שיר ליום-Across The Universe

Another Girl

New member
../images/Emo79.gifשיר ליום-Across The Universe

כותב עיקרי: ג'ון.
ראה אור בהוצאות הבאות: Let It Be ב-8 (UK) וב-18 (US) במאי,1970. 1967-1970ב-2 (US) וב-19(UK) באפריל, שנת 1973. Past Masters Volume 2ב-7(US)וב-8(UK)במרץ,שנת 1988. Anthology 2ב-18 במרץ(UK&US),שנת 1996. Let It Be...Nakedב-17 בנובמבר (UK&US), שנת 2003.
הוקלט בתאריכים: 4 ו-9 בפברואר,ה-1 באפריל 1970. הטייק הנבחר: 8 אורך השיר: 3:51 דקות.
השיר נכתב אחרי הטיול בבנגור,אבל לפני הטיול בהודו,כך שלמעשה הוא נכתב בתקופת "האלבום הלבן"... ב-ja guru deva הכוונה היא לגורו של המהרישי,Guru Dev.
נכתב על אישתו הראשונה, סינתיה, ובמיוחד המשפט "pools of sorrow, waves of joy" ...השיר נכתב לאחר שהיא עצבנה אותו ונדנדה לו,כדבריו,ועל כך השורה words are flowing out like endless rain into a papercup שכן תיאר איך הוא שכב על המיטה והיא דיברה ודיברה ללא הפסק על משהו,בעוד המילים חלפו מעל ראשו בזרם בלתי פוסק. לאחר מכן,כשנרדמה,הוא ירד למטה והיה מעוצבן,ולא יכל להירגע ולהרדם עד שכתב את המשפטים הנ"ל כסיפור קצרצר. רק לאחר מכן נרדם.
ג'ון ממש אהב את השיר, וחשב שפול די הרס אותו בהמשך. על מה הוא התבסס? על כך שכשהביע את רצונו שיהיו שתי בנות שישירו ברקע,במקום לשכור מקצועניות יצא פול החוצה, מצא שתי בנות-ברזילאית בת 16 ובת 17 נוספת וגרר אותן לאולפן...כך הפכו השתיים,למרבה הפלא,לנשים הראשונות שמופיעות באחד מאלבומי הביטלס (מלבד השורה של יוקו ב-The continuing story of Bungalow Bill) "The track was a real piece of shit",יאמר ג'ון אח"כ...
פעיל זכויות בעלי החיים ספייק מיליגן,שנכח באולפן בהזדמנות אחרת,ביקש לגייס את השיר למסע ההצלה העולמי שלו שנקרא (במפתיע)No One's Gonna Change Our World ולכן נוספו לשיר אפקטים של קולות בע"ח. אולם כשפיל ספקטור הגיע כדי לערוך את הגירסה הסופית,הוא השתמש בהקלטה המקורית,האט אותה,והוריד את קולות הנשים מהרקע.
המילים... אין מה להגיד,פשוט שיר מדהים. מעביר צמרמורת כל פעם מחדש,עם מילים שהן כביכול חסרות פשר אבל כל כך נוגעות...5.

r o n i a

New member
5+++../images/Emo70.gif

מילים מ ד ה י מ ו ת במיוחד השורה....שנכתבה על סינתיה (כך מסתבר) וגם.. למדתי השבוע לנגן אותו בגיטרה! אז עכשיו אני בכלל אוהבת אותו. בקיצור.. מקסים

דיתוּש

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

תמיד נכנסת למצברוח נוסטלגי עם השיר הזה. הוא מדהים

גרמה

New member
2 ../images/Emo31.gif../images/Emo10.gif

סתם!!! רק רציתי להבהיל את כולם (איזה לץ אני...הממ..כן..בטח) בכל אופן 5 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אחד השירים המצוינים שנכתבו אי פעם. מסוג השירים שאתה אומר: זה נשמע כל כך פשוט,אבל כל כך נכון למה אני לא יכול לכתוב דברים כאלה? :)

דקלה9

New member
אולי כי לא קוראים לך לנון?

וגם זה לא בטוח עוזר. הנה תמונה של ילד ששמו לנון, אני לא בטוחה שבזכות השם הזה הוא יכתוב שירים בסדר הגודל של Across the Universe. למי שלא מכיר: זה לנון (וזה השם הפרטי שלו). הוא הבן של מעריץ מפורסם במיוחד, ליאם גאלאגר, שגם הוא בתמונה. אני חושבת שזה אחד הדברים המגניבים היחידים שהבחור הזה (ליאם) עשה כל חיו. מקווה שלא הרגזתי עכשיו מעריצי אואזיס...

nowhere woman

New member
מכירים../images/Emo99.gif

אני דווקא אוהבת את אואזיס, הם מוכשרים לדעתי:) וגם אחיו של ליאם, נואל גלאגר נמנה עם מעריציי לנון והביטלס.

Y. Welis

New member
5 מצויין. אני מקוה שהגירסה המקורית

שהזכרת, עם קולות הנשים, אכן הופיעה בגירסה המקורית של Let It Be שיצאה בשנה שעברה.

שיר מקסים... 5

לפני כמה ימים הקשבתי לlet it be ואחותי (שבדרך כלל אוהבת מוסיקה מודרנית) אמרה שהיא אוהבת את השיר הזה...

שכחתם לציין-

את משפטי הג'יבריש, שנאמרים לפני הפזמון... למען האמת זה לא ג'יבריש, אלא אינדית. (שפת ההודים...) :)

גרמה

New member
אני חייב לציין...

פעם ראשונה שאני שומע את הסיפור שמאחורי השיר הזה... ופתאום כל המשמעות שלו השתנתה בעיני! פתאום כל פעם שאני שומע את השיר אני מדמיין את ג'ון עומד/יושב/שוכב בזמן שסינתיה מדברת אליו ללא הפסק והוא כדי לא להתעצבן משנן לעצמו בראש את המנטרות כאילו אומר :"תרגע...שום דבר לא יפריע לשלוותך. שום דבר לא ישנה את עולמך. שום דבר לא ישנה את אהבתך" פתאום השיר הזה קיבל תפנית צינית בעיני... זהו. חלקתי את זה אתכם ועכשיו אני יכול למות בשקט.

למעלה