שיר ליום- Blackbird

Another Girl

New member
../images/Emo79.gif שיר ליום- Blackbird ../images/Emo79.gif

כותב עיקרי: פול.
ראה אור בThe Beatles(האלבום הלבן) ב-22 (UK) וב-25 (US) בנובמבר, 1968. Anthology 3 ב-29 באוקטובר, 1996.
הוקלט ב-11 ליוני 1968. הטייק הנבחר: 32. אורך השיר: 2:18.
השיר נכתב בהודו-וממש ללא מאמץ.
לפי סיפור אחד,נכתב השיר על ציפור שעמדה מחוץ לחלונו,והעירה אותו ב-6 בבוקר.
עם זאת פול אומר שמדובר על אישה שחורה. כמו כן הוא מציין שבבריטניה הם נוהגים לעיתים לקרוא לבנות birds והוא חשב על כך בעת כתיבת השיר.
המנגינה לקוחה בחלקה מנעימות של באך, אשר אותו למדו גם פול וגם ג'ורג' כילדים.
צליל הציפור לקוח מהארכיבים של חברת EMI...
צליל התיפוף הנשמע ברקע הוא של פול מתופף קלות ברגליו על הרצפה.
רק פול נכח בהקלטת השיר מבין חברי הביטלס.
פול ניגן את השיר למעריצים, שחנו מחוץ לבית שלו, בלילה הראשון בו לינדה נשארה לישון אצלו.
המילים... שיר פשוט מופלא- יש בו משהו קלאסי למרות שהוא פשוט. הוא מצליח להתחבב גם על אנשים שהם לא מעריצי ביטלס,בלשון המעטה (הממ הממ,החבר
) 5,ללא ספק.

nowhere woman

New member
5, עוד שיר מדהים של פול.

ויש לו קאבר מאוד יפה(לא כמו המקור, אבל יפה) של שרה מקלאקלאן [Sarah McLachlan]

גרמה

New member
5..גאוני

שיר מצוין... ואחרי שלומדים לנגן אותו בגיטרה מבינים שהוא בכלל גאוני... באופן אירוני, הפעם הראשונה ששמעתי את השיר היה ביצוע של סנדרסון במהלכו הוא מספר איך הוא ופול כתבו את השיר...:) זה הולך ככה (אני אנסה להעביר לכם בערך מה הולך שם): דני מתחיל לנגן את השיר ולשיר אותו (ביצוע יפהפה אגב)...ואח"כ ממשיך רק לנגן...ומתחיל לדבר : "ישבתי עם מקרתני ואמרתי לו: 'תשמע, למה שלא תעשה שיר עם גיטרה?' נתתי לו את הקטע זה. בהתחלה הוא עשה ככה (מזייף בכוונה). אמרתי לו: 'לא, לך על פשוט יותר, אתה מבין?' (חוזר לנגן כמו שצריך) אז הוא אומר לי : 'רגע, לעלות ככה?' (שוב זיוף) אמרתי : 'לא, תעשה ככה..כן יותר טוב' (כרגיל) אח"כ הוא אמר: 'אז על מה לכתוב?' אמרתי לו: 'תכתוב על ציפור' אז הוא התחיל ככה: 'WhiteBird singing in the dead of night..." אז אמרתי לו: 'עזוב, כאן יש הרבה ציפורים לבנים. לך על צבע אחר. לך על black' 'BlackBird singing in the dead of night....'(חוזר לשיר) ואז פתאום לינדה נכנסת ואומרת: 'למה שלא תעשו את זה עם תופים?' אמרתי:'לינדה, עופי מפה'"

דקלה9

New member
שיר טוב- 4

אני שמחה לומר שראיתי את פול שר אותו במו עיני...

למעלה