זאת השורה שלי

MiriOrit

New member
../images/Emo79.gifזאת השורה שלי../images/Emo79.gif

אני רואה שכולם פה נעלמו. אז יש לי רעיון לשרשור שאולי יחזיר כמה מכם... אז הרעיון שלי נוצר בזמן שהקשבתי בפעם המאה לשיר happy ending של sugarland ויש שם שורה (או יותר נכון כמה שורות) אבל נתחיל מהשורה שהכי הדהימה אותי
the first and last breath dont matter - its all the ones that are in between​
ואז חשבתי לעצמי באיזה עוד שירים יש שורות שמסתתרות וכששומעים אותם ומקשיבים להם - זה גורם ל"ואוו" אז כמו השורה שרשמתי למעלה יש גם את:
We come here with nothin' - take it with us the day we leave​
מאותו השיר ועוד דוגמא - אומנם לא שורה אלא בית שלם אבל לא יכולתי לקטוע אותו באמצע
We live in a greedy little world that teaches every little boy and girl To earn as much as they can possibly then turn around and Spend it foolishly We've created us a credit card mess We spend the money we don't possess Our religion is to go and blow it all So it's shoppin' every Sunday at the mall​
וכמובן מהשיר של שאניה any man of mine
And I can be late for a date thats fine - But he better be on time​

אני מאוד אוהבת את השיר הזה

במיוחד המילים. לגבי שורה.. ואו זה ממש קשה לחשוב עכשיו
אבל מה שעולה לי בראש זה של ג'ול:" Dark is dark so the stars have a place to shine. The tide goes out so it can come back another time"

אני יודעת שיש הרבה שירים כאלה אבל קשה לי

להיזכר בזה פתאום
כרגע בגלל שדרורה הזכירה את ג'ול אז נזכרתי בהנדס שלה שלדעתי הוא מדהים ולא רק שורה אחת שלו אלא פשוט כל השיר! למרות שעם איומי אקדח שמוצמד לראשי סביר להניח שהייתי בוחרת בשורה של: Poverty stole your golden shoes It didn't steal your laughter כשורה המועדפת עליי אני אנסה בנתיים לחשוב על שירים נוספים

LeAnnDylan

Well-known member
../images/Emo45.gif../images/Emo99.gif../images/Emo23.gif

ואם כבר ג'ול אז עוד כמה שורות שלה שאני ממש אוהבת: a blind man on the corner said it's simple, like flipping a coin Don't mater what side it lands on if it's someone else's dime I'm half alive but I feel mostly dead If I could tell the world just one thing It would be that we're all OK And not to worry 'cause worry is wasteful And useless in times like these We'll fight, not out of spite For someone must stand up for what's right 'Cause where there's a man who has no voice There ours shall go singing

LeAnnDylan

Well-known member
אוי זה רעיון מעולה לשרשור!

אני בדיוק חייבת לעוף לעבודה אבל אני אחשוב על כמה שירים מתאימים בזמן העבודה ואכתוב תגובה כשאחזור. רק שאלה, רק שירי קאנטרי או בכללי שירים?

LeAnnDylan

Well-known member
טוב אז ככה

ממש הראשונים שעלו לי לראש: טוב כמובן שמתחילים עם ליאני שבפעם הראשונה ששמעתי את השיר הזה היו לי צמרמורות. הוא לא כזה מרגש אבל הוא פשוט פגע בול בסיטואציה שנמצאתי בה באותה תקופה. עד היום זה אחד השירים היותר "טעונים" שלה מבחינתי:
Nice dress, nice smile What a wonderful child If they only knew all the lies she's told them It's too complicated for her to explain​
השיר Probably Wouldn't Be This Way של ליאן תמיד הצליח לרגש אבל אני זוכרת שממש לפני כמה חודשים כשנסעתי עם חברה שלי לקבר של אבא שלה, זה היה ביום ההולדת שלו והיא רצתה להניח פרחים. כשהגענו לשם הייתה שם בחורה שעמדה 2 קברים ליד וניהלה שיחה בקול מספיק חזק כדי שנשמע אותה מדברת אך מספיק שקט כדי שלא נבין מה היא אומרת. לא היה שם אף אחד מלבדה וחברה שלי אמרה שהיא באה לשם כל יום כדי לדבר עם בעלה המנוח שנפטר לפני כמעט 20 שנה. כל יום היא הולכת לקבר שלו ומספרת לו איך עבר עליה היום. בדיוק באותו הרגע חלפה לי בראש השורה מהשיר: You oughta see the way these people look at me When they see me 'round here talking to this stone זה היה רגע של צמרמורת קלה כי עד לאותו רגע זה תמיד היה נראה לי כמו סצנה מאיזה סרט. ז"א אני יכולה להבין מישהו שעולה לקבר של מישהו קרוב אליו בשנה הראשונה לעיתים דחופות אבל במשך 20 שנה לשבת ליד מצבה משהו כמו שעה-שעתיים ביום. כל יום. זה פשוט לא נתפש. עוברים הלאה לשיר אחר של ליאן שהרבה אנשים (כולל המעריצים) לא מחבבים וזה Rumour 'Bout A Revolution בעיקרון לדעתי כל הקונספט והלירקס של השיר פשוט מעולים. לפעמים קשה לאנשים לעכל גאונות כשהם נתקלים בה.. אחת השורות שאני יותר אוהבת ומתחברת אליה בשיר היא:
Ain't it easy passing judgement just to entertain ourselves I'm not here pointing fingers, I've been guilty myself​
ומאותו אלבום השיר שאני הכי אוהבת זה Destruictive יש בו הרבה שורות שמתארות בדיוק איך שרובנו מרגישות ברגעי כעס ותסכול. רק מי שבאמת הגיע למצבים נואשים וקיצוניים יוכל להבין את העומק של השורות if I could break a heart and throw it all away for just one night my conscience wouldn't care if I just went ahead and wrecked my life I'm sick of being perfect with your perfect little smile והשורה הכי טובה שמתאימה לי בדיוק : I'm tired of all the voices telling me which way to go I wish you'd silence your opinion that's the last thing that I want to know ואחרונה מאותו אלבום : The light of my life's been stolen I've walked in every shade of black וטוב אני יכולה למצוא עוד מיליוני שורות של ליאן אבל נראה לי מספיק להודעה אחת
אז אני רק אקנח בשיר אחרון שאני זוכרת שלפני שהאלבום פמלי יצא היו כל מיני גרסאות לייב לשירים חדשים ממנו ברחבי יוטיוב. בפורום של ליאן דנו בגרסאות האלה, דירגנו, ניתחנו, השוונו וביארנו. אני לא זוכרת בדיוק איזה שירים היו שם אבל אני כן זוכרת שבשיר What I Cannot Change ישר התאהבתי והשיר שהכי פחות התחברתי אליו היה Pretty Things.אחת החברות הטובות שלי התאהבה לגמריי בגרסה עם הסאונד הנוראי של PT ואף אחד לא הבין מה היא מצאה בשיר או איך היא יכולה להעדיף אותו על-פני WICC. אני זוכרת אבל שהיא כל הזמן אמרה לנו "חכו לגרסת סטודיו אתם תראו שצדקתי.." מיותר לציין שהיא כל כך צדקה, אני לגמריי התאהבתי בשיר. בשמיעה ראשונה הוא נשמע מאוד יומרני וקיטש וכן גם די "פשוט" אבל אני חושבת שיש לו לירקס מושלם וגם העיבוד שלו הוא אחד היפים ביותר של ליאני. זה הקטע האהוב עליי: Pretty things will rob you blind Pretty things will fade in time It's what inside that makes you shine

עוד כמה שורות שחשבתי עליהן

אם כבר הזכרת את שוגרלנד אז אחד השירים האהובים עליי זה דאון אין מיסיסיפי. יש שם שורה שדילן מאוד אוהבת לכתוב בסטטוסים שלה
Guess what, honey, clothes just don’t wash themselves! Neither do dishes, neither does the bathroom floor

שלח לי מהר מידי

עוד שוגרלנד- I wrote a couple of notes one in love, one in anger They're lying there dying in the dresser drawer Lived louder than my voice Struggled through a stranger He loved me 'til I loved you even more It's a bittersweet victory Knowin' someone else wanted me אני ממש אוהבת את הכתיבה שלהם ואת המטפורות שהם משתמשים בהן לתיאור רגשות. גם אם זה נראה לפעמים מטופש ברגע שממש נכנסים לשיר ומקשיבים לו זה הכי רגע של WOW When your faith is stretched so thin, that You can see straight through your soul, And you can’t find a nickel to buy a smile ‘cause your pockets all got holes

LeAnnDylan

Well-known member
גחלעיכעחטליכלחסיחטסנלך../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

קיפ יו
פול אינטו מי
אגב אם כבר שוגרלנד אז הבית של וורי לאסט קאנטרי סונג תמיד מרגשת
if life stayed the way it was And loves never fell out of love If memories didn't last so long If nobody did nobody wrong If we knew what we had before it was gone If every road led back home This would be The very last country song יש גם את ווישינג שזה אחד השירים הכי טובים שלהם - I’ve done everything I can to forget If there is a way, I ain’t found it yet יש את סטיי שהוא שיר מאוד חזק שאני לא יושעת אם אפשר לבחור שורה אחת ממנו שעושה וואו. כל השיר הוא פאקינג וואו! וכמובן שיש את סטנד באק אפ המדהים - I've been beaten up and bruised, I've been kicked right off my shoes, Been down on my knees more times than youd believe, When the darkness tries to get me, Theres a light that just wont let me, It might take my pride, and my tears may fill my eyes, But I'll stand back up ויש את השורה מסאמטינג מור שכולנו יכולים להתחבר אליה: I could work my life away, but why? I got things to do before die

וקצת מירנדה

כי איך אפשר בלי. יש לבחורה יציאות ממש מוצלחות.. Somebody always looses and we still play the game Yeah the fire will always burn you and we still light the flame You said I wouldn't get too far On a tank of gas and an empty heart But I've got everything I'll ever need I got this old guitar and a brand new set of strings You took a chance on a bruised and beaten heart Then you realized you wanted what you had I guess I should've been more like that

למעלה