שיר ליום-Happiness Is A Warm

Another Girl

New member
../images/Emo79.gifשיר ליום-Happiness Is A Warm

Gun...
כותב עיקרי: ג'ון.
ראה אור בThe Beatles(האלבום הלבן) ב-22 (UK) וב-25 (US) בנובמבר,1968. Anthology 3 ב-29 באוקטובר,1996.
הוקלט בתאריכים: 23-25 בספטמבר, 1968. הטייק הנבחר: 65 (!) אורך השיר: 2:42.
השיר הוא שילוב של שני טייקים, מה שלקח 15 שעות (!) לעשות.
שם השיר הגיע מפרסומת לאקדח, ובה הופיעה קונוטציה מינית.
חלק מהאנשים סברו שהבחירה לשם השיר היא בטעם רע,שכן מרטין לות'ר קינג וקנדי נרצחו זמן לא רב לפני כן,אך ג'ון התעקש.
חלק מהמילים נלקחו ממשפטים סתמיים של חברי הביטלס וחבריהם, תחת השפעת סמים.
מי שהגה את משפט הפתיחה של השיר ,"She's not a girl who misses much" היה דרק טיילור,ידידם הקרוב.
הביטוי "Velvet touch" לקוח מידיד שלהם,שנהג להשתמש בכפפות קטיפה בשעת קיום יחסי מין.
הביטוי "Multicolored mirrors" לקוח מסיפור שקראו בעיתון על מעריץ קבוצת כדורגל שנהג להדביק מראות על מגפיו כדי להציץ לנשים מתחת לחצאיות.
הביטוי "Lying with his eyes while his hands were working overtime" מכוון לכייס חנויות אמיתי,שהיה מתקין זרועות מלאכותיות מתחת למעילה כדי להגניב לשם חפצים (!).
ו-"Donating to the National Trust", לא נעים להגיד,זו פעולה שמבצעים בשירותים.תבינו לבד...donating זו הפעולה עצמה,לאחר שיוצאים מהפאב בו אוכלים,ו-national trustזה פארק ציבורי או שיח,בו עושים מה שעושים לאחר מכן.
הביטוי i need a fix כנראה מרמז לכך שהתיקון הוא הרואין,בו ג'ון ויוקו החלו זה מכבר להשתמש, וזמן לא רב לאחר מכן על בסיס קבוע.
השורה עם mother מכוונת לשם חיבה שהיה לג'ון אל יוקו.
במשפט When i hold you in my arms יש קונוטציה מינית ברורה,אולי הברורה ביותר.
המילים. שיר נהדר,אחד החזקים והיפים של הביטלס. 4.9, והייתי רוצה לפתוח עליו דיון רציני יותר...

The Mad Hatter

New member
4.6

זו רק אני, או שמסתבר שלכל השירים שלהם יש קונוטציות מיניות? הם באמת היו משחיתים את פני הנוער בארץ...P: ובכן, אין לי שמץ של מושג מה השיר הזה מנסה להעביר והמשמעויות הקטועות של המשפטים מאירות את השיר במקצת, אבל לא ממש תורמות לי לרעיון הכללי, כך שאני לא יודעת איך אשתתף בדיון על השיר הזה, אבל לקרא אחד יכול להיות מעניין. ורק אצין שאבא שלי לא סובל את השיר הזה, ובפעם הראשונה ששמעתי את השיר אחרי שקניתי את האלבום הלבן הוא אמר לי שזה מוכיח שגם הביטלס יכולים לעשות מוזיקה דפוקה. בהתחלה גם אני חשבתי כמוהו, אבל אחרי כמה שמיעות קשה שלא לחבב את השיר הזה.

Boo9ie

New member
כנ"ל ../images/Emo45.gif (הייתי נותנת לו 4.3)

- זה לא אייקון חמוד?! אני.

5!

ובכן דבר ראשון השם הוא באמת בעייתי, מכיוון שאקדח חם, מכוון לאקדח שזה עתה ירה.... וג'ון ממקם את האושר שלו, במקום הזה. קוריוז קטן: פול מקרטני טען פעם ש'האפינס איז א וורמ גאן', זה השיר הכי טוב של הביטלס. שיר מעולה!!!

5! שיר נהדר לטעמי

בחיי..איזה אנשים מוזרים. מי מקיים יחסי מין עם כפפות? נראה לי לא נוח..
וההוא עם המראות
חחחחח מעורר רחמים

Miss CB

New member
5...

אני בד"כ לא כותבת בשרשורי "שיר ליום", הפעם אני מתקשה שלא: "האפינס" הוא פשוט.. שיר.. גדול! בצדק קבע מקרטני שזהו השיר המוצלח ביותר שלהם. טוב, יש עוד הרבה, הוא לא השיר המועדף עליי, אבל הוא בהחלט אחד המעניינים והמיוחדים ביותר. שילוב סגנונות מגוון (גם אם זה לא הכי מגוון - יחסית לביטלס זה כן), קטע נהדר בכלליות, ועזבו אותכם מהמילים, זה אף פעם* לא היה הצד החזק שלהם... *לא כולל כמה יציאות מוצלחות ספציפיות.. אבל תודו שאתם פה בשביל ההלחנה

r o n i a

New member
500000000000000000000../images/Emo70.gif

מהאהובים עלי ביותר באלבום הלבן פשוט מעולה!

גרמה

New member
5 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

מעולה!~ שיר שתפס אותי במיוחד לאחרונה...ועושה לי טוב ועצוב באותו זמן אני מזמזם אותו בלי הפסקה... אוף...למה אני לא כותב כמוהם?!?!

למעלה