חנוכה שמח

Broom rider

New member
../images/Emo79.gifחנוכה שמח../images/Emo140.gif

מישהו יכול לכתוב לי מילים של שירי חנוכה ביידיש? במיוחד "חנוכה חנוכה" תודה רבה , מיכל נ.ב. אתם יודעים שיש חגיגת תרבות היידיש ברעננה? אם לא, אני אתן לכם פרטים.

TAMNUNA1

New member
../images/Emo66.gifמיכל החמודה../images/Emo110.gif

אשמח לקבל פרטים מאחר ובשבוע הבא באזור רעננה, אז אנא פרטי תודה חג שמח ושבת שלום איזה כיף לראות בתוכנו צעירה שכמוך!!!!!! כן ירבו המתעניינים הצעירים.........

TAMNUNA1

New member
../images/Emo138.gif../images/Emo137.gifגלעד!!!!../images/Emo110.gif

איך, איך לא לא שמתי לב לעוד צעירצ´יק בפורום אתה רואה הרווח יותר ממכיל קיבלת גם סביבון וגם סופגניה. כמה נחמד שהגעתם אלינו.... "צעירי הפורום" רק שתשארו...מכל פגישה שלי עם עמוד הפורום דף הפורום לוקחת איתי קצת אידישקאייט. לקרוא את הכתוב פורום זה כמו להכין שעורים ובכייףףףףףף! אז שיהיה גם לך חג שמח ולכל בית ישראל ואולי גם לנו יהיה נס חנוכה.......... אשרי המאמין......

Broom rider

New member
../images/Emo24.gif

בקשר לחגיגת תרבות היידיש ברעננה..: אני אנסה לעשות את זה לפי תאריך (אני מעתיקה את כל הפרוספקט!) 1.12 - קונצרט פתיחה עם תזמורת "סימפונט" רעננה וזמרים אורחים ממעיין המוסיקה היהודית. צן הקלאסיקה המפוארת, לקטעי חזנות צובטי לב, ועד שירי נשמה יהודיים. מנצח: קיינן ג´ונס כרטיס: 60 ש"ח. שעה: 20:30 היכל התרבות, "יד לבנים" רעננה 2.12- ליא קניג סאטירה והומור מאתמול והיום - רק ביידיש! שחקנית תיאטרון "הבימה" מעלה ערב שכל כולו יידישקייט, בסיפורים מעשיות מהתלות והומור תוסס. ליא קינג שיחקה בעשרות הצגות, ביניהן "המדריך למטייל בוארשה", "שלוש נשים גבוהות", "יום הולדת לג´וזפה", "בית ברנרדה אלבה", "כולם אוהבים את האופל", ועוד ועוד. מחיר כרטיס : 50 ש"ח שעה 20:30 היכל התרבות העירוני בית "יד לבנים" רעננה 2.12- סרטים! סרטים! "המופע של שמעון דז´גאן" מלך הקומדיות בשפה היידית! בהשתתפות: שמעון ישראלי, מוסקו אלקלעי, מישה נתן כוכבת אורחת: חווה אלברשטיין עם תרגום לעברית! דברי פתיחה: מר מלך זיו כרטיס 10 ש"ח שעה 18:00 - אודיטוריום. -סרט נוסף: אנקל מאזעס - uncle moses הסרט שהופק בניו-יורק בשנת 1932, מספר את סיפורה של הקהילה היהודית-פולנית בניו-יורק, סיפורם של מהגרים קשי יום, סיפור אהבה עם סוף טוב עם תרגות לאנגלית! דברי פתיחה:ד"ר מרדכי יושקובסקי כרטיס: 10 ש"ח שעה 11:00 מרכז המבקרים. (יש עוד איזה מופע באותו יום אבל יותר לילדים אז לא רשמתי.) 4.12- שירים מבית אבא עם אורה זינטר מפגש עם שירים שאהבנו, שירים אותם אני עדיין זוכרים, וכמה ששכחנו בדרך, מושרים ביידיש ובעברית ובשיתוף הקהל: "מארגאריטקאלאך", "אויפן פריפעטשיק", "אויפן וועג שטייט א בוים", "כינור ישן", "דונה דונה", "טומבללייקה", ועוד רבים מחיר הכרטיס: 45 ש"ח שעה 20:30 אודיטוריום בית "יד לבנים" רעננה 5.12 - לעבעדיק און פריילעך ערב של הומו ושירה שירת הלל לשפת היידיש, לאלה שמדברים אותה, לאלה ששומעים אותה ולאלה שאוהבים אותה. בהשתתפות: שרה´לה פלדמן- משחק ושירה נתן הכט-שחקן עדי ארד-זמרת אורי אברמוביץ´-זמר קרול פלדמן-שחקן ולהקת נגנים. כרטיס: 50 ש"ח שעה 20:30 היכל התרבות העירוני בית "יד לבנים" רעננה 5.12- סרטים! סרטים! כל נדרי הסרט נושא שם התפילה הקדושה ליהודים. שר אותה החזן לייבעלע וואלדמאן עם מקהלה בת 20 זמרים. זהו סיפורה של משפחה באמריקה, מבוצע במשחק מצויין, שירה ומוסיקה שהלחין שלום סעקונדא. הסרט הופק בארה"ב בשנת 1939, ומדבר יידיש. עם תרגום לאנגלית. שחקנים: ליליאן ליליאנא, מנסה אפענהיים, ולעאן ליבגאלד. דברי פתיחה: מר מלך זין. כרטיס: 10 ש"ח. שעה 11:00 אודיטוריום. 7.12, שעה 21:00. 8.12 שעה 21:00- הטוב הרע והיהודי בעיירה. הפקה מקורית של "קבוצץ תיאטרון רעננה" עיבוד ובמאי: איציק סיידוף שחקנים- "קבוצת תיאטרון רעננה" כנר- אלכס גורביץ´ תפאורה-רות חזן הפקה- האגף לתרבות מה היה קורה לו היצר הירע היה לובש צורה ומופיע מולך במראה..? עיבוד מודרני ועכשווי למחזרות קצרצרים וסיפורים מאוצר הסיפורת היהודית. קולאז´ מפתיע בו מככבים היצר הטוב והיצר הרע, שדים ורוחות ושאר מזיקין, מתובל ביצרים והומור בעברית עם קמצוץ של יידיש. כרטיס" 35 ש"ח אודיטוריום בית "יד לבנים" רעננה 9.12- סרטים! סרטים! יידל מיטן פידל הסרט הקלאסי שהופק בשנת 1936, מספר את סיפורה של נעה צעירה שאיבדה את ביתה בפולין ויוצאת עם כינורה לדרכי נדודים. בדרכים היא נתקלת בקשיים אבל גם באהבה. סיפור קומי מרגש, שזור שירים וגם ניגונים. שחקנים: מולי פיקון, ליאון ליבגאלד, מקס בוזיאק, שמחה פוסטל ואחרים. דברי פתיחה: ד"ר מרדכי יושקובסקי במאי: יוסף גרין כרטיס 10 ש"ח שעה 18:00 אודיטוריום 10.12-יידיש ג´אז שירים מהרפרטואר היידי בלבוש ג´אז! בביצוע נגנים וזמרים תלמידי מגמת המוסיקה של תיכון "מור-מטרו ווסט" סולנית- שירן פרסקו עיבוד השירים ונגינה בחצוצרה- ממלו אורסאוס גייטנופולוס. קטעי תאטרון בביצוע שחקני תאטרון "מסך ראשון" ( <- אני מופיעה פה, בקטעים של "מסך ראשון") במאי: יורם אמיר הפקה: אגף התרבות כרטיס: 20 ש"ח שעה 20:30 אודיטוריות בית "יד לבנים" רעננה הרצאות לגימלאים: -"די גאלדענע קייט"- רבנים ותיאטרון. מרצה מר מלך זיו יום ראשון 1.12.02 שעה: 9:00 ב"מועדון הזהב", רח´ אופסרלנד. -הסיפור החסידי ביידיש. מרצה ד"ר מרדכי יושקובקי יום שלישי 3.12.02 שעה 10:30 ב"מועדון הזהב", רח´ אופסטרלנד -ליטעראטור און לעבן. מרצה ד"ר מרדכי יושקובסקי יום רביעי 4.12.02 שעה 10:30 ב"מועדון הזהב", רח´ אופסטרלנד *הכניסה להרצאות ללא תשלום. -מיין אמעריקא תערוכת דפי מוסיקה מעוטרים מתאטרוני יידיש באמריקה מתחילת המאה ה-20, מאוסף משפחת וולף. הגלריה העירונית בבית "יד לבנים" רעננה אוצרת-אורנה פיכמן מועדי ביקור: ימים א´-ה´ 9:00-19:00 יום ו´ 9:00-12:30 שבתות 11:00-13:00 כרטיסים לכל המופעים ניתן לרכוש: קופת "יד לבנים", טל: 7610549-09 להזמנות בלבד: טל. 7610710-09 7610342-09 אם יש שאלות או כל דבר. תפנו אלי, מיכל

TAMNUNA1

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo140.gifמיכל את חמודה ../images/Emo110.gif

כמה עבודה השקעת בהקלדת התוכנית המלאה ברעננה המון המון תודה את פשוט ילדה נהדרת. אנו תושבי הדרום, נאלץ לקחת "מלונית" ברעננה על מנת להספיק לראות ולהנות מכל ההיצע הגדול בתרבות היידיש.............. סימנתי לי לפחות שני ארועים שלכבודם אגיע לרעננה. אני בטוחה שבזכות המידע שהבאת כאן חלק מחברי הפורום ימצאו ענין באחת מהתוכניות. זה כיף ונהדר שמיידאלע שכמוך איתנו. יש לך גם שם מאד יפה...אוהבת אותו מאד. שיהיה לך חג שמח, יש לך חופש נכון? מה את עושה בחופש?

TAMNUNA1

New member
מיכל חמודה תקון טעות../images/Emo110.gif

אני כותבת כפי שאני מדברת ולכן אומרים מיידעלע, עושה פאדיחות..... העיקר שלא יתנו לי להעתיק מיידעלע תלאפים פעמים.

זה יכנס לטאג-ליין ../images/Emo138.gif

איזה השקעה, כל הכבוד. בגליון החדש יש את שירי החנוכה המוכרים ביידיש. תהני!

יש שם דברים מאוד מעניינים

קודם כל, גולת הכותרת היא לדעתי אורה זיטנר. היא מופלאה. השירה שלה מרטיטה את הנשמה. הסרט "כל נדרי" אמור להיות טוב. לא ראיתי אותו אך אני מכיר היטב את המוסיקה של לייבעלע וואַלדמאַן והיא נפלאה. היא חזן מהגדולים שהיה בתוכנו. והוא שר שם את שיריו של שלום סעקונדאַ, כל שיר שלו להיט. הסרט "ייִדל מיטן פֿידל" הוא סרט קלאסי ממש. חובה לראות! מרענן במיוחד היידיש הפולנית בסרט. וכמובן, תערוכת דפי המוסיקה המעוטרים מארה"ב - אמור להיות מעניין במיוחד. הצחיק אותי טעות אחת: מלך זין כתוב. קוראים לו מלך זיו ובמקום אחר בהודעה הוא אכן נקרא כך

Broom rider

New member
גם אני מופיעה שם- מי שלא שם לב!!!

ובאמת לא שמתי לב על הטעות, אופס אני כתבתי את הכל כמה שיותר מהר אז לא שמתי לב לא נורא. בכל אופן תבואו לשם אמור להיות ממש יפה אני הייתי באה אם הייתי יודעת יידיש אבל בכל זאת אני אשתתף רק במופע אחד קטן יחסית.. המשך חנוכה שמח, לי אין ממש הרבה תוכניות לחופש, יש לנו הרבה דברים לבית ספר.. אין ברירה מה התוכניות שלכם? יש משהו מיוחד?

אני מאוד רוצה לבוא

אני חושב שאבוא לסרט "כל נדרי" ולתערוכה. מצטער שלא אבוא כשאת מופיעה כי תיאטרון לא כל כך מדבר אלי, אני נכה במובן זה. דווקא את הקטע של הג´ז עם כליזמר מוצא חן בעיני אבל אני סקפטי לגבי להקות טובות בארץ בסגנון מוסיקה זה. בחו"ל יש הרבה שעושים מוסיקה כזאת ואיכותית מאוד. אפרופו טעויות מצחיקות: הומו כתבת במקום הומור. אבל זה באמת לא משנה זה סתם משעשע
אגב, מה לעיר רעננה ויידיש? האם זה סתם מקרי או שיש איזה קשר.

Broom rider

New member
אני והטעויות שלי חחח

זה שיתוף של עיריית רעננה ועוד איזה משהו לתרבות היידיש, לא בדיוק יודעת

t a m n u n a

New member
../images/Emo140.gifמיכל חמודה גם אני טועה../images/Emo110.gif

כותבת מהר, מוחקת, כותבת, ולעיתים יוצא מישמש... בדרך כלל לא מתקנת מאחר ולטעות זה הדבר הכי אנושי שיכול להיות, ועוד יותר להודות בטעויות. שאלת מה אנחנו המבוגרים עושים בחנוכה, אז מלאן תלאפים מסיבות חנוכה אלך בודאי ל- 2 מהמופעים ברעננה, ואנצל את הנסיעה על מנת לראות גם את התערוכה. שיהיה לך חג שמח והצלחה בהצגה בה את מופיעה !!!!!!!!!!

מרדכי ספּעקטאָר נולד באומן

כך קראתי לא מזמן בביוגרפיה שלו. פראזניק, בטח יעניין אותך פיסת מידע זו. אם אמצא עוד משהו ממנו על עיירת ילדותו אספר לך.

פראזניק

New member
כן, סיפרת לי פעם:))

ואני מחכה בקוצר רוח לכל פיסת מידע שהוא כתב - אם הוא כתב - על אומן:))) תודה רבה, רבה, רבה:))) א פריילאכן חנוכה

למעלה