שיר ליום-1 Revolution

Another Girl

New member
../images/Emo79.gif שיר ליום-1 Revolution ../images/Emo79.gif

ראה אור בThe Beatles(האלבום הלבן) ב-22 בנובמבר (UK) וב-25 בנובמבר (US),שנת 1968.
הוקלט ב-30,31 במאי וב-4 וה-21 ביוני,1968.הטייק הנבחר: 22. אורך השיר:4:13 דקות.
קיימות לשיר,למעשה,שתי גרסאות עיקריות: Revolution, שמופיע ב-Hey Jude,ב-1967-1970 וב-Past Masters Volume 2, ו-Revolution 1 שמופיע באלבום הלבן.
השיר היה בין הראשונים,אם לא הראשון,שהוקלט ל"אלבום הלבן".
ההשראה באה לג'ון ממיצג מחאתי שראה בטלוויזיה- מול שגרירות ארה"ב בבריטניה.
קצב השיר הואץ כנגד מחאותיו.
השיר היה אחד מתוך כמה שירים ב"אלבום הלבן" ממנו שאב צ'ארלס מנסון השראה וראה בו מסר של "האם אתה מצטרף למהפכה(של מנסון)-או לא?"
המילים. השיר טוב,קצת רוקיסטי מדי. בשבילי,לפחות.הוא יקבל 4,עדיין יש בו קטעים שובי לב.

nowhere woman

New member
5

שיר מאוד יפה לטעמי, בפעם הראשונה ששמעתי אותו הוא היה גרסת כיסוי של Grandaddy וחיבבתי אותו. רק חודש אחר כך שמעתי את המקור והתאהבתי
שתיי הגרסאות של הביטלס לשיר הן יפיפיות, לדעתי.

6655

New member
או שההקלטה של השיר שיש לי דפוקה..

או שאני עוד לא מבין מספיק, או שזאת לא הגרסה שאתם מדברים עליה, אבל למה לעזאזל הגיטרה החשמלית שם צרודה בצורה מוגזמת??? תאמינו לי ששמעתי את השיר בפעם הראשונה דפקתי על הרמקולים כי הייתי בטוח שהם נדפקו או משהו... חבל, כי השיר כשלעצמו הוא חביב ביותר לטעמי, והקטע הנ"ל של הגיטרה הורס לי אותו... 3.

ובנוסף-

הביטלס האלה, הם כאלה אנרכיסטים, שבא לי לחנוק אותם מאהבה לפעמים! ולמה אנרכיסטים? כי רק ג'ון לנון, יכול בסוף שנות השישים, בתקופה שבה יש פריחה של מהפכות סטודנטים ומהפכות בכלל, לכתוב את השורות הבאות: But when you talk about destruction Don't you know you can count me out כלומר, הביטלס בעצמם היו חצי מהפכנים, אבל *לא*....! מהרגע, שלהיות מהפכן הפך לדבר אופנתי, וכולם נהיו פתאום "מאו צה טונג" קטנים, אז הם מתחילים לכתוב בגנותן של המהפכות. וזה כאמור כאשר התקופה הייתה משולהבת וכולם ציפו מהם לכתוב שירים, שידגישו את הצורך במהפכה. חחחח..... הם גדולים...

למעלה