הטופיק היומי

A N I g M A

New member
../images/Emo79.gif הטופיק היומי ../images/Emo79.gif

והטופיק של היום - מה הייתם מוכנים לעשות בשביל קריירה ברגע? כל הנושא הזה של כוכב נולד גרם לי לחשוב. אתם תומכים בכוכב נולד, וכל תוכנית מציאות של כוכבים אינסטנט? הייתם הולכים על זה?

inbal287

New member
הכי לא שבעולם.

אני פשוט סולדת מהתכניות האלה [במיוחד מהגרסה שלהן בארץ]. ברגע שאדם בוחר בדרך של כוכב נולד הוא מאבד כ"כ הרבה. הוא מאבד תקופה שלמה שלדעתי נועדה רק כדי לחשל אותו ולהפוך אותו לאמן אמיתי. כשאתה עושה דברים בדרך הקשה אתה מעריך את הכל יותר, אתה לומד יותר, מתפתח יותר בתור אדם ואמן... אתה מוסיף לעצמך כ"כ הרבה. כשאתה הולך לכוכב נולד, מה אתה שווה? אני לא מבינה איך אנשים מביאים את עצמם לרמה כ"כ נמוכה שהם מוכנים לתת לאנשים לדרג את הכישרון שלהם לפי סמסים או סתם פרוטקציות. אני לא חושבת שהאנשים שבכוכב נולד הם לא מוכשרים [למרות שיש הרבה שלא ברור לי איך הם זכו או הגיעו לשלבים מתקדמים], הם פשוט עשו בחירה לא נכונה ולדעתי הם מאוד יצטערו עליה בהמשך וחבל [ובינתיים האזניים שלי מצטערות אחרי שהן שמעו את האלבומים של חלקם]. המשפחה שלי רצתה לרשום אותי לעונה האחרונה. גיליתי על זה לפני שהם עשו את זה וממש התעצבנתי. הם יודעים שאני נגד, אבל ממש נגד התוכנית הזאת. אני מעתבת אותה, לא צופה בה, שונאת את כל ה"הייפ" שמסביבה... הם פשוט חשבו שאם הם ירשמו אותי אני לא אוכל לסרב ואלך. נכון, זה מחמיא שהם מאמינים בי כ"כ, אבל אני לא אעשה דבר שכ"כ נוגד את העקרונות שלי. בקיצור - הסוף לכוכב נולד. ומהר בבקשה. נמאס לי לשמוע את השם ג'קו.

mmmbam

New member
ממש לא.

עד לפני כמה שנים כל העניין הוא לעבוד-לעבוד-לעבוד-לעבוד, להוכיח את עצמך. כל העניין של כוכבים ברגע לדעתי די.... סתמי. בעונה הנוכחית של כוכב נולד, באודישנים, היו כמה חבר'ה בני 20 ומשהו שבכו למצלמות ש"אם לא כוכב נולד אז כלום, אני כבר לא אצליח". ממתי כוכב נולד, או כל תוכנית ריאלטי אחרת, הפכה לדבר שישנה את חיינו ויחליט בשבילנו מי יכול להצליח בעולם המוזיקה/הדוגמנות/מה-שלא-יהיה? איפה האמונה ש"היי, אם אני טוב אני אצליח"? זה כל כך מעצבן שאנשים כבר לא רואים את החלק של העבודה הקשה, ורואים רק את הקיצורי דרך שניגלו לנו בשנים האחרונות... אבל אתם יודעים מה? חשבתי על עוד משהו. מה שאני הכי הכי רוצה לעשות זה לא להיות מוזיקאית - אלא להיות סופרת ועיתונאית. מה שאני רוצה יותר מהכל זה להתפרנס מאהבת הכתיבה שלי. אז פתאום חשבתי - אם יעשו "כתב נולד" או "סופר נולד" או משהו בסגנון, האם הייתי מוכנה ללכת על זה? באמת שאין לי מושג.

ממש לא.

אין לי משהו נגד כוכב נולד, או הסלבריטאים שהתכנית מוציאה לאור. יש לי משהו נגד הדברים המטומטמים שמציגים שם בשביל הרייטינג. חוץ מזה, אם הייתי רוצה להתפרסם בכלל, הייתי מעדיף להתפרסם בזכות המוזיקה שלי ולא בזכות זה שהמדינה אוהבת איך שאני עושה קאברים ונראה.

רעיון נחמד, ביצוע לא משהו...

את עצם הרעיון אהבתי מלכתחילה - התוכנית הרי היא במה יפה לחשיפה של זמרים-יוצרים צעירים, כך שהיא יכולה עקרונית לתרום הרבה לתעשיית המוסיקה הישראלית. איך שהכל מתנהל שם זה כבר סיפור אחר, ובגלל זה אני לא אוהב את התוכנית. קודם כל, שקוף לחלוטין שהנבחרות של כוכב נולד אינן באמת הטובים שבזמרי ארצנו (בעונה האחרונה אולי חל שיפור מסויים אבל עדיין), וליתר דיוק אני משוכנע שהם אינם הטובים מכל הנבחנים. כך שיש משהו לא בסדר בבחירת הנבחרות, במיוחד ששמעתי על יותר מדי רבים וטובים (כולל זמרי אופרה מקצועיים, מורים לפיתוח קול, בוגרי רימון וכד') שנפלו בשלבים מוקדמים מאוד, עוד לפני אודישן הטלוויזיה הראשון. דבר שני, משום מה יוצא שכל הזמרים הנבחרים הם פשוט מומחים להריסת שירים - המון קאוורים נשמעים מזעזע יחסית למקור. והכי עצוב זה שהקאוורים האלה נהיים יותר פופולריים מהביצוע המקורי. דבר שלישי, זאת תוכנית מסחרית יותר מדי. רעיון הרבה יותר טוב היה יכול להיות תחרות של שירי חובבים (כשבחובבים הכוונה אנשים שעוד לא הוציאו דיסק, שיכולים להיות כמובן גם מלחינים מקצוענים) שבמהלכה באמת ייבחרו טובי השירים, וככה נזכה לשמוע מנות אדירות של מוסיקה מדהימה, שבינתיים מתחבאת לה במרתפים.

Drorchiklil

New member
לא לא לא.

לכוכבים ברגע יש נטייה לצנוח בדיוק באותה מהירות בד"כ. אני חושבת שקריירה של אנשים צריכה להתבסס על יצירה מוצלחת ונחישות. לא על סיפור חיים סוחט דמעות ופרצוף יפה. יש משהו שנראה נורא לא נכון ב"בום, כוכב!" הזה. ז"א, בכל זאת צריך לעשות משהו בשביל לזכות בהערכה. אחרת-זה פשוט לא הוגן

sok777

New member
מה הייתי מוכן לעשות?

הייתי בהחלט מוכן להשקיע. אני רק בן 15 וכרגע אני מנסה להקים להקה ולהתחיל להתאמן ולהופיע אם זה יסתדר. יש לי ציוד בשווי מאוד מאוד יקר ואני חושב ומקווה שאני בדרך הנכונה. בקשר לכוכב נולד- אני ממש ממש לא תומך של זה! בסכ"ה אני חושב שהרעיון של התוכניות יפה אך היישום עלוב מאוד. דבר ראשון, צריך לקרוא לזה "זמר נולד" כי זה לא בקטע של מוזיקאי בכלל.. ובנוסף, כל תוכנית שיש בה SMSים והצבעה מהבית זה לא יכול להיות ישר.. בנוסף לכל אני חושב שהרעיון שהכל רייטינג הורס את זה ופשוט מגעיל, גם כל הקטע עם הקהל אידיוטי שילדים מעריצים את התוכנית כי זה בטלוויזיה.. הכל שואו אחד גדול ומגעיל. דבר אחרון, אני חושב שמי שבאמת מוכשר [וראיתי השנה 2 פרקים אז אני יכול להגיד שג'אקו הרשים אותי מאוד, מה לעשות, אני מתחבר למלחינים] יכול להצליח בדרך שכל אמן עושה זאת ולא לקפוץ קפיצה של 10 מדרגות.. זו דעתי, אני אשמח לתגובות

inbal287

New member
מסכימה איתך../images/Emo45.gif

[גם לגבי החלק של ג'קו הזה. שיצא לי לראות אותו שר בגמר אתמול ובעוד איזה ראיון לפני שבוע ופשוט התחברתי אליו].

tirasc15

New member
מסכימה

הקטע הוא שכמו כל תוכנית טלויזיה מה שמנסים להשיג זה רייטינג, וזה עצוב, שהתוכנית שנועדה לגלות אמנים חדשים מנסה למעשה לגלות שיאי רייטינג חדשים. הרעיון של התוכנית הוא נחמד אבל האנשים שבאמת משתתפים בה, אותם אני לא סובלת. הרי למה לנינט מגיע להיות כזאת "סלבריטי"- עלק, ולהוציא אלבום "משלה" שהוא בעצם של אנשים אחרים שכתבו והלחינו? אז מה אם יש לה קול יפה (למרות שלדעתי הוא לא כזה יפה אני ממש לא מתחברת לקול שלה), לחצי מהמדינה יכול להיות קול יפה. אין לה כישרון- לא בכתיבה, נגינה, הלחנה וכו' ולמרות זאת כולם עושים ממנה איזה ביג דיל. לעומת זאת, לג'קו עוד יכולתי להתחבר מפני שהוא באמת יוצר ולא סתם בא ושר שירים של אנשים אחרים בשביל להיעלם אחרי שבועיים (יהודה סעדו, אהמ אהמ). בכל מקרה, הסלקציה בתחילת התוכנית עם כל האודישנים צריכים לבחור את האנשים שהם באמת אמנים, ובמהלך התוכנית גם לתת משימות לא לשיר איזה קאוור גרוע, אלא להוכיח את היכולות שלהם והיצירתיות שלהם בתוך יוצרים.

imry100

New member
אני גם לא...../images/Emo108.gif

ממש תומך בנינט אבל את לא יכולה להגיד שאם היא לא כתבה את החומרים בעצמה אז האלבום הזה הוא לא שלה, פשוט צריך "להעריך" אותה כזמרת ותו לא!

tirasc15

New member
אני אכן מעריכה אותה כזמרת

אבל לא יותר מזה. אבל מצד שני היה יכול לבוא מישהו אחר ולשיר את אותם שירים. חוץ מזה, אני אישית לא מחבבת במיוחד את נינט.. :| אני לא מתחברת..

רייל

New member
אבל לא קוראים לתוכנית 'מוזיקאי נולד

' אלא 'כוכב נולד', ומה שהכרחתי בתוכנית הזו היא לדעת את דעת הקהל והגבתו ל'כוכבים' כביכול. כי הרי הקהל הוא מי שהופך בנאדם לכוכב. אין לי בעיה עם התוכנית. היא שם בשביל לבדר ולהכניס אנשים לתעשייה שבנינו, נורא קשה לאפילו ישתינו עלייך שם.

BolraK

New member
זה מאוד תלוי

עד עכשיו שנאתי את כוכב נולד כי כל הכוכבים היו סתמיים כאלה.... אבל עכשיו הגיע ג'קו ועצם העובדה שהוא נבחר מוכיחה שיש עדיין קצת שכל בקהל הישראלי והקהל לא מורכב כולו מילדות בנות 10-12.... אני חושב שג'קו יוכל לעשות רק טוב למוזיקה הישראלית ולא נראה לי שההצלחה תעלה לו לראש כמו שהיא עלתה לנינט למשל. הוא נראה בן אדם טוב, ישר ומוכשר ויכול להיות שדווקא בגלל הצניעות שלו, בלי כוכב נולד לא היינו שומעים עליו לעולם.

imry100

New member
מסכים לגמרי../images/Emo70.gif../images/Emo108.gif

כנ"ל- הראל מויאל

למעלה