שיר ליום- Dear Prudence

Another Girl

New member
../images/Emo79.gif שיר ליום- Dear Prudence ../images/Emo79.gif

ראה אור ב-The Beatle|האלבום הלבן) ב-22 (UK) וב-25 (US) בנובמבר 1968.
הוקלט בתאריכים: ה-28-30 באוגוסט, 1968. הטייק הנבחר:1(!) אורך השיר:3:35 דקות.
כרוב השירים באלבום הלבן, גם שיר זה נכתב בעת שהותם של הביטלס בהודו, בסדנאות הרוחניות עם המהרישי יוגי.
פרודנס היא אחותה הצעירה של השחקנית מיה פארו, אשר שהתה עם הביטלס ואחרים בסדנאות המדיטציה. בעת שהותה שם, מיעטה מאוד לצאת מהאוהל שלה, שכן הייתה שקועה עמוקות בטראנס שלה, למרות שג'ורג' וג'ון נשלחו כמה פעמים כדי לנסות ולהוציא אותה בשכנועים, כדי שתתערה עם שאר הקבוצה.. ועל כן נאמר בשיר "Would you come out to play"...
כך תיארו חברי הלהקה את העניין: פול:
Mia Farrow was there, and her sister, Prudence. John wrote the song 'Dear Prudence' for her because she had a panic attack and couldn't come out of her chalet.​
רינגו:
Prudence meditated and hibernated. We saw her twice in the two weeks I was there. Everyone would be banging on the door: 'Are you still alive?'​
ג'ון:
No one was to know that sooner or later she was to go completely berserk under the care of Maharishi Mahesh Yogi. All the people around her were very worried about the girl because she was going insane. So we sang to her. They selected me and George to try to bring her out because she would trust us. She went completely mental. If she'd been in the West they would have put her away. We got her out of the house. She'd been locked in for three weeks and wouldn't come out, trying to reach God quicker than anybody else. That was the competition in Maharishi's camp: who was going to get cosmic first. (What I didn't know was I was already cosmic.)​
למרות שהשיר נכתב עליה, הם מעולם לא שרו לה אותו בפניה.
את סגנון הנגינה בגיטרה בו הם עושים שימוש בשיר הם למדו מדונובן, שהפך לידיד קרוב מאוד של פול, אשר שהה עימם בהודו.
כיוון שרינגו עזב אתהמקום כמה ימים לפני כן, הוא לא חלק מההקלטה ופול מחליף אותו על התופים, בועד ג'ורג' וג'ון מופקדים על הגיטרה.
את קולות הרקע בנגינה על כלים נוספים, כמו תוף טאמבורים, מחיאות כפיים וגם בשירה עושים עוד כמה אנשים נוספים מלבד הביטלס, וביניהם בן דודו של פול, ג'ון מקארטני.
מילים... קשה לי לחבב את השיר הזה, משהו בנגינה שלו לא ממש מתחבר לי, למרות שאחרי כמה שמיעות אפשר להגיד שהוא די חביב. הוא היה מקבל אצלי 3.5... מה איתכם?

שיר ענק

לא עקבתי קצת בזמן האחרון אז אני לא יודע מתוך כמה ה 3.5 שלך, אני הייתי נותן 11 מתוך (לא חוכמה רוב השירים של הביטלס מקבלים אצלי את הציון הזה). המלצה קטנה, יש ביצוע מופלא של הג'רי גארסיה באנד (להקה של מנהיג הגריטפול דד ג'רי גארסיה) בהופעה חיה לפרודנס היקרה, שמאוד כדאי לשמוע

nowhere woman

New member
5...!

זה שיר מקסים, אני אוהבת בו הכל
המילים, המוזיקה, העליות והירידות בקול
פשוט יפה
[אבל יש יפים ממנו..]

The Mad Hatter

New member
4

בפעם הראשונה ששמעתי אותו לא ממש אהבתי. יש בו משהו לא-לגמרי קליט, לפחות בשמיעה הראשונה. התוודעתי לקסמו רק בקיץ האחרון ומאז אני אוהבת. *_*

למעלה