שיר ליום-Baby's In Black

Another Girl

New member
../images/Emo79.gif שיר ליום-Baby's In Black ../images/Emo79.gif

כותב עיקרי: לנון/מקארטני (חצי חצי...)
ראה אור ב-Beatles For Sale ב-4 בדצמבר 1964.(UK) ב- (Beatles For Sale(No 2 ב-4 ביוני 1965 (UK EP) ב- Beatles '65 ב-15 בדצמבר 1964. (US)
הוקלט ב-11 באוגוסט 1964. הטייק הנבחר: 14. אורך השיר: 2:02 דקות.
השיר נכתב בעת ששהו בחדר בבית מלון. הם השתעשעו עם מנגינות שונות ושירי ערש, עד שהגיעו לגירסה הראשונית של השיר.
בשיר יש שימוש לראשונה בשימוש בשיטת ה-Volume Swell- בה בעיקרון משנים במהירות את הווליום של הגיטרה. אבל כיוון שג'ורג' לא יכל להגיע לקוארדינציה ולעשות זאת באופן מושלם, ג'ון כרע מולו במהלך ההקלטה וכשהגיע הרגע פשוט שינה את הווליום...
יש אומרים כי ב-Baby's in black הכוונה לאסטריד קירשהר, הצלמת הגרמנייה, שאיבדה את סטיוארט סאטקליף לא מכבר והתאבלה עליו. אולם לשמועה זו אין אימות עד היום.
המילים... לטעמי זה שיר מדהים. לא אוסיף מלבד את הציון המתבקש:5...

The Mad Hatter

New member
או! 4.7

הדיסק for sale הוא אחד הדיסקים של הביטלס שהכי פחות אהבתי ולפני שבוע וקצת שמעתי אותו לתומי ושיניתי את דעתי עליו כמעט לגמרי. (וזה גרם לי לשנות את העדפתי-ומעכשיו הביטל החביב עלי הוא רינגו בעקבות honey don't. אבל ביטל אהוב- יותר מבחינת מעריצות צווחניות ופחות מבחינה מוזיקלית..P:). בכל מקרה, השיר-אני מאד מאד אוהבת לשמוע אותו. יש לו הרמוניות חמודות ביותר. :) (ומסתבר שהוא הוקלט 10 ימים לפני יום ההולדת שלי. בהפרש של כמה שנים טובות}.

דקלה9

New member
4- ג'ון אמר שהסיבה לכתיבת השיר

היתה המעריצות, שהתאבלו על חתונתו עם סין... לא שמעתי את גירסת אסטריד קירשנר.

5

שיר גדול וחמוד. התאהבתי בו ברגע שראיתי אותו בפעם הראשונה באנתולגיה בהופעה באיצטדיון "shea" (או משהו כזה...)

גרמה

New member
4.6

עוד אחד מהשירים הפשוטים האלה... שקשה לך לדמיין את החיים בלעדיהם...:)

למעלה