שיר השבוע

...

מה דעתכם על השיר? - אחד המדהימים באלבום. בTOP 10 שלכם? - ברור. מה השורה/הבית שאתם אוהבים? - "הדבר שהלב שלי יוצא אליו, הוא הדבר שאסור לי לבקש". כל כך נכון עד שזה כואב. מה אומר לכם השיר? - מזכיר לי סיפור אהבה ראשון, אבל ממש ראשון. של אהבה אסורה, כואבת, משהו שגובל ממש בסוג של סטייה או איסור חמור מאוד. וגם כשכבר משיגים אותו, אז הוא עדיין משאיר תחושה ממש כואבת, הרבה יותר ממספקת, אם לשפוט על פי השיר הזה. איפה שמעתם אותו לראשונה? - בהופעה של רונה יום אחרי יציאת האלבום. איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? - בערב, בבית, לשים אותו במערכת, אחרי העבודה, ולצרוח ביחד איתה ש"אין מילה מספיק חדה לתאר..."

califia

New member
ניטפוק - למה ... אל תיתני לי להישאר צמא...

ולא צמאה? מתי היא הפכה לרון רישמית? "רון תעשה לי טסטוסטרון"

מיץ פזי

New member
כמו שכבר אמרו פה נראה לי

וגם היא אמרה את זה בעצמה באיזה ראיון, שהיא כתבה אותו במקור לזמר אחר, אבל היא הפכה חמדנית לגביו והשאירה אותו לעצמה. ולמרות זאת היא חשבה שלא צריך להפוך את הכל ללשון נקבה.. בהתחלה זה גם הפריע לי, אבל כשרואים איך שהיא נכנסת לשיר, במיוחד בסוף שהיא "אל תתני לי להישאר צמא!!!!" המון פעמים וממש צועקת, אז מבינים שזה בכלל לא משנה זה מה שהיא מעבירה דרך השיר והיא מעבירה את זה מצויין... בלי קשר למין הדובר..

califia

New member
הביצה העכורה, סליחה, המעיין הזוהר.

אני אגנוב ממישהי למטה את חדות האבחנה המוסיקלית והמשכילה על ..."הלחן יפה, אך לא מתוחכם כפי שאני רגילה, והליריקה מרתקת, אך רק במשפטים מסויימים..." אני בדרך להבין את זה אין כמו ספרי הלמידה העצמית של האו"פ בטופ 10 שלכם- הטופ טן של רונה או בכלל? כרגע לא. שורה/בית -אין לי שורה ואין לי בית. מה אומר לי השיר - כאן אני אכנס ליותר מדי יבבות ונהי. סליחה, חוזרת לדייטים עם סטרייטים צפרדעיים. אני מוצפת מדי מכדי לנתח אותו. אם לא היתה השורה עם המילה 'בשר', ואני משערת שלמרות שרונה באה מרקע קולינרי, לא מדובר על הפילה מיניו המדהים ביותר שהיא אכלה, אני מנסה לשכנע את עצמי שמדובר על סמים, או התגלות דתית, או הארה באמצע המדבר, או תגלית מדעית בסחנה.רגע, אולי זה בכלל על קלפטומנית? איפה שמעתם אותו לראשונה- אני לא זוכרת. אני משערת שאו בהופעה או בדיסק. איפה אתם שומעים אותו - באמבטיה. עם הברווזה.ביחד עם פיישנצס. עוד מעט בראש בויפסנה. אני אעדר מצותא.

מיץ פזי

New member
הבחירה קשה..

יש הרבה שורות טובות בשיר הזה.. בכלליות, אני חושבת שזהו אחד מהשירים החזקים והעוצמתיים של רונה. העיבוד, הצעקות הסולויים עם הגיטרות והמנטרה הזאת של "אל תתני לי להישאר צמא!" שוב ושוב ושוב.. אני דווקא לא מסכימה שמהטאפורה קלישאית ופשוטה אני דווקא אוהבת את המעיין הזה, זוהר לא ברור בהיר כזה שאתה מנסה כל הזמן להגיע אליו.. עד שאתה מגיע למצב שאתה זקוק לו חייב אותו אבל אתה לא יכול לקבל אותו.. אני בהחלט חושבת שהוא בטופ 10. השורה האהובה עלי, לאחר התלבטות ולאחר שכל השורות שאמרו פה ממש טובות וחזקות.. היא "לחיים יש דרך אכזרית/לתת לך לשתות מים זוהרים ולהשאיר אותך צמא בקרקעית." שמעתי אותו לראשונה כששמעתי את הדיסק אין לי העדפה מיוחדת על איפה לשמוע אותו רק רצוי לשמוע בפול ווליום...

a10m

New member
רק לי יש תחושה שהשיר הזה מדבר על תאוות

בשרים לשמה?

misheani

New member
תשמעי, אמנם

יש שם "יבש המעין הזוהר ועכשיו אתה צמא" וכאלה, אבל יש שם יותר מדי ביטויים שבורי לב בשביל שזה יהיה רק על סקס. חוץ מזה, שזה לא מופרד אחד מהשני. "הפרש המהורהר", לעומת זאת... אוכף שחור, חם ורטוב :)

bזוהר

New member
קצת הגזמת,לא?:)

לגבי הפרש המהורהר אני מתכוונת... אז אוכף שחור וחם.. לא הכל מדבר על מין... לא יודעת, נשמע לי טיפה מאולץ

מיץ פזי

New member
גם לי אין כאלה קונוטציות

של סקס.. רק כשאמרת את זה אז התחלתי לחשוב על זה וגם אז זה נשמע לי מוזר ולא.. לא יודעת אם לא קשור אבל זאת בכלל לא האסוציאציה הראשונה שלי. באף שיר של רונה דרך אגב... אולי אני קצת תמימה..

מיץ פזי

New member
וגם (אני מוסיפה לעצמי)

רונה היא טיפוס נורא רומנטי ואולד פאשן כזה.. היא גם תמיד אומרת את זה על עצמה. היא ממקמת את האהבה במקום נורא חשוב ומשמעותי ופחות את התשוקה וסקס.. זה פשוט פחות מתחבר לי לכתיבה שלה..

DeepThoughts

New member
מדברים על הפרש או על המעיין?

במעיין זה מאוד בולט ובפרש כל אחד והפירוש שלו, את יודעת רונה אולי טיפוס רומנטי אבל אפילו בגלויה כשהיא זועקת "תני לי לבוא איתך הביתה", היא לא מתכוונת בשביל לשמוע את אוסף התקליטים..

0mroosh

New member
או לשתות גזוז. :)

אני חושב שיש לה דרך מיוחדת לערפל את יצריה, ועם זאת להשאיר אותם חיים ובועטים. ואני עם רוני לגבי הפרש.
משהו מאד זועק בו-"תני לי לבוא איתך הביתה", או לאורווה.

bזוהר

New member
אני דיברתי בעיקר על הפרש

למרות שיש בו אולי קצת קונוטציות מיניות אבל לאו דווקא האוכף אבל, דווקא "תני לי לבוא איתך הבייתה", זה כאילו (לפחות אני ראיתי את זה ככה) לא היא אומרת את זה, היא מדברת על מישהו אחר שאומר את זה למישהי אחרת..זה לפחות מה שהבנתי מהמילים של השיר

מיץ פזי

New member
טוב תראו

זה כמו שאמרתי אני טיפוס קצת תמים.. אני יודעת שיש גם סקס ותשוקה בשירים ולא רק אהבה.. "טהורה" בואו נגיד.. אבל אני מאמצת מה שעומר אמר ש"יש לה דרך מיוחדת לערפל את יצריה, ועם זאת להשאיר אותם חיים ובועטים." לזה התכוונתי שזה מעורפל (ויש לה כל מיני דרכים להפוך את זה למעורפל), זה לא ברור זאת לא הקונוטציה הראשונה שעולה. זה שם, כן, כי אי אפשר בלי זה בסופו של דבר, אבל זה פשוט לא ההרגשה המיידית או התחושה שאני לפחות מקבלת מהשירים.. ושאני אהיה ברורה- גם במעיין וגם בפרש. ודווקא בקשר לגלויה, כן "תני לי לבוא איתך הביתה" לא כדי שנשחק שבץ נא וגם לא כדי שנדבר ונשב מחובקים על הספה, לצורך העניין. אבל דווקא כאן אני מסכימה עם זוהר, זאת לא היא שאומרת את המשפט זה מישהו אחר שאומר למישהי.. אבל האמת שגלויה זה סיפור בפני עצמו אני לא ממש הצלחתי לפענח אותו..

אני גם חושבת שמדובר כאן על תשוקה.

ובפרש זה לא הנושא, התיאור של האוכף, לדעתי, סתם אמור ליצור אווירה מגניבה (שנתאר ממש את הרכיבה, ובגדי הרכיבה, וכמה שפרשית מגניבה)...

N o o s h y

New member
אחד השירים האהובים עליי,

אם לא האהוב ביותר. - מה דעתכם על השיר? מדהים, מרגש, קולע. - בTOP 10 שלכם? בהחלט. - מה השורה/הבית שאתם אוהבים? ממש קשה להחליט. בעיקר שני הבתים: אף אחד לא אמר לי שככה זה יהיה הדבר שהלב שלי יוצא אליו הוא הדבר שאסור לי לבקש אף אחד לא אמר לי לחיים יש דרך אכזרית לתת לך לשתות מים זוהרים ולהשאיר אותך צמא בקרקעית כמה פעמים רציתי לדבר והמילים שלי קפאו כשהן פגשו את האוויר כאילו מישהו אומר לי מוטב שתמשיך להסתיר את הדבר שהלב שלך יוצא אליו את מה שלקחת בגניבה כי יבש המעיין הזוהר ועכשיו אתה צמא ברוך הבא וכמובן שהשיא, והאנטיקליימקס (
) בשורה "אין מילה מספיק רכה לתאר את השלווה המתוקה של הבשר כשאתה נכנס למעיין הזוהר" - מה אומר לכם השיר? שיר מלא תשוקה, על אהבה נכזבת, או אהבה שלא התממשה עד הסוף. הייתה תקופה שממש הזדהתי איתו. - איפה שמעתם אותו לראשונה? באוטובוס אחרי שקניתי את האלבום של רונה, ב22.2 וישר נסעתי לקריית גת לבקר את שחר בקומונה. - איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? בחדר, עם אוזניות או באוטו. בדרך כלל לבד.

אורידיס

New member
* * *

- מה דעתכם על השיר? אחד השירים היותר יפים בדיסק החדש. - בTOP 10 שלכם? ממ. אם הייתי עושה רשימה מסודרת, אני בטוחה שכן. - מה השורה/הבית שאתם אוהבים? "הדבר שהלב שלי יוצא אליו הוא הדבר שאסור לי לבקש" ו- " אין מילה מספיק חדה... השלווה המתוקה של הבשר כשאתה נכנס למעיין הזוהר" ואולי גם " אל תתני לי להישאר צמא", אוף נו, אני אוהבת את הליריקה באופן כללי. - מה אומר לכם השיר? כמו שנאמר פה כבר מעלי "תאוות בשרים לשמה" ואהבה. - איפה שמעתם אותו לראשונה? כשהנחתי את ידיי על הדיסק. - איפה אתם אוהבים לשמוע אותו? בבית, במוד מסויים.

למעלה