מחפשת שירים עם עלילה לילדים

maore

New member
../images/Emo79.gifמחפשת שירים עם עלילה לילדים

אני מחפשת שירים שיש בהם עלילה והתוכן שלהם מתאים לילדים. דוגמאות:
גוליית /כוורת
חללית /דני סנדרסון (גזוז) אשמח אם יש לכן/ם עוד רעיונות. זה מיועד לכך שילדים (כיתות ב' עד ו') יוכלו לצייר את תוכן השיר. אלו יכולים להיות שירים לילדים שיש בהם עלילה והתרחשות מעניינת ובהחלט גם שירים למבוגרים (או לכולם), שהתוכן שלהם מתאים וימצא חן גם בעיני ילדים
.

יעלX3

New member
אם כבר כוורת...

שיר המלחים. המגפיים של ברוך. נעמי שמר: הטיול הגדול (נדמה לי שכך נקרא).. לטיול יצאנו, כלנית מצאנו.

sagiberg

New member
על ראש הברוש שבחצר...../images/Emo119.gif

וגם- איזה
בן חייל

גם אני חשבתי על לטיול יצאנו.... וגם

"אמא ודני הלכו לים" של גזוז, "נוח" של מתי כספי (זה עם האריה והממותה הגמל והשיבוטה....), "סוכר" של שאול צירלין (אני רוצה כפית סוכר כפית סוכר אני נורא צריכה עד מחר....), "בשמלה אדומה ושתי צמות", והמון המון שירים. יש סגנון או נושא מועדפים? נראה לי כדאי גם לשאול את הילדים איזו מוסיקה הם אוהבים ולמצוא שם מה מתאים.נשמע מעניין.... בהצלחה!

maore

New member
אין סגנון או נושא מועדפים...

דרקונית, איזה פרץ... נראה שרק חיכית שמישהו ישאל
אין חשיבות לסגנון המוזיקלי, מכיוון שחשובות לי המילים ולא הלחן. אם הם מכירים את הלחן זה לא מעלה או מוריד מבחינתי. הכוונה היא שיר שאפשר לאייר את כולו בציור אחד או
לצייר ציור נפרד לכל בית בשיר (זה עדיף מבחינתי, או יותר נכון, אני מעדיפה יותר שירים כאלו).
מכיוון שזה מיועד למספר קבוצות של ילדים - אין פה את סוגיית הלשאול אותם. בגדול הם יוכלו להביא חומרים שאהובים עליהם ולהשתמש בהם. אבל אני מעדיפה שיהיו חומרים מלאים מוכנים. אם חלק יביאו, נפלא. אבל מעדיפה לא לבנות על זה (שכחתי, רציתי, לא מצאתי, לא הצלחתי לבחור וכד').

Athaclena

New member
ואני, השירים שעולים לי לראש

לא ממש מתאימים לילדים... סיגליות, ודוד ושאול. או יותר גרוע, גבעת התחמושת. אולי כדאי לעבור על 100 שירים ראשונים ולראות מה יש שם? היי, אפשר את מי יודע מדוע ולמה (לובשת הזברה פיז'מה). ואולי גם את "היא אמרה" (ככה קוראים לו?) של משינה - אם זה לא סיפור אז מה כן? אבל ציור של תוכן השיר לא חייב להיות עלילתי - אולי אפשר לצייר את אני אוהב שוקולד או מתוק?

עוד קצת פרץ....

השיר של אריאל זילבר על החור באוזון(דה אוזון דאנס) וגם רוצה להיות חבר של קבע בחברה להגנת הטבע. פזמון ליקינטון, מה עושות האיילות בלילות, כובע קסמים וזהו בינתיים.... נשמעת פעילות מסקרנת ויפה!

maore

New member
../images/Emo51.gif וקצת על הפעילות...../images/Emo142.gif

התחלתי בדיוק לשווק את החוגים של העסק החדש לי "מאורות" למתנ"סים וספריות. לאחד החוגים חסרים עדיין רב הסיפורים שסביבם הילדים יצרו. אני צריכה שירים עם עלילה ויותר סיפורים ואגדות קצרים (ורצוי לא מאוד ידועים, כדי שהילדים לא יכירו את הציורים בספר). אני בעיקר צריכה להושיב את עצמי לקרוא אוספי סיפורים ואגדות עמים (בהנחה שזה פחות מוכר).
אני גם מאוד רוצה סיפורים שאני אוהב, ללא דעות קדומות וסטריאוטיפים, דמויות חורשות רע ושאר ירקות. אז במקום לבקש המלצות, ואז לשבור ת'ראש למצוא את הספרים, וחלק מהסיפורים אוהב וחלק לא (יש גם סיפורים שאני זוכרת כמקסימים או אהובים וכשאני קוראת אותם עכשיו שוב אני מתחלחלת)- אני אשב לקרוא (מתישהו).

einat57

New member
שירי הסיפור של קדיה מולודובסקי

גלגולו של מעיל מעשה בחבית הילדה איילת ואולי יתאים לך גם שיר הסיפור של יונתן גפן - "הדרקון הלא נכון".

maore

New member
זה היה בחנוכה... הילדים שכבו לישון

הכיתה היתה רישקה, רק היבהב עוד נר ראשון. עד שיצא לפני שנים ספורות כספר מאויר אף אחד לא הכיר את זה (כמעט) ואצלנו בקיבוץ כולם יודעים את כל הדקלום בעל פה, כי כל שנה כיתה ד' היתה מציגה את זה בחנוכה
. אבל כאמור, עכשיו זה בטח מוכר עם האיורים (ואולי דווקא לא - כי ההורים קונים את מה שהם מכירים?). אין לי בעיה שיכירו את הסיפור/שיר, אבל לא שיהיו להם בראש רעיונות מוכנים לאיך הדמויות האיורים צריכים להיראות.

בקלטת "שירים מצחיקים"

בהשתתפות ג'וליאן שגרן, עירית ענבי ושרי צוריאל - יש המון שירים בסגנון שאת מחפשת. מכיוון שאלו שירים מונפשים בוידאו ואנימציה, אז תוכלי לקבל שם רעיונות איך לאייר אותם. כמה מהשירים: גברת עם סלים פה קבור הכלב שיר השכונה שיר עם נקי זרח וצלמונה אנו שניים צפרדעים מכופף הבננות

maore

New member
מאגר נחמד...

אישית אני לא סובלת קלטות לילדים, אין מצב שאני אשב לראות אחת... וגם - הילדים אמורים לאייר, ואני מעדיפה שלא יהיה להם רעיונות מוקדמים, אלא שיהיו יצירתיים וישתמשו בדימיון שלהם... תושה בכל מקרה. אחפש את המילים.

למעלה