגדת לקול שלה. אני לא ארחיב עוד על השיר הזה, אני רק אתהה בקול, מה לעזאזל גרם לתומאס לכתוב אותו.
ציון: 10, כי תכלס, זה שיר מעולה. ולמתלסדים שביניכם, 9.
Know Why The Nightingale Sings? או, איזה שיר מתוק....אופטימי ונהדר.חוץ מהקטע שהדמות מתה בסוף, אבל ניחא
נפתח עם אמפו, מאדמאד לא הסגנון של נייטוויש, יותר לכיוון דום אפילו הייתי אומרת. וטאריה, בקול שנשמע כאילו היא עוצרת אותו, שלא יהיה אופראי מדי. ליריקה מתוקה, מעברים נהדרים, סולו מעולה של אמפו אחרי שטאריה גומרת לשיר [ולשם שינוי לא קשה לה לעלות! :)] ותומאס, הו, תומאס, עשה לי פינים קטנים שחורי שיער ומוכשרים כמוך. :) רק אל תגרום להם לשיר
ציון: 10. אם משהו מושלם באלבום הזה, זה השיר הזה.
Lapland. אני אסקור כל אחד מ4 החלקים בנפרד ואתן ציון כללי. | יפהפה.מלודיה עדינה, פינית |ריר| קפיצות עדינות בתחילת השיר שגורמות לחשש לשלמות הדיסק, אבל לא לדאוג!
רק קטיעות קטנות שאני אישית הייתי מורידה, אבל שיהיה. טאריה מדהימה, למרות שזו שפה שרובנו [כה חבל] לא דוברים. || כשמו כן הוא...[
] יוקה מתבלט בתופים מאוד מאוד חזקים ונוקשים ומלודיה מטרידה משהו. ||| טאריה...הו, סגידה נצחית.ליריקה חביבה, פטריוטית, המלודיה עצמה... לא משהו. אין כמעט אמפו. תומאס חדגוני ורק יוקה מציל את המצב.העריכה דורשת שיפור. ואז, טאריה מסיימת- ומפנה מקום לאחרים..תומאס מעולה. אמפו קצת מקרטע כל הקטע, אבל נכנס יחד עם טאריה נהדר בסמפוניה כיפית להפליא, רק חבל שטאריה טיפה זייפה את העליה בof the night. [קורה הרבה באלבום הזה]. שוב תומאס, הפעם לא משהו, אמפו גם כן משעמם וטאריה לוחשת...
סיום שמזכיר את הפתיחה של חלק | וישר נכנס ל- |V קצת חדגוני אבל סיום נהדר לשיר פסטורלי ופטריוטי
שאני אישית לא מאוד אוהבת אבל בהחלט מעריכה. אמפו נהדר באקוסטית- חבל שלא שומעים את זה יותר! אותה פתיחה והסוף.
ציון כללי: 8.5 אישית הייתי נותנת לשיר הזה פחות, פשט לא ממש אוהבת. אבל בהחלט מגיע לו.
בונוסטראק- a return to the sea אחד השירים הטובים...שמים לב לשיפור באיכות ההלקטה. הקול של טאריה קצת מוזר, כאילו עיבדו אותו במחשב, אבל זה משתפר בהמשך השיר. הליריקה יפהפיה, נוגה ומתוקה. תומאס נהדר לאורך כל השיר ולאמפו יש סולואים ממש טובים. נייטוושי במיטבה :)
ציון: 10.
ציון כללי לאלבום:
8. למרות הזיופים, השירה של תומאס, העריכה הלוקה בחסר- זה אלבום מצוין, עם שירים נהדרים. לראשונה נייטוויש, עם יכולת ההלחנה והכתיבה הנהדרת של תומאס, לאמפו יש יותר חופש פעולה מאשר אלבומים אחרים ויוקה היה ונשאר טוב. פשוט נייטוויש. ואי אפשר לתאר כמה אני אוהבת את הלהקה הזאת. :)

Super Alonit

New member
קללת AFF../images/Emo6.gif הרגת אותי!../images/Emo47.gif

והיית ממש רחמנית עם האלבום הזה לפי דעתי
(מוזר... הגבתי לזה כבר אבל זה לא שמר.
)

lacrimosa girl

New member
שום רחמנות,

אתם לא מעריכים אותו מספיק! ;[ ולדעתי ממש התאכזרתי ללפלנד...אבל הו וול.

blacknwhite

New member
כל הכבוד על ההשקעה!

והאמת שאני לאט לאט מעריכה את האלבום הזה יותר ויותר. מעולם לא החשבתי אותו בתור "לא אלבום" אבל אני לומדת לאהוב את השירים שבו הרבה יותר ממש שאהבתי בהתחלה. אני חייבת להסכים עם מה שדבורה אמרה לפני בשרשור אחר כלשהו- זה ממש פורום נייטוויש לאחרונה! כל הכבוד לנו!

tbents

New member
*מעריצה*

ביקורת מושקעת וטובה!! כל הכבוד לך:) נהניתי לקרוא
ואני בין אלה שכן מחשיבים את זה כאלבום, אני אוהבת אותו..

ש נ י1

New member
אחלה סקירה!!

באמת כל הכבוד! גם אני מאוד מחבבת את האלבום הזה, יש בו כמה שירים מצויינים. הבעיה שלו (חוץ מהשירה של תומאס) היא שהם נשמעים קצת לא סגורים על עצמם, ומאופן כללי האלבום הזה נשמע דיי בוסר
אבל עדיין טוב.

למעלה