everynormal
New member
../images/Emo79.gifשיר בהרחבה- Rain When I Die../images/Emo79.gif
השבוע בפינתנו, השיר "ריין וואן איי דיי", מהאלבום דירט, נכתב ע''י ליין והולחן ע''י כל חברי הלהקה. השיר מדבר על מערכת יחסים של ליין עם אשה, לא ברור איזה סוג של מערכת יחסים זו, האשה יכולה להיות חברה שלו,או אחותו, או אפילו אמא שלו.
האם היא מוכנה לדעת את התסכול שלי? מה היא מחמיקה מבפנים, סירוס איטי אני חידה מאוד קשה, את לא יכולה לפענח אותי האם היא באה לפה לנסות, לנסות לקחת אותי
כאן ליין מדבר אל אישה, לא ברור מי, אולי חברה שלו, או אולי אפילו אמא שלו. האם היא מוכנה לדעת מהו התיסכול שלו? מהן הבעיות שלו? ככל הנראה היא כבר יודעת, והיא מנסה להדחיק את זה מבפנים, כל הקטע הזה של הניסיון שלה לחמוק מהאמת הוא כמו "סירוס איטי", אין דבר נורא יותר מלהתכחש לאמת הכואבת. ליין הוא תעלומה קשה, היא לעולם לא תצליח לפענח אותו ולהגיע לתוך ראשו, למרות זאת הוא שואל, האם היא באה לנסות לקחת אותו?
האם היא קראה בשמי? אני חושב שהולך להיות גשום מתי שאמות
ליין שואל האם האשה חיפשה אותו, קראה בשמו. הוא חושב שהולך לרדת גשם ביום שהוא ימות. לא ידוע למה הוא חושב כך, גשם יש רק בחורף, והחורף מסמל עצבות, ככל הנראה ביום שהוא ימות יהיה גשום כי המוות שלו ייחשב להחמצה עצובה. בעצם אפשר לפרש את זה כאילו הוא מבקש עזרה, שלא ייתנו לו למות ולהתפספס ככה.
האם משהו שאמרתי, הלך נגדי? אין חיים על המסלול, טיפוס איטי לכוד בקרח, והיא בוהה, בוהה בכלום אני יכול לעזור אבל אני לא, עכשיו היא שונאת אותי
לפי הבתים הראשונים בשיר ניתן להבין שליין פגע באשה, הוא חושב איך, אולי הוא אמר איזה משהו שבעצם רק פגע בו? החיים שלו לא על מסלולם, הוא כל הזמן מנסה לטפס לפסגה טיפוס איטי. הוא מרגיש כאילו הוא לכוד בתוך קרח מקפיא, והיא בוהה בו, והיא בעצם בוהה בכלום, הוא מחשיב את עצמו לכלום. ככל הנראה האשה ממש פגועה מכל המצב הזה של ליין, והוא אומר שהוא יכול לעזור לה, בכך שהוא בעצם ינסה להשתפר בשבילה, אבל הוא לא ייעשה את זה.
היא לא רוצה שאני אתחבא היא לא רוצה שאבכה
האשה לא רוצה שליין יסתתר מפניה, היא לא רוצה שהוא יהיה עצוב.
האם היא תחזיק את האדמה, ותנסה ללטש אותי לאט לאט היא סולחת לי על השקר שלי, שוכבת להציל אותי היא היא תוכל לאהוב אותי שוב, או שהיא תשנא אותי כנראה שלא, לא יודע למה, קשה להבין אותי
ליין עדיין תוהה אם "היא תחזיק את האדמה ותנסה ללטש אותו". הכוונה שלו זה האם האשה תנסה להמשיך לייצב את הכל ולקחת את הכל עליה, ולנסות לעבוד על ליין ולעזור לו להשתנות. לאט לאט היא מתחילה לסלוח לו על טעויותיו ושקריו ושוכבת לידו כדי להציל אותו. מצד שני אפשר לפרש את זה כאילו היא כוזבת ממנו, הוא היא איכזב אותה אבל היא בכל זאת תציל אותו. הוא תוהה האם היא תוכל לאהוב אותו עוד, הוא שאולי היא תתחיל לשנוא אותו, אבל הוא אומר שהיא כנראה לא תשנא אותו. למה לא? על זה הוא מנמק רק ב-"לא יודע למה, קשה להבין אותי".
השבוע בפינתנו, השיר "ריין וואן איי דיי", מהאלבום דירט, נכתב ע''י ליין והולחן ע''י כל חברי הלהקה. השיר מדבר על מערכת יחסים של ליין עם אשה, לא ברור איזה סוג של מערכת יחסים זו, האשה יכולה להיות חברה שלו,או אחותו, או אפילו אמא שלו.