שיר ליום- Hey Bulldog

Another Girl

New member
../images/Emo79.gif שיר ליום- Hey Bulldog ../images/Emo79.gif

כותב עיקרי: ג'ון.
ראה אור ב-Yellow Submarine ב-13 (US) ב-17 (UK) בינואר, 1969. ב-(Yellow Submarine (1999 Reissue ב-17 בספטמבר,1999.
הוקלט ב-11 בפברואר 1969. הטייק הנבחר: 10. אורך השיר: 3:09 דקות.
השיר בעצם היה פילר במקור: הוא נכתב במהירות כדי להופיע בסרט "צוללת צהובה". מה שקרה זה שחברת ההקלטות לחצה עליהם לתת להם שיר שיהיה בצד השני של הסינגל All you need is love". לאחר שנתנו להם את "Baby you're a rich man" נותר להם חלל, ולכן כתב ג'ון את השיר לסרט במקומו.
הגירסה המקורית של השיר דיברה על Bullfrog, ובכלל לא על Bulldog.
שם השיר ובכלל המילה בשיר שונו לאחר שבמהלך ההקלטות פול התחיל לנבוח ללא הפסקה, מה ששומעים גם בשיר עצמו.
המשפט "Some kind of solitude is measured out in you" הסתיים במקור ב-"in news".
בדיוק באותו זמן הייתה אמורה הלהקה לצלם סרטון קידום ל-"Lady Madonna", אבל פול אמר-למה לטרוח? כך יצא שסרטון הקידום הוא בעצם צילום ההקלטה של Hey Bulldog...
פרט מעניין נוסף הוא שזו הייתה הקלטה הראשונה בה נכחה יוקו אונו. היא הצליחה להביך את ג'ון בכך ששאלה אותו:
"Why do you always use that same beat all the time? thw same beat, why don't you do something more complex?"​
המילים. לטעמי זה אחד השירים היותר יפים של ג'ון, עם מילים יפות ואופייניות רק לו, ומוסיקה גאונית.
5.

כבר מהשמיעה הראשונה התאהבתי בו

5. אני לא יודע אם אפשר לקרוא לו גאוני אבל הוא ממש סוחף וכיפי :) ומילים הזויות וטובות

גרמה

New member
5!!

הפסנתר בהתחלה כל כך עושה לי את זה... וגם ה"You can talk to me...".... הכרתי את השיר רק כשיצאה המהדורה המחודשת של האלבום לפני כמה שנים ויצא לזה הקליפ...

100police

New member
תיקון טעות- 5

ואיזה קורע מצחוק הקליפ של היי בולדוג בילוו סאבמרין... במיוחד כשנותנים לאחד הכלבים את הפרח ואז משפריצים עליו... לא יודע למה זה קרע אותי מצחוק.

למעלה