שיר השבוע

inbal287

New member
../images/Emo79.gifשיר השבוע../images/Emo79.gif

כתבו כאן את השירים שעשו לכם את השבוע
.
שיהיה לכולם סופ"ש מעולה
.

imry100

New member
עונה!!!../images/Emo108.gif

el tango de roxanne- מתוך מולן רוג' i write sins not tragedies- panic!at the disco זה רק הלב שכואב לך- אביב גפן נפוליאון- יוני בלוך everybody fools- evanescence אלו השירים שעשו לי את השבוע

noam273

New member
גנב

ממי? אני לא אוהבת ממש את אביב גפן, אבל בתכלס הוא יוצר ממש טוב..!

sok777

New member
אז ככה:

מאודד הערכתי את אביב ואת היצירה שלו. באמת זה מאוד קסם לי. אח"כ ראיתי את החיים עפ"י Y והוא עוד יותר קסם לי. מבחינה פרסונלית הוא היה נראה לי מישהו שכיף לשבת ולדבר איתו על הכל.. ואז, הוא העתיק את השיר שאמרי כתב למעלה- "זה רק הלב שכואב לך" מלהקת Oasis. השיר של אואזיס: "Champagne Supernova". לא רק שהוא גנב את רוב השיר אלא גם הגיטרה המלווה [השניה] שעושה מין סולואים לכל אורך השיר היא אותו דבר. לא יודע מה איתכם אבל אותי מגעיל שאנשים משיגים תהילה והצלחה על חשבון ועל גב מישהו אחר. זה מגעיל אותי. ברוק"צ שהייתי הוא עשה את זה כהדרן וזה היה ממש דוחה שהוא התלהב מזה וגם האחרים ובכלל זה לא שלו. ועוד הוא הוציא לזה סינגל, לא?! [חצוף!!
] עכשיו, העתקת, זה מגעיל והכל אבל נניח שאיכשהו אפשר לשכוח מזה [ואי אפשר].. לפני בערך שבועיים או שלושה שבועות התבטא אביב גפן במוסף סופשבוע בצורה הזו: "אין לי מתחרים בארץ. המתחרים האמיתיים שלי הם דיויד בואי ואואזיס." אני מקווה שזה מפוברק וסתם חרא של עיתונאים כי אם לא, זה דוחה אותי. להעתיק ואז להגיד שאתה ברמה שלהם? אפילו אם הוא לא היה מעתיק, הוא בחיים לא יהיה ולא היה ברמה של אחד מהאלו למעלה. הוא מצליח רק בארץ, הם בכל העולם. מה גם שהמוזיקה שלהם יותר טובה. [ותראו לי הופעה של אביב גפן עם 60 אלף+ אנשים..] ועוד דבר.. לא זוכר לי שמתחרים מעתיקים אחד מהשני..
זהו.

noam273

New member
=0

אוקע, בקטע של הגניבה, אי אפשר להיות בטוח.. ככה זה באומנות, שאתה מקבל השראה ממשהו, יש מצב שהשירים יהיו דומים וכאלה, אני לא בטוחה שהוא התכוון להעתיק, ואי אפשר לא לאהוב אותו בגלל משהו לא ידוע- כאילו אם הוא היה אומר שזה השיר הזה, אז בסדר..מובן. בקשר למה שהוא אמר- בלכעס זה יותר גרוע משאר הדברים. חח כה וזה קצת לא הגיוני להעתיק מהמתחרה שלך [ אלא אם כן אתה בריטני וכריסטינהXD]

sok777

New member
תאמיני לי

שאני יודע מתי שיר מושפע ומתי הוא נגנב. מילא היה לוקח את הלחן או זה אבל גם הגיטרת רקע [הגיטרה השניה] עושה אותו דבר כמו במקורי! פשוט מגעיל.. אני מציע לכם להאזין ואז לדעת. אגב, זה מישהו שיש לו בלוג גילה את זה.. בנוסף אחותי סיפרה לי שאחת בגלגל"צ שמה את השיר ואמרה "זה שיר שאביב גפן העתיק מאואזיס.."

imry100

New member
לא ידעתי../images/Emo70.gif ../images/Emo108.gif

נראה לי שזה בסדר אם הוא הוציא את זה בתור תרגום ועם כל האישורים של הזכויות יוצרים....

sok777

New member
הוא ממש לא..

אחרת הוא היה אומר שהוא לקח את זה מתישהו וזה. לא יצאה שום הודעה וכלום. אף אחד לא שמע על זה. וגם שיר מתורגם, מי מוציא כסינגל? לא עקרוני. הוא גנב וזה לא נחמד.

orbiti

New member
קצת פרופורציות

נתחיל מזה שאני גם מאד אוהב את אואזיס, והם מעין להקת ילדות עבורי, ובמיוחד האלבום הזה סצפיפית (What's the story? Morning glory), ואפילו השיר הזה ספציפית. אביב גפן לא אהוב עלי בכלל, מאלף סיבות. הקשבתי לשיר המדובר, והוא בהחלט לא קרוב ללהיות גנוב משמפיין סופרנובה. נכון, מדובר במחווה ברורה וצעקנית לסגנון של אואזיס, ואפילו כמה מהפראזות ומהלכי האקורדים דומים ספציפית לאלה של שמפיין סופרנובה, אבל המלודיה עצמה ממש שונה, ה'הוק'ים שונים, ובסה"כ מדובר בשיר שונה לגמרי, שפשוט נמצא באותו סגנון. אגב, העתקות מוסיקליות (או 'פלגיאט' - המונח הפורמלי לעניין) זה לא דבר חדש בהסטוריה. ג'ורג' האריסון (מהביטלס) 'השאיל' את אחד הלהיטים הכי גדולים שלו - My Sweet Lord משיר ישן יותר, נתבע על כך והפסיד במשפט. לא מזמן התעורר סיפור לגבי 'אני ואתה נשנה את העולם' שכנראה הועתק ע"י להקה איטלקית, וייתכן שגם זה ייסתיים בתביעה משפטית כלשהי. היה גם סיפור מאד מתוקשר לגבי 'ירושלים של זהב', ואפילו המנגינה של 'התקווה' מבוססת על נושא מאת המלחין הצ'כי סמטנה. בכל מקרה, יש חוקים לעניין הזה (יש הגדרות שקשורות למספר הצלילים המועתקים במנגינה וכד'), ובמידה ומדובר בפלגיאט אפשר להגיש תביעה. במקרה הזה, מדובר לדעתי בסה"כ בקוריוז.

sok777

New member
מחווה זה בטח לא..

אחרת למה שבועיים לאחר מכן הם ה"יריבים" שלו [עאלק]? בכל אופן זה גנוב, זה לא איזה ריף במקרה או משהו. זה פשוט רוב השיר חוץ מהקטע של "זה רק הלב שכואב לך..", גם הגיטרות רקע וזה זה פשוט אותו דבר.. אני לא אומר שזה חדש, זה מגעיל בכל מקרה אבל זה עוד יותר מגעיל שהם "יריבים" שלו אח"כ..

orbiti

New member
קצת שמיעה מוסיקלית

קודם כל, אני לא רוצה להתייחס להתבטאויות של אביב גפן בעיתון. לא קראתי את הראיון הזה, ואני לא כ"כ מעורה בביוגרפיה שלו (ושוב, גם לא כ"כ אוהב אותו או מתעניין בפרטים באופן כללי). לא יודע למה הוא אמר את מה שהוא אמר. חוץ מזה, אם מישהו הוא יריב מקצועי של מישהו, זה לא אומר שהוא לא יכול 'לגנוב' ממנו. מבחינת כל מה שקשור למלודיה ואקורדים, שני השירים לחלוטין לא זהים. זה נכון ששניהם מתחילים במשחק של לה ופה דיאז במלודיה, אבל אח"כ שני הקטעים הולכים למקום שונה לגמרי. אני יכול לכתוב לך את התווים והאקורדים המדויקים - אלה שירים אחרים. אני מסכים איתך שהשיר של אביב גפן משתמש בקלישאות של הסגנון בצורה לא ייחודית במיוחד, אבל לפי כל פרמטר, לא מדובר בשום גניבה.

imry100

New member
היי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif למה ככה../images/Emo35.gif ../images/Emo108.gif

יש מספיק אביב גפן לכווווולם

sok777

New member
התכוונתי שהוא גנב את השיר הזה..

סתכל בתגובה לזאת מעליך..

sok777

New member
אמממ

ואיי די שכחתי.. אממ... אהההה נזכרתי!! The Fallen ממש עשה לי את השבוע.

noam273

New member
הוווווו

המון שירים של יוני בלוך-אבל במיוחד אולי זה יוני ודורכת עליי.. BLUR-COUNTRY HOUSE COFEE+TV הזאב והאיילה- אביתר בנאי, ובכלל, אביתר בנאי
נפלת חזק- איפה הילד. RADUOHEAD-KARMA POLICE וזהו אני חושבת.. =]נעמיקה.

noam273

New member
יאאא=]

איזה כיף לראות עוד אנשים ששומעים יוני בלוך

sok777

New member
אבל אני, אני מהראשונים

אני מהראשונים [יחסית] שגילו ואהבו אותו. התחלתי ממש לאהוב אותו נראה לי לפני 3 שנים ככה.. כן. בין 2 וחצי ל3 וחצי שנים ככה. יצא לי גם לדבר איתו קצת.. בכל מיני דרכים. אחלה בן-אדם אחלה מוזיקה. ירד לי ממנו קצת כי אין הרבה חומר חדש אבל כשהוא יוציא אני אשמע..

למעלה