שיר השבוע

../images/Emo79.gif שיר השבוע ../images/Emo79.gif

אז כהמשך למסורת ששירה התחילה, יש לנו "שיר השבוע" חדש, והפעם בחרנו ב... "המעיין הזוהר" (פייבוריט שלי אני מודה
) אז... - מה דעתכם על השיר? - בTOP 10 שלכם? - מה השורה/הבית שאתם אוהבים? - מה אומר לכם השיר? - איפה שמעתם אותו לראשונה? - איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? וכמובן, תרגישו חופשי לנתח, לחפור ולהזדהות.. זו המטרה

DeepThoughts

New member
המילים שלי קפאו כשהן פגשו את האוויר

מה דעתכם על השיר? מהטובים ביותר של רונה, מהטובים ביותר באלבום - בTOP 10 שלכם? -כרגע כן מה השורה/הבית שאתם אוהבים? - כמה פעמים רציתי לדבר והמילים שלי קפאו כשהן פגשו את האוויר כאילו מישהו אומר לי מוטב שתמשיך להסתיר את הדבר שהלב שלך יוצא אליו את מה שלקחת בגניבה כי יבש המעיין הזוהר ועכשיו אתה צמא ברוך הבא מה אומר לכם השיר? איזשהו סיפור על אהבה נכזבת, תשוקה - איפה שמעתם אותו לראשונה? -באיזשהו ראיון עם רונה ברדיו איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? ב MP לבד אני חושבת שזה שיר קצת יוצא דופן של רונה בעניין הקונוטציות המיניות וכו רונה כתבה אותו בלשון זכר, כי התכוונה שזמר אחר ישתמש בשיר, ובסוף היא לקחה אותו בגניבה אליה

punky brewster

New member
לפני כמה חודשים

היה ראיון איתה, היא הייתה על השער של מוסף תרבות של ידיעות ביום שישי וזאת אחת מהתמונות שהיו שם. אני בטוחה שיש כמה כאלה שברשותם הכתבה.

bזוהר

New member
ואני רשמתי לה בתגובות של התמונה

שזה נראה כאילו היא כתבה שם את המעיין הזוהר

tipeshet

New member
הא.

- מה דעתכם על השיר? אני מצטערת. אני מאד אוהבת את השיר, אבל אם תשאלו אותי, הוא קצת חלש בעיניי בדיסק של רונה. הלחן יפה, אך לא מתוחכם כפי שאני רגילה, והליריקה מרתקת, אך רק במשפטים מסויימים. - בTOP 10 שלכם? לא כל כך. - מה השורה/הבית שאתם אוהבים? "אין מילה מספיק חדה לתאר\כמה זה בוער כשזה בוער\אין מילה מספיק רכה לתאר\את השלווה המתוקה של הבשר\כשאתה נכנס למעיין הזוהר" - מה אומר לכם השיר? trying to rech the unreachable. - איפה שמעתם אותו לראשונה? אחרי ההופעה הראשונה שבה ביצעה אותו, השתחררה הקלטה נושאת השם "שיר חדש". - איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? בנסיעות, עם כל מכלול שירי רונה.

אל תתני לי להישאר צמא...

|החפירה| - מה דעתכם על השיר? סוג של תמונת מציאות, אני חושבת שכל אחד יוכל להזדהות עם השיר הזה מתישהוא בחיים. המילים אמיתיות ומציאותיות, הלחן באמת לא מתוחכם כמו בשירים אחרים אבל המכלול פשוט מתיישב לי כמו שצריך באוזן. - בTOP 10 שלכם? כן - מה השורה/הבית שאתם אוהבים? יש כמה. "הדבר שהלב שלי יוצא אליו \ הוא הדבר שאסור לי לבקש" "לפעמים אני נזכר בימים שקטים \כשהסתובבתי בעולם בעיניים עצומות הייתי מישהו אחר \ אבל מי הייתי.. אני לא זוכר" "כמה פעמים רציתי לדבר \ והמילים שלי קפאו כשהן פגשו את האוויר כאילו מישהו אומר לי \ מוטב שתמשיך להסתיר את הדבר שהלב שלך יוצא אליו \ את מה שלקחת בגניבה כי יבש המעיין הזוהר \ ועכשיו אתה צמא ברוך הבא " - מה אומר לכם השיר? סוג של מערכת יחסים בלתי אפשרית, כשהאחד רוצה יותר מהשני, כשטעמת כבר כמה זה יכול להיות טוב [בין אם זה במציאות ובין אם זה בדמיון] ואז זה.. נלקח ממך ואין לך מה לעשות בנידון כי זה לא תלוי בך. זה תמיד נשמע לי כמו סוג של טקס חניכה לחיים האלו, שבהם תמיד יש מישהו שרוצה יותר ממישהו אחר, וכשהגעת למקום הזה, שהוא מתסכל ובלתי אפשרי אז.. ברוך הבא, אתה חלק מהחיים האמיתיים, ואתה לא לבד, יש כאלו שהרגישו את זה כבר לפניך, ואתה נורמאלי... אבל זה לא מספיק בכדי לנחם כי עכשיו אתה כבר לא אותו האדם שהיית בימים השקטים שהיו לפני כן... אתה אחר, מסומן, צמא, וזה תמיד יהיה חלק ממך. - איפה שמעתם אותו לראשונה? מאחת ההקלטות בסולסיק - איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? לבד באוטו או בלילה. |סחפירה|

noa08128

New member
אני פשוט מסכימה

עם כל מילה שנאמה. פשוט אין לי זמן. כי אני צריכה לקחת אוטובוס עכיו לב"ש. המילים בו מדהימות והוא הפייבוריט שלי בדיסק הזה. וגם קצת לפניו. כמה פעמים רציתי לדבר \ והמילים שלי קפאו כשהן פגשו את האוויר כאילו מישהו אומר לי \ מוטב שתמשיך להסתיר את הדבר שהלב שלך יוצא אליו \ את מה שלקחת בגניבה כי יבש המעיין הזוהר \ ועכשיו אתה צמא ברוך הבא " זו חוכמה!

lunna747

New member
בחירה מצויינת זמן שכזה

- מה השורה/הבית שאתם אוהבים? "ועכשיו אתה צמא, ברוך הבא" - מה אומר לכם השיר? שככה זה יהיה - איפה שמעתם אותו לראשונה? במחשב..מצאתי הקלטה סבירה - איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? איפה לא...(?)

misheani

New member
מים רדיואקטיביים

מה דעתכם על השיר? כששמעתי אותו בהתחלה- בהקלטה מההופעה הראשונה בה היא ביצעה את זה, ובהופעה השניה בה היא ביצעה את זה- ממש לא אהבתי. במיוחד המלים נשמעו לי מגוכחות ובוסריות להחריד. הבתים נשמעו לי משעממים, את הפזמון אהבתי, אבל העובדה שהיא דיברה בלשון זכר ואמרה "צמא" הרס לי גם אותו. לא הבנתי למה היא החליטה להשאיר אותו לעצמה, אחרי שכתבה אותו למישהו (מי?). השורה השנואה עלי- "...את השלווה המתוקה של הבשר כשאתה נכנס למעיין הזוהר". שלווה מתוקה של הבשר. איכס. זה נשמע כמו תירגום רע מאיזו שורה קלישאתית מסרט הוליוודי. והמעיין הזוהר? זה מזכיר לי נזלת ירוקה. את החייזרים מהסימפסונים. בעע. אחר כך שמעתי את זה בעיבוד לא אקוסטי, לקראת הדיסק, ופתאום התאהבתי בו. הצעקות, הגיטרות, הליין של הבאס, התחלתי להתעלם מהמלים הלא טובות (ומהעובדה שזה בלשון זכר, שעדיין מצלצל לי נדוש מדי) ואפילו להתרגש מצעקות של "אל תתני לי, אל תתני לי להשאר צמאאאאאא!!!" בקיצור, אחד השירים הטובים בדיסק החדש. במיוחד לאור העובדה שאני יותר אוהבת את השירים הרוקיסטיים והעוצמתיים שלה, ולא את השקטים ישראלים-סטייל. - בTOP 10 שלכם? אולי בטופ 15. - מה השורה/הבית שאתם אוהבים? "זה מהיר כמו תאונה, מבט אחד ודי". - מה אומר לכם השיר? נו, זה ברור מדי בשביל בכלל לפרט. אהבה, אסור לו לבקש אותה, רוצה אותה, צמא אליה, בלה בלה. - איפה שמעתם אותו לראשונה? ראו תשובה ראשונה. - איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? בבית, בשעות של זעם.

SheIIy

New member
../images/Emo192.gif

- מה דעתכם על השיר? שיר טוב.. הוא בעיניי ה'מבול' של הדיסק השני. - בTOP 10 שלכם? כן - מה השורה/הבית שאתם אוהבים? "לפעמים אני נזכר בעיניים ששמטו את הקרקע מתחתיי... זה מהיר כמו תאונה, מבטח אחד ודיי" - מה אומר לכם השיר? זה כל הזמן חוזר על עצמו...
- איפה שמעתם אותו לראשונה? הופעה אקוסטית - איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? אין העדפה ספציפית.

DeepThoughts

New member
אני אוהבת את הריף הראשוני, הכמה צלילים האלה

שבעזרתם מזהים את השיר ואת השורה "את השלווה המתוקה של הבשר כשאתה נכנס למעיין הזוהר"

Sheeesh

New member
כמה פעמים רציתי לדבר..

מה דעתכם על השיר? מאוד אוהבת את השיר, בעיקר בחלק שהיא שרה "אין מילה מספיק חדה לתאר כמה זה בוער כשזה בוער אין מילה מספיק רכה לתאר את השלווה התמותקה של הבשר"... כשהיא משנה את הטונציה של כל מילה, ובעיקר ב"כמה זה בוערררר" אוהבת את זה!!! בTOP 10 שלכם? דפניטלי! מה השורה/הבית שאתם אוהבים? "כאילו מישהו אומר לי מוטב שתמשיך להסתיר את הדבר שהלב שלך יוצא אליו" פשוט התחברתי לשורה הזאת באופן אישי בתקופה האחרונה. מה אומר לכם השיר? כל מה שנאמר, אני חושבת שהעיקרון מובן . הוא מחזיר אותי אחורה לאהבה בלתי אפשרית שחוויתי לא מזמן. גם לי רונה אף אחד לא אמר שלחיים יש דרך אכזרית.. שמעתי אותו לראשונה באלבום
אוהבת לשמוע אותו בחדר, תוך כדי הצטמחות על המיטה במחשבות והרהורים...

../images/Emo13.gif

אני ממש לא טובה בניתוח של שירים.. רק רציתי להגיד שאני מאוד אוהבת את השיר הזה.. לאדעת למה אבל הוא הראשון ששמתי על ריפיט בפעם הראשונה שקניתי את הדיסק.. נוצר ביניינו קליק
- מה השורה/הבית שאתם אוהבים?"הייתי מישהו אחר/אבל מי הייתי אני לא זוכר" - איפה שמעתם אותו לראשונה?בדיסק|סגדש| - איפה אתם אוהבים לשמוע אותו?בלילה או באוטו כשנוסעים רחוק.

למעלה