תשובות
אביב: גדג', גפן, ברק או מארק? אביב ברק. אחד המתופפים הגדולים בארץ כיום ! גם בנקמת הטרקטור וגם באלג'יר הוא מפציץ... אבי: בללי, ביטר, מסיקה או סטרול? בללי אבל אני משוחד נקמת הטרקטור הלהקה האהובה עלי בארץ. יוסי: בבליקי, בנאי או עדן? בבליקי, אחד האמנים הכי כנים כיום. עמיר: לב, רוסיאנו (ג'נגו) או בניון? נבחר בעמיר לב בכל זאת בגלל הטקסטים המיוחדים. למרות שגם בניון וג'נגו מצוינים. אסף: אמדורסקי, ארליך או שריג? אמדורסקי. נקודה. שי: נובלמן, להב או גבסו? נובלמן, How to be shy אחד מאלבומי הפסיכדליה הישראלים הטובים ששמעתי. שלומי: שבן, שבת, ברכה, כרובי או סרנגה? שבן. סוגד לכל הקשה שלו על הפסנתר. מאיה: וקסמן (איגי) או בוסקילה? איגי וקסמן אבל רק בגלל שאת בוסקילה אני ממש לא אוהב. מאיר: בנאי או אריאל? מאיר אריאל, המשורר הישראלי החשוב ביותר. חיים: רודנר (חמי) או אוליאל? בכל זאת רודנר בגלל איפה הילד אבל גם לאוליאל שמור מקום של כבוד בשימור המוזיקה המרוקאית עם שפתיים. יובל: בנאי או מנדלסון? בנאי, למרות שכל מה שמשינה עושה כרגע מעורר בי בחילה... יוני: רכטר או בלוך? ההשוואה הכי קלה נראה לי... רכטר. אחד המלחינים הגדולים שגדלו פה, גאון מוזיקלי מהסוג הנדיר שעדין לא זכה להערכה הראויה מספיק. שרון: רוטר או הולצמן? הולצמן. אני אוהב את אבטיפוס אבל גם רוטר לא רעה בכלל הקטע שלה עם ברי: הניצוץ (מתוך קלרה הקדושה) מדהים ביופיו. ערן: צור או מיטלמן? צור, אחד האמנים האהובים עלי. שנון ופשוט מפנק את השפה העברית. אריק: איינשטיין, סיני או לביא? שלושתם ענקיים כל אחד בצורתו ובכל זאת נבחר באיינשטיין בגלל המפעל חיים. הראל: מויאל או סקעת? נשאיר את הדילמה הזאת לחכמים ממני... הכל נשאר במשפחה: י. סובול: האב הבן? האמת היא שלא מספיק התעמקתי ביצירה של יהושע סובול ולכן אני בוחר ביהלי. י. בנאי: האב הבן? האב, יוסי אחד האמנים עם ההגשה הכי מוצלחת שהיתה לנו פה. משפחת בנאי (המצומצמת): מאיר או אביתר? אביתר ובענק. למרות הדיסק האחרון המאכזב, שני הדיסקים הראשונים שלו הם בבחינת מאסטרפיס אצלי. משפחת גפן: אביב או יהונתן? יהונתן, הגאון האמיתי של המשפחה. בן אדם שנון ומבריק ! משפחת ארצי: שלמה או בן? הייתי שם פתק לבן אבל בכל זאת ניתן לשלמה בגלל שבעבר הוא אכן היה אמן נהדר. משפחת קלפטר: יצחק או ורד? איזה משפחה נפלאה ! יצחק כמובן לוקח בגלל הקריירה הענפה יותר, וגם בשביל שסתם לא ייכנס לדכאון (כמו שקורה לו כל כך הרבה...). אסור אבל לשכוח את ורד קלפטר, סימנים הפרוייקט שהפיקה של עיבודים מולחנים לשירים של מירון ח. איזקסון הוא מהדיסקים הישראליים הטובים של השנים האחרונות. משפחת פיק: צביקה, שרונה או דניאלה? צביקה. כי בכל זאת יש לו חלק משמעותי בהתפתחות הפופ הישראלי, מה שקשה להגיד על הבנות שלו... להקות, צמדים וסתם זוגות: יהלי סובול, פיטר רוט או שחר אבן-צור? יהלי סובול. פיטר רוט מוזיקאי יותר מוכשר אבל את האלבום סולו של יהלי אהבתי בהרבה. שחר אבן צור שימשיך לתופף וישתוק... רמי פורטיס או ברי סחרוף? אם כל הדילמות. בדיוק כמו שאלת האבא\אמא. אני לא אענה ואגיד שכל אחד גאון יחיד במינו בצורתו שלו. יובל בנאי או שלומי ברכה? שלומי ברכה, המוח האמיתי שמאחורי משינה. גם אלבום הסולו שלו ממש טוב לדעתי. חמי רודנר או ירמי קפלן? חמי רודנר, אבל בהחלט ירמי נותן לו פייט. אסף אמדורסקי, ירמי קפלן או ג'נג'ו? אסף אמדורסקי. הכי אהבתי את קריירת הסולו שלו מבין השלושה. חמי רודנר או איגי וקסמן? חמי, בעיקר בגלל שאני לא כל כך אוהב את איגי אז הקרב קל. ירמי קפלן או דנה ברגר? ירמי קפלן לוקח בגדול... שילה פרבר או דניאל סלומון? שילה פרבר, ממש לא אוהב את דניאל סלומון אבל לפי מה ששמעתי מהסינגל הראשון של החדש של פרבר, הוא דווקא לא הטביע את המוזיקה שלה בצמר גפן מתוק. דן תורן או מאור כהן? מאור כהן. ה-רוקר האמיתי האחרון... אורן לוטנברג או גידי רז? לוטנברג. יוסי חממי או אלדד גואטה? חממי. אריק איינשטיין או שלום חנוך? שוב פעם מכשול אמיתי, ואני שוב אסרב לענות ואגיד שאני רק רוצה לראות אותם ביחד ולא עם שלמה ארצי... מוקי או פילוני? פילוני. כי לשיר במילים גבוהות זה הרבה יותר קל מלהפיק ברמות שפילוני מגיע אליהן... מפיק עילאי שמסוגל לקחת את ההיפ הופ הישראלי למקומות חדשים. סאבלימינל או הצל? סאבלימינל. למרות הסלידה שלי מהמוזיקה שהוא מוציא מדובר בבחור עם פלואו טוב מאוד והפקה מצויינת סביבו (מומי לוי הוא מפיק מעולה, לא יעזור מה תגידו...). הצל הוא אחת הסיבות (לא היחידה אבל בהחלט סיבה) לכך שבסופו של דבר אני סולד מהמוזיקה של סאב.