זפלין וההשפעות עליכם

AeroTom

New member
../images/Emo79.gif זפלין וההשפעות עליכם

משהו שרציתי לפתוח, נראה לי יכול להיות שרשור מעניין. איך בדיוק המוזיקה של לד זפלין והחיבור ללהקה השפיעו עליכם? האם הם הלהקה שפתחה לכם את הדלתות להכרה של להקות אחרות גם? האם החיבור אליהם גרם לכם לשנות את סגנון השמיעה שלכם? וכל דבר בחיבור עם הלהקה וההשפעה שלו עליכם. אתם מוזמנים לכתוב ולשתף. מה החיבור עשה לכם, האם הוא היה מיידי, האם לקח לו קצת זמן, איזה להקות אחרות הכרתם בזכות זפלין, אם בכלל. אשמח לשמוע את מה שיש לכם להגיד על ההשפעה של המוזיקה של זפלין עליכם, בכל הקשר. שנשאל כאן וגם שלא

Black Goat

New member
טרללה../images/Emo219.gif

ניראה לי לד זפלין היא הלהקה הראשונה [מסגנון הרוק הקלאסי] ששמעתי .. וישר אהבתי אותם - הם ניראה לי בהחלט הלהקה שפתחה לי "דלת" ללהקות אחרות מאותה תקופה... ואיך שהתחברתי אליהם זה גם שינה לי את סיגנון המוזיקה.. כי לפני כן שמעתי מוזיקה בסגנון ה"הבי מטאל" או.. גראנג' ולהקות כאלה. איך הלהקה השפיעה עלי? התחלתי להעריך יותר מוזיקה *אכותית* ולהקות משנות ה-60-70 כמו.. ג'ימי הנדריקס, ג'ים מוריסון, אריק קלפטון ועוד.. אבל לד זפלין היא הלהקה האהובה עלי. עם הזמן גם שמעתי פינק פלויד.. אבל לקח לי הרבה זמן עד שבאמת התחברתי אליהם אמממממממממממממממממ... מה עוד?

Jagged chaos

New member
אני הכרתי את זפלין...

לפני 7 שנים ב"that 70's show", הייתי בן 11...הייד כל הזמן דיבר עליהם ולבש חולצות שלהם.... לשמוע זפלין התחלתי לפני כמה שבועות... הייתי שומע הרבה פינק פלויד וכל הזמן היתה ת'השוואה המטומטמת הזאת בין פינק פלויד ללד זפלין, שהיום שאני מכיר את שתי הלהקות פחות או יותר אני מבין כמה ההשוואה הזאת מטומטמת...שתי להקות שעשו סגנון אחר... אני תמיד הייתי פינק פלויד וחבר טוב שלי לד זפלין... לפני כמה שבועות זה התהפך...הלך לרוג'ר ווטרס ומאז השתנתה לו כל הפרספקטיבה... =\ בכל מקרה...אישית ולטעמי עכשיו אני יותר מעדיף לד זפלין... עוד חיבור אליהם הגיע מהאהבה שלי לפרל ג'ם...להקה שללא ספק מושפעת בצורה כלשהי מזפלין....

noam273

New member
הלהקה השפיעה עליי

בצורה ממש טובה. התחלתי לשמוע אותה בגלל שהם מוכרים וכאלה והורדתי את השירים המוכרים יותר, באותה תקופה שמעתי ניו מטאל -סוג מוזיקה נוראי- והתחלתי לשנות את הסגנון ובאמת להעריך מוזיקה שמורכבת מ3 אקורדים ומעלה...ועכשיו אני מטיפה לאנשים שסיסטמ וסמ41 הם מוזיקה גרועה [ יואו אתמול חניך שלי בכיתה ה' אמר לי- מה? איך את לא שומעת סיסטמ!? וסמ41!!! זה היה מוזרר] ותאמת, שמאז שאני שומעת לד זפלין הקשר עם אבאשלי ממש התחזק..חח, כאילו גם אבא שלי ניסה להשמיע אותם והייתי אטומה, בסופו של דבר, ממש כיף לשמוע עם אבא שלך לד זפלין ופינק פלויד...קיצר- הם מעולים. חח נעמיקה

hkatsman

New member
בסיפור שלי

בהתחלה שמעתי מוזיקה של שאקירה
וחבורתה. אחרי זה התחלתי לשמוע נירוונה ולד ומאוד אהבתי אותם. והם פתחו לי את הדלת לפינק פלויד שעכשיו היא הלהקה האהובה עלי.

FunkyMonk

New member
עלי..

לזפלין הגעתי דרך אבא שלי ואחותי.. לאחותי היה את האוסף שלהם (מאוחרים/מוקדמים), ולקחתי אותו לשמיעה. תאמת שנכנסתי ללד זפלין כי זכרתי שאבא שלי פעם קנה לי איזה אלבום שלהם.. (לימים גיליתי שזה Houses of the Holy) ובאותה תקופה הייתה לי פתיחה ענקית למוסיקה חדשה (פרוגרסיב בעיקר זה היה אז). לד זפלין פתחו לי את הראש לרוק הקלאסי, AC/DC, DP וכאלה.. אמנם אני לא שומע את הלהקות הללו (מלבד זפלין) זפלין השפיעו לי מאד על הנגינה. אני מנגן על בס, וג'ון פול ג'ונס השפיע על הנגינה שלי כמעט כמו פלי (המשפיע הראשון שלי). רואים בבירור כשאני מאלתר קטעים שאני מנגן קטעים שמזכירים קצת לדז. (וזה משתלב נפלא עם הסטייל של פלי!)

catch 2 2

New member
Gateway drug

איך בדיוק המוזיקה של לד זפלין והחיבור ללהקה השפיעו עליכם? הכירו לי עולם שלם של צלילים שכלל לא הכרתי. האם הם הלהקה שפתחה לכם את הדלתות להכרה של להקות אחרות גם? אכן. וכמעט שזה לא קרה... אך הודות לנערה אחת שבזכותה הקשבתי ביתר תשומת לב לזפלין ,הכל כבר היסטוריה. האם החיבור אליהם גרם לכם לשנות את סגנון השמיעה שלכם?אכן. אלבומים במקום שירים.מה עוד שכמעט בכל מקום אני חובר אל הנגן.ועוד כמה דברים שלא עולים לי לראש כרגע.

MOLA BOY

New member
אוקיי אז

את לד זפלין הכרתי מאח שלי שהכיר את זה מאבא שלי, זאת אומרת החיבור ללד זפלין זה כמו משהו שהתגלגל אצלי משפחה... לפני ששמעתי את לד זפלין שמעתי גרין דיי ולינקין פארק עד שאח שלי בה והסביר לי: לינקין פארק זה דבר חרא... ואז הבנתי שהוא בטח צודק... אז הוא השמיע לי במחשב את בלאק דוג רוק אנ' רול וSTAIRWAY TO HEAVEN והוא אמר לי שזה השיר שאבא שלנו אמר לו לשמוע, אז שמעתי, הבנתי, התאהבתי... אז החיבור למוזיקה של לד זפלין השפיע עליי כך, הוא גרם לי להתחבר מאוד לסגנון במוזיקה באותה תקופה... הוא גרם לי להתחיל להתנהג שונה, להתלבש שונה אפילו, עזר לי מאוד בפיתוח המוזיקה אצלי, זאת אומרת פייג' הדהים אותי בכישרונותיו בגיטרה אז התחלתי לנגן בגיטרה וללמוד מלא שירים שלהם... ו.... זהו...

זפלין בשבילי ההתחלה של הכל.

עד לפני שנתיים לא שמעתי כמעט בכלל מוזיקה, וזה כי לא הייית מודע בכלל לאופציות. בגיל 12 שמעתי רק מעט ביטלס, אבל לצערי גם את האוספים המחרידים של- NOW, כי זה מה שכוווולם שומעים לא?? כולם התלהבו מלהקות פופ עלובות שלא החזיקו מעמד שנה ואני הייתי משועמם מהם. מאוחר יותר אבא שלי ניסה לחשוף אותי קצת לפינק פלויד "החומה" (כמובן), והיה נחמד אבל עדיין לא הצית אותי. כנ"ל בנוגע לדורז שבן דוד שלי פנאט שלהם והביא לי כמה תקליטים שלהם, אבל גם זה לא היה הצתה אמיתית.. לבסוף חברה טובה שלי סיפרה לי על להקה אדירה אחת והביאה לי את התקליט הרביעי שלה. השיר הראשון ששמעתי היה- Black Dog, וישר התחברתי. נדלקתי על הלהקה הזו בטירוף. זמן קצר אח"כ קניתי את הדיסק השני, ומאוחר יותר הבנתי שזה לא מספיק! צריך עוד מהחומר הזה! עוד! עוד! עוד! אז התחלתי לצר.. אה --אחח אחח-- לרכוש את שאר הדיסקים שלהם, את כולם, והקדשתי זמן לכל אחד מהם. אז התחלתי לשמוע עוד אמנים, להתחבר למוזיקה שקודם לא דברה אליי כמו הלהקות הנ"ל, והגעתי למסקנה שרוק קלאסי, ובמיוחד רוק בריטי, שם יש את הלהקות האהובות עליי. אז התחלתי "לרכוש" עוד דברים, פלוס אמנים של שנות השישים. בהתחלה זה היה סיימון וגרפונקל המשוררים האגדיים, אח"כ גם פליטווד מאק, פינק פלויד גם, בהמשך גיליתי את קווין שזו עכשיו הלהקה השנייה האהובה עליי ביותר. בנוסף אלייה במקום השני יש את המי שזו להקה מאוד אהובה עליי. ואיכשהו יש משולש בין שלוש הלהקות האלה. לד זפלין והמי היו מאוד קשורות זו לזו, וקווין הושפעו מאוד משתיהן, ובמיוחד מזפלין. עכשיו אני מכיר עוד אמנים ולהקות אחרות: דיפ פרפל, וולווט אנדרגראונד, קינג קרימזון, ג'נסיס, דיויד בואי, רד הוט צ'ילי פפרס, באד קומפני, וכו'. בקיצור זפלין הייתה ההתחלה בשביל הכל מבחינתי.

FuNky M0nK

New member
אוו חביב

אוקיי, אז איך לד זפלין השפיעו עליי? דבר ראשון, אני חושב ש stairway to heaven הוא השיר שהכי הושמע אצלי במחשב, מהרגע ששמעתי אותו ואת black dog וdazed and confuzed אף פעם לא היה מצב שלא היה לי כח אליהם. הם אחת מהלהקות שבאמת אף פעם לא הפסקתי לאהוב. לד זפלין היו ההתחלה שלי למוסיקה חדשה. לפניהם שמעתי שלוש להקות, ועכשיו הרבה יותר, הם התחילו את ההתפתחות המוסיקלית שלי. הלהקה עצמה לא פתחה לי דלתות למוסיקה אחרת,זאת אומרת לא שמעתי משהו אחר בגלל לד זפלין, פשוט התחלתי יותר לשמוע ולא להתמקד בדבר אחד. אני מניח שלד זפלין היא הלהקה שהשפיעה עליי הכי הרבה בתקופה הכי קצרה. ומהפעם הראשונה ששמעתי אותם עד היום אני חושב שהן אחת מהלהקות המדהימות ביותר שהיו. זה בקצרה (מאוד מאוד) על ההשפעה של לד זפלין עליי.

שמיקי

New member
וואלה

אני לא ממש זוכרת אבל ננסה אני זוכרת שכשהייתי בכיתה ז'.. ידיד שלי שהיה בכיתה ט' באותו זמן.. אמר לי.. שאני חייבת לשמוע את זפלין.. ולא רציתי.. חח אמרתי שהם זקנים חחח בכלל לא שמעתי אז מוזיקה מהשנים האלו והאמת.. הלהקה הראשונה שהתחלתי לשמוע מהשנים האלו.. היתה פינק פלויד.. ואז ניסיתי את זפלין..כמובן השיר הראשון שהכרתי שלהם היה סטרווי..ואז לקחתי לידיד שלי ההוא דיסק שלהם.. והתאהבתי וכיום.. אני שומעת כמעט רק מוזיקה מהשנים 70-60 אז הטעם שלי.. השתנה לגמרי..פעם שאהבתי מוזיקה יותר רועשת וכבדה.. והיום שאני מעדיפה את הרגועה והאיכותי. למרות שזפלין זו בערך הלהקה היחידה מהשנים האלו שאני אוהבת בסגנון הזה אני יותר אוהבת פרוגרסיב..

חי אדר

New member
לד זפלין

השיר הראשון ששמעתי של לד זפלין ומצא חן בעיני זה היה השיר של תקליט מס' 2 המון אהבה, וכן ההופעה האלבום השחור. במשך הזמן מצאתי עצמי מתחבר אליהם באופן חזק ביותר, אני זוכר כי בשכונה בה אני גר היו קוראים לי לד זפלין .

MOLA BOY

New member
ההופעה האלבום השחור?

אתה לא מתכוון לאלבום של מטאליקה?

למעלה