שיר בהרחבה- Man In The Box

everynormal

New member
../images/Emo79.gifשיר בהרחבה- Man In The Box../images/Emo79.gif

השבוע בפינתנו, השיר "מן אין דה בוקס", הלקוח מהאלבום "פייסליפט", שנכתב על ידי ליין והולחן על ידי ג'רי.
קצת רקע על השיר- ליין סיפר שהשיר Man In The Box נכתב בהשראת ארוחת ערב שבה השתתפו חברי הלהקה ומספר אנשים מחברת התקליטים שהיו צמחוניים, ודיברו על כך שעגלים למאכל מגודלים בתוך קופסאות קטנות מאז לידתם. לדבריו, השיר נכתב על צנזורה ממשלתית ועל אכילת בשר כפי שהיא משתקפת דרך עיניו של עגל שגורלו נחרץ.
אני האיש בקופסה קבור בחרא שלי האם אתה לא תבוא ותציל אותי, תציל אותי?
כאן ליין מדמה את עצמו לעגל אשר גורלו נחרץ. הוא מגודל בתוך קופסה קבור ב"חרא" שלו, כלומר הוא כלוא בתוך קופסה,מוזנח עם כל הצרכים שלו ולאף אחד לא אכפת ממנו כי הוא עוד מעט עומד למות. הוא מבקש ממישהו שיבוא להציל אותו ויוציא אותו משם.
תאכיל את העיניים שלי (האם ראית אותן נעצמות?)
כאן ליין אומר, תאכיל את העיניים שלי,הכוונה בלהאכיל זה לתת לו את מה שהוא רוצה,כלומר שניתן לו לראות את מה שהוא רוצה, פעם אחרונה בחייו כי הוא עומד למות והעיניים שלו נעצמות.
ישו אלוהים (תתכחש לבורא שלך)
כאן ליין קורא לאלוהים, הוא עומד למות ואלוהים לא עוזר לו, לכן הוא אומר תתכחש לבורא שלך, כי הבורא שלו, אלוהים לא יעזור לו.
מי שניסה (יהיה מנוצל)
מי שניסה להציל אותו, יהיה מנוצל, כלומר הוא יבזבז את זמנו כי הוא לא יצליח להציל אותו.
תאכיל את העיניים שלי (עכשיו אתה רואה אותם נעצמות)
כאן שוב חוזרת השורה הראשונה של הפזמון, הוא מבקש תאכיל את העיניים שלי,וכדאי שזה יקרה מהר כי עכשיו הם כבר נעצמות לגמרי ולא תהיה לו שוב הזדמנות לראות את מה שהוא רוצה.
אני הכלב שמקבל מכות דוחף את האף שלי בחרא האם אתה לא תבוא ותציל אותי תציל אותי?
כאן ליין מדמה את עצמו לכלב שמתעללים בו, הוא הכלב שמקבל כל הזמן מכות, אין לו שום בית והוא דוחף את האף שלו בחרא, הוא מעין כלב רחוב הזועק לעזרה, והוא שוב מבקש האם לא תבוא ותציל אותי?

nothingman1

New member
עד עכשיו כולם היו בקומונה

אוריאן, העם דורש ניתוחים חדשים!

everynormal

New member
לא נכון, לפני שבועיים היה את נו אקסקיוזס

ואת נו אקסקיוזס אף פעם לא ניתחתי בקומונה, וגם לאב הייט לאב שהיה לפני כמה שבועות ניתחתי מחדש, וגם השיר אגיין ניתחתי אותו מחדש אחרי שקראתי פרשנות אחרת, ככה שמה שהיה בקומונה אני מנתחת אותו עכשיו אחרת ואם יש שיר מסויים שאתם מעוניינים שאני אנתח אז תציעו =]

nothingman1

New member
לא ראיתי שניתחת מחדש

לא פתחתי בכלל את הניתוחים כי ראיתי שאת שמה דברים שכבר עשית... אז טעות שלי, ועמך הסליחה
אם את יכולה, אז יהיה נחמד אם תנתחי את sludge factory

everynormal

New member
אני לא חושבת

הוא כתב את זה אחרי שיחה עם אנשים צמחוניים, אבל זה לא אומר שהוא היה צמחוני, למרות שיכול להיות, לא יודעת....

למעלה