שיר ליום- מסורת חדשה

Another Girl

New member
../images/Emo79.gif שיר ליום- מסורת חדשה ../images/Emo79.gif

וככה זה יילך: בכל יום אפרסם הודעה עם שיר אחר של הביטלס. בהודעה יכללו פרטי טריוויה על השיר והתרשמויות. אתם,מצדכם יכולים לדרג את השיר בכותרת עם הסימן
, כשהדירוג הוא 1-לא בשבילי, ו-5 -אין כמוהו. אם בא לכם, אתם יכולים להגיב "אוהב את השיר" ,"לא אוהב" וכו', ובכלל כל מה שיש לכם להגיד ולהוסיף על השיר. השירים ייבחרו באקראי כדי לעשות את זה מעניין יותר. בסופו של דבר ארכז את הכל איכשהו, כדי שיהיה לנו מלאי של פרטים על השירים... אגב, אני יותר מאשמח להשתתפות מצדכם- גם בתגובה אבל גם ביזמה. אם אתם באים לכאן בבוקר ועדיין אין שיר חדש לדיון, ויש לכם שיר שאתם פשוט אוהבים ויודעים עליו פרטי טריוויה- לכו על זה, תמיד נוכל להוסיף משלנו. מה שכן- תשתדלו להשאיר את זה שיר אחד ליום...

Another Girl

New member
Here, there and everywhere

הנה קצת פרטי טריוויה על השיר:
השיר ראה אור לראשונה באלבום Revolver ב-5 באוגוסט, 1966.(בארה"ב-8 באוגוסט)
הוקלט בתאריכים ה-6,7 ו-17 ביוני(זאת בשל ההקלטה המורכבת) אותה שנה,באולפני Abbey Road שבלונדון. ההקלטה שנבחרה היא מס' 14.אורכו הוא 2:26 דקות.
פול הגה אותו בעת ישיבה בבריכה בביתו של ג'ון, בתקופה בה יחסיו עם חברתו דאז, ג'יין אשר, היו בנסיקה.
הוא נכתב, כך אומרים, כתגובה לשירם של ה-Beach Boys-"God only knows", (מהאלבום Pet Sounds) העמוס אף הוא בהרמוניות קוליות.ידוע שהביטלס והביץ' בויז איתגרו זה את זה בתקופה מסוימת, ומאוחר יותר בא האלבום Sgt. Pepper's lonely hearts club band כתגובה ל-Pet Sounds.
למי שלא שם
, השיר מחולק לשלושה חלקים: החלק הראשון עוסק ב-Here,השני ב-There והשלישי, מן הסתם,ב-Everywhere.
נחשב, שוב,לפי שמועה, לאחד האהובים ביותר על ג'ון. ומכיוון שחל עלינו עניין זכויות היוצרים, הרי לכם לינק אל מילות השיר. אוהבים? פחות אוהבים? חושבים שהוא מוערך מדי? ובכלל, מה השיר הזה עושה לכם יחסית לשאר? דרגו...

גרמה

New member
רציתי להוסיף..

כמדומני..השיר נכתב בזמן שג'ון ישן שנת צהריים ופול חיכה לו... זאת לפחות הגירסא שאני שמעתי..:) בכל אופן שיר יפהפה..אחד מהאהובים עליי.

דקלה9

New member
נכון, גרמה!

ג'ון לקח אז סמים, שגרמו לו לישון שעות רבות- עד הצהריים למעשה. פול החרוץ נאלץ לחכות לידידו העצלן בבריכה שבביתו ובינתיים כתב שיר (כבר ציינתי שהוא חרוץ, לא?!). ג'ון כתב על פול, שנהג להעיר אותו משנתו המתוקה לעוד יום של עבודה באולפן, את השיר I'm only sleeping.

Another Girl

New member
../images/Emo51.gif לשניכם ../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif

וכן, אתם וודאי צודקים. דקלה, את התוספת אפשר לשמור ליום בו נדון ב-I'm only sleeping

דקלה9

New member
../images/Emo127.gif רעיון נהדר...

השיר הזה מקסים בעיני, הייתי מעניקה לו ציון יותר גבוה מ-5, אם היה... הוא שיר כ"כ מרגיע והמילים שלו בדיוק במינון הנכון לבלדה מסוגו- לא שטחיות ולא עמוקות מדי, בדיוק מה שצריך כדי לנוח ולהירגע אחרי יום עמוס או חוויה מסעירה. זו הגאונות של פול במיטבה, ממש כמו I will.

SmallVille Girl

New member
5- שיר מהמם !!!

אני כל הזמן שומעת אותו, הוא באמת נורא מרגיע ! יש בו מעיין שקט כייפי כזה !

Miss CB

New member
../images/Emo45.gif , ../images/Emo127.gif , ו...

5
: אחלה רעיון, בתיה, בהצלחה ואני אשתדל לתרום גם...
: לא יודעת, אמרת לכתוב
אז כתבתי
. מה לא? 5
שיר נהדר, שיר יפהפה, מאוד רומנטי ומרגש אבל לא קיטשי מדי. אהבתי מאוד גם את החלוקה לשלושה, זה לא שיר רומנטי רגיל עם בית ופזמון אלא משהו יותר מיוחד, זה נורא נחמד לעדתי שהשיר מחולק בהתאמה לשמו ולרעיון שלו...

מאור 87

New member
../images/Emo127.gif 3.5

אז קודם כל, ח"ח לבתיה על הרעיון המקורי לעורר את הפורום
בקשר לשיר, אכן שיר חביב ביותר, אך לדעתי הגזמתם קצת שישר נתתם לו 5.. הרי בכל זאת, מדובר בשיר לא בעל מסר חשוב במיוחד, וגם לא בשיר שנחשב לאחד מהמפורסמים של הביטלס, אלא "רק" עוד שיר אהבה פשוט (אם כי מלודי ביותר). יחד עם זאת, אכן מדובר בנושא סובייקטיבי, ובעצם אין סיבה שלא תדרגו אותו 5 אם הוא השיר האהוב עליכם.
יום טוב

nowhere woman

New member
../images/Emo127.gifהשירים היותר מפורסמים שלהם

הם לאו דווקא טובים יותר (לדעתי).. ואני אתן לשיר ציון 4.3
- שיר נעים לאוזן, מילותיו יפות, הוא אינו עמוק מידי אך גם לא קיטשי. בתיה- רעיון מצוין

Miss CB

New member
לא יודעת, אני מאוד אהבתי אותו...

ולמען האמת אולי זה טיפשי לתת כבר את הציון הכי גבוה, בכל אופן אני "בזבזנית" כשזה מגיע לציונים לביטלס... אל תקשיבו לי

yo t a m

New member
שיר מצויין (5)

הוא שיר מרגש, עם הרמוניות קוליות לא רעות כלל וכלל. יותר אינטימי משירים אחרים של הביטלס.

The Mad Hatter

New member
4.5

רציתי נורא לתת 5, אבל החלטתי לשמור אותו לשירים אחרים, למרות שזה די מעציב אותי (עד כמה שמתן ציונים לשירים יכול להעציב מישהו, אבל גם זה משהו...P:). המ. here there and everywhere....אחד מהשירים הראשונים של הביטלס ששמעתי. "השגתי" אותו בהתחלה היישר למחשב שלי ושמעתי אותו בלופים עד שבטיול שנתי אחד מצאתי את עצמי צווחת אותו בחוסר-כישרון באוטובוס. ואז הצטרפה אלי חברה שלי שאמרה שהיא מנגנת את זה בקלרינט (?) ואז הלחנתי לה את זה לפלאפון. המ. ~*רגע של התבטאות. מצטערת, הייתי חייבת...*~ בכל מקרה, אולי אין לשיר מסר עמוק במיוחד, אבל הוא עשוי בצורה טובה. לחן יפה, המילים כתובות בצורה טובה ולא פשוטות מידי (כמו רוב שירי האהבה מהתקופה המוקדמת וכו'), עיבוד יפה. אז...כמעט חמש, אבל לא ממש...*_*

ביטלמן

New member
4.5

אחד שירי האהבה האהובים ביותר עלי! המילים בו פשוט גאוניות "each ones believs that the love never die"

למעלה