טוב אז ככה
ממש הראשונים שעלו לי לראש: טוב כמובן שמתחילים עם ליאני שבפעם הראשונה ששמעתי את השיר הזה היו לי צמרמורות. הוא לא כזה מרגש אבל הוא פשוט פגע בול בסיטואציה שנמצאתי בה באותה תקופה. עד היום זה אחד השירים היותר "טעונים" שלה מבחינתי:
Nice dress, nice smile What a wonderful child If they only knew all the lies she's told them It's too complicated for her to explain
השיר Probably Wouldn't Be This Way של ליאן תמיד הצליח לרגש אבל אני זוכרת שממש לפני כמה חודשים כשנסעתי עם חברה שלי לקבר של אבא שלה, זה היה ביום ההולדת שלו והיא רצתה להניח פרחים. כשהגענו לשם הייתה שם בחורה שעמדה 2 קברים ליד וניהלה שיחה בקול מספיק חזק כדי שנשמע אותה מדברת אך מספיק שקט כדי שלא נבין מה היא אומרת. לא היה שם אף אחד מלבדה וחברה שלי אמרה שהיא באה לשם כל יום כדי לדבר עם בעלה המנוח שנפטר לפני כמעט 20 שנה. כל יום היא הולכת לקבר שלו ומספרת לו איך עבר עליה היום. בדיוק באותו הרגע חלפה לי בראש השורה מהשיר: You oughta see the way these people look at me When they see me 'round here talking to this stone זה היה רגע של צמרמורת קלה כי עד לאותו רגע זה תמיד היה נראה לי כמו סצנה מאיזה סרט. ז"א אני יכולה להבין מישהו שעולה לקבר של מישהו קרוב אליו בשנה הראשונה לעיתים דחופות אבל במשך 20 שנה לשבת ליד מצבה משהו כמו שעה-שעתיים ביום. כל יום. זה פשוט לא נתפש. עוברים הלאה לשיר אחר של ליאן שהרבה אנשים (כולל המעריצים) לא מחבבים וזה Rumour 'Bout A Revolution בעיקרון לדעתי כל הקונספט והלירקס של השיר פשוט מעולים. לפעמים קשה לאנשים לעכל גאונות כשהם נתקלים בה.. אחת השורות שאני יותר אוהבת ומתחברת אליה בשיר היא:
Ain't it easy passing judgement just to entertain ourselves I'm not here pointing fingers, I've been guilty myself
ומאותו אלבום השיר שאני הכי אוהבת זה Destruictive יש בו הרבה שורות שמתארות בדיוק איך שרובנו מרגישות ברגעי כעס ותסכול. רק מי שבאמת הגיע למצבים נואשים וקיצוניים יוכל להבין את העומק של השורות if I could break a heart and throw it all away for just one night my conscience wouldn't care if I just went ahead and wrecked my life I'm sick of being perfect with your perfect little smile והשורה הכי טובה שמתאימה לי בדיוק : I'm tired of all the voices telling me which way to go I wish you'd silence your opinion that's the last thing that I want to know ואחרונה מאותו אלבום : The light of my life's been stolen I've walked in every shade of black וטוב אני יכולה למצוא עוד מיליוני שורות של ליאן אבל נראה לי מספיק להודעה אחת
אז אני רק אקנח בשיר אחרון שאני זוכרת שלפני שהאלבום פמלי יצא היו כל מיני גרסאות לייב לשירים חדשים ממנו ברחבי יוטיוב. בפורום של ליאן דנו בגרסאות האלה, דירגנו, ניתחנו, השוונו וביארנו. אני לא זוכרת בדיוק איזה שירים היו שם אבל אני כן זוכרת שבשיר What I Cannot Change ישר התאהבתי והשיר שהכי פחות התחברתי אליו היה Pretty Things.אחת החברות הטובות שלי התאהבה לגמריי בגרסה עם הסאונד הנוראי של PT ואף אחד לא הבין מה היא מצאה בשיר או איך היא יכולה להעדיף אותו על-פני WICC. אני זוכרת אבל שהיא כל הזמן אמרה לנו "חכו לגרסת סטודיו אתם תראו שצדקתי.." מיותר לציין שהיא כל כך צדקה, אני לגמריי התאהבתי בשיר. בשמיעה ראשונה הוא נשמע מאוד יומרני וקיטש וכן גם די "פשוט" אבל אני חושבת שיש לו לירקס מושלם וגם העיבוד שלו הוא אחד היפים ביותר של ליאני. זה הקטע האהוב עליי: Pretty things will rob you blind Pretty things will fade in time It's what inside that makes you shine