../images/Emo79.gif יומן מסע - The Black Crowes 2008
לפני שנתיים הגשמתי חלום מסויים בחיי כשראיתי לראשונה את ה-Black Crowes בלונדון ב-3 ערבים בלתי נשכחים. בשנתיים האחרונות עברו לא מעט דברים על הלהקה, שכללו בין השאר את העזיבה של אדי ומארק, הכניסה של אדם ולות'ר, וכמובן שחרור אלבום הסטודיו השביעי של הלהקה אחרי 7 שנים - Warpaint. הפעם זו חוויה שונה. גם משהו מאוד חדש וטרי אצל הלהקה וגם טסתי לבד הפעם. אבל האנשים שפגשתי לראשונה ושוב פעם בלונדון ואמסטרדם הפכ ואת החוויה הזו למשהו גדול נוסף, מעבר להופעות עצמן. ביום שלישי אחר הצהריים יצאתי לשדה התעופה ועליתי על המטוס לעבר טיול ההופעות הקצר שלי של 2008. לעבר החוויה המוזיקלית של השנה שלי (זו פעם שלישית ברציפות). לעבר צפיה ב-2 הופעות נוספות של הלהקה האהובה עלי היום. אחרי הגעה למלון בלונדון מאוחר בשלישי, קמתי בבוקר רביעי לסיבוב בעיר לבד. עוד כמה רכישות חדשות לאוסף המוזיקה בבית, עוד מקומות שחזרתי לראות שוב, ואז בחזרה למלון ומשם הדרך לבריקסטון. הגעתי ל-Brixton Academy בערך 3-4 שעות לפני פתיחת הדלתות. חיכיתי ללהקה שתגיע עוד כמה מעריצים. השגתי גם תמונה עם סטיב גורמן הכ"כ נחמד כשהם נכנסו לאולם. בעמידה בתור לפני ההופעה הגיע רפאל שהכרתי עוד מלפני שנתיים, וגם דניאל הישראלי שנפגשנו שם בפעם הראשונה. ב-19:00 נכנסו, כמובן ישר לשורה הראשונה. זיהיתי מיד את רוס חלפין, הצלם המוכר, עומד בין הברזלים לבמה ממש לידי (נשאר לצלם אותם כל ההופעה וגם באמסטרדם). שאלתי אותו אם אפשר תמונה והוא הגיב ב"לא" מאוד אדיש...What can ya do
אני עדיין מעריך מאוד את העבודה שלו. בערך בשעה 20:15, אחרי ההתרגשות הגדולה של להיות שם בציפיה הכי קרוב שאפשר וההוצאה של הקטורת לבמה (הסימן הרשמי שהלהקה עומדת לעלות), זה קרה שוב. האורות נכבים, השאגה מהקהל מגיעה, ואז בצלליות מצד הבמה הם עולים אחד אחד, מתמקמים כל אחד במקומו, מכוונים לרגע את הכלים וזה יוצא לדרך...אין שום דבר בעולם מבחינתי שמתעלה על הרגע הזה. גם הפעם הצמרמורת עדיין שם ושמשער שתמיד תהיה. היציאה לדרך הייתה עם פיצוץ גדול של Wounded Bird מתוך Warpaint. שיר פתיחה טוב מאוד להופעה. Sting Me הגיע אחריו באופן נהדר כרגיל במיקום האהוב עליו. אחריהם התחיל הג'אם של Black Moon Creeping. הגיטרות והמפוחית של כריס, עולים ועולים, עד שמגיעים לפיסגה עם תחילת הריף המוכר של השיר. תמיד שיר לייב נהדר. אחרי Black Moon הגיע רגע די מרגש בשבילי אישית...הצלילים הראשונים של Seeing Things התחילו, וזה אחד מהשירים המקוריים של הלהקה שלא חוויתי עדיין בלייב ומאוד קיוויתי לעשות זאת. במיוחד שזה שיר שהייתי די מחובר אליו יותר בשנתיים האחרונות מאז ראיתי את הקרואוז בפעם האחרונה. שנתיים שבהן עברתי דברים רגשיים אישיים שחיברו אותי אליו יותר. ירדה לי דמעה קטנה בעין באמצע השיר. בסיומו שמחתי מאוד שסימנתי גם עליו עכשיו V. Walk Believer Walk עכשיו הגיע. עוד שיר נפלא מ-Warpaint שמקבל בלייב עוד יותר חוזק בלוזי גדול. Poor Elijah בוצע אחריו. מהקאברים שהלהקה מנגנת השנה, מתוך האלבום "On Tour with Eric Clapton" של דלייני ובוני וחברים. אלבום שסוף סוף קניתי אגב בדיוטי פרי בארץ לפני הטיסה. אם מדברים על חוזק, אז אחד השירים הכי מייצגים לקרואוז בהופעה המשיך את זה - My Morning Song, יחד עם ההכנסה של Catfish Blues בתוכו בתור Medley. ההכנסה הזאת ממש מעולה. זה פשוט היה פיצוץ אדיר שנראה שלא נגמר, ואתה לא רוצה גם שייגמר. לקח בשבילי את הביצוע של לונדון מלפני שנתיים. פשוט אדיר. Wiser Time מיד אחר כך, עם אולי הגרסה הכי ארוכה ששמעתי לשיר הזה...לות'ר עשה יופי של עבודה באמצע והג'אם פשוט היה ארוך מהרגיל. By Your Side הגיע לאחר מכן ומיד אחריו Oh Josephine, עוד שיר מ-וורפיינט. Downtown Money Waster יצא לדרך אחריהם, עם כל הג'אם שיוצא ממנו. מיד שהוא הסתיים התחיל גם הג'אם של Thorn In My Pride, כרגיל גם הוא בסאגת הלייב המפוצצת שלו, עם סולו התופים באמצע, סולו המפוחית, הצטרפות כל הלהקה ובחזרה לסיום. בשלב הזה לא האמנתי שבהופעה אחת הם עושים את 2 השירים האלה יחד עם MMS...וזה עוד לא נראה שזה נגמר. שלושת השירים האחרונים של ההופעה הרגילה היו מעט קלילים יותר וזורמים, עם Goodbye Daughters Of The Revolution, שיר הפתיחה של Warpaint, וסיימו את ההופעה אחריו Jealous Again ו-Remedy. כשהלהקה ירדמה מהבמה וחיכיתי להדרן, כבר ראיתי שההופעה הזאת ממש ארוכה מהרגיל. כשהלהקה עלתה להדרן סטיב עלה עם תוף המקהלה הגדול צמוד לבטן שלו
הסימן ש-God's Got It יהיה השיר הבא. שיר חמישי מ-Warpaint הערב ואחד הקאברים היותר כיפיים שהקרואוז הקליטו. אחריו ריץ' התקרב למיקרופון ושר את Don't Know Why של קלפטון (מתוך אלבומו הראשון) עם כל הלהקה מאחוריו. ברגע הזה חשבתי שההופעה תסתיים כבר, אבל עדיין לא. התפרצות אדירה של Sometimes Salvation הגיעה שסיימה את ההופעה הזאת ושלחה את הקהל הביתה בחוזקה שהתאימה מאוד לערב הזה וההופעה המסתיימת. לות'ר עשה אחלה עבודה עם הסולו המוכר של מארק, ובכלל, לאורך כל הערב. גם אדם היה בסדר גמור, ולמרות שזה מעט שונה, Wiser ו-Thorn למשל איתו היו מעולים. זו הייתה ההופעה הכי אינטנסיבית שראיתי...הלהקה הופיעה במשך קצת יותר משעתיים וחצי. יכול מאוד להיות ההופעת סט אחד הכי ארוכה בהיסטוריה שלה. ההופעה הכי חזקה ואינטנסיבית אצלי הייתה תמיד הערב הראשון של Shepherd's Bush לפני שנתיים. אבל הפעם זה אפילו היה עוצמתי יותר...גם השירים, ריבוי הג'אמים, האורך והכוח. Seeing Things נשאר ההיי-לייט האישי שלי של הערב הזה, שלא כלל דברים מיוחדים ממש מבחינת סט-ליסט, אבל היה פשוט גדול מבחינה מוזיקלית והכושר והתקופה בה נמצאת הלהקה. הופעה אחת עברה, עכשיו עוברים לאמסטרדם...
לפני שנתיים הגשמתי חלום מסויים בחיי כשראיתי לראשונה את ה-Black Crowes בלונדון ב-3 ערבים בלתי נשכחים. בשנתיים האחרונות עברו לא מעט דברים על הלהקה, שכללו בין השאר את העזיבה של אדי ומארק, הכניסה של אדם ולות'ר, וכמובן שחרור אלבום הסטודיו השביעי של הלהקה אחרי 7 שנים - Warpaint. הפעם זו חוויה שונה. גם משהו מאוד חדש וטרי אצל הלהקה וגם טסתי לבד הפעם. אבל האנשים שפגשתי לראשונה ושוב פעם בלונדון ואמסטרדם הפכ ואת החוויה הזו למשהו גדול נוסף, מעבר להופעות עצמן. ביום שלישי אחר הצהריים יצאתי לשדה התעופה ועליתי על המטוס לעבר טיול ההופעות הקצר שלי של 2008. לעבר החוויה המוזיקלית של השנה שלי (זו פעם שלישית ברציפות). לעבר צפיה ב-2 הופעות נוספות של הלהקה האהובה עלי היום. אחרי הגעה למלון בלונדון מאוחר בשלישי, קמתי בבוקר רביעי לסיבוב בעיר לבד. עוד כמה רכישות חדשות לאוסף המוזיקה בבית, עוד מקומות שחזרתי לראות שוב, ואז בחזרה למלון ומשם הדרך לבריקסטון. הגעתי ל-Brixton Academy בערך 3-4 שעות לפני פתיחת הדלתות. חיכיתי ללהקה שתגיע עוד כמה מעריצים. השגתי גם תמונה עם סטיב גורמן הכ"כ נחמד כשהם נכנסו לאולם. בעמידה בתור לפני ההופעה הגיע רפאל שהכרתי עוד מלפני שנתיים, וגם דניאל הישראלי שנפגשנו שם בפעם הראשונה. ב-19:00 נכנסו, כמובן ישר לשורה הראשונה. זיהיתי מיד את רוס חלפין, הצלם המוכר, עומד בין הברזלים לבמה ממש לידי (נשאר לצלם אותם כל ההופעה וגם באמסטרדם). שאלתי אותו אם אפשר תמונה והוא הגיב ב"לא" מאוד אדיש...What can ya do