שיר ליום- I Feel Fine

Another Girl

New member
../images/Emo79.gif שיר ליום- I Feel Fine ../images/Emo79.gif

ראה אור ב: I Feel Fine/She's A Woman(סינגל) ב-23 בנובמבר (US) וב-27 בנובמבר (UK) שנת 1964. Beatles 65' ב-15 בדצמבר 1965. 1962-1966 ב-2 באפריל (US) וב-19 באפריל (UK) שנת 1973. Past Masters Vol. 1 ב-8 במרץ 1988. (UK&US) Live at the BBC ב-6 בדצמבר 1994. (UK&US) Beatles 1 ב-14 בנובמבר 2000. (UK&US)
הוקלט ב-18 באוקטובר וב- 17 בנובמבר 1964. הטייק הנבחר: 9. אורך השיר: 2:20.
אם הבינותי נכון, פתיחת השיר היא בעצם נגינת גיטרה לאחור.
קולות רקע: ניתן לשמוע לחשושים לפני הפתיחה, ומאוחר יותר את רינגו משתעל.
לשיר יש המון גרסאות שנמצאות בעשרות בוטלגים שונים, אם מהקלטות שונות,אם מהופעות בתכניות טלוויזיה ואם מהופעות חיות.
הנה הקליפ היפה בפלאששל השיר..להתענג.
והמילים... אין לי דרך להגדיר את השיר הזה,אני ממש אוהבת אותו,במיוחד את הפתיחה בגיטרה-פשוט שיר יפה וכיפי. 5...

6655

New member
5+!!!

אולי אני סתם משוגע לגבי שירים מסוימים אבל אני פשוט חולה על השיר הזה...

האמת שאני לא ממש מתחבר לשיר הזה

אולי משהו בלחן...אני נותן לו 3 כי מגיע לו לפחות על הריף גיטרה הגאוני בפתיחה :)

Chocoholic

New member
הפתיחה

זה לא קטע שמנוגן לאחור, לזה הם הגיעו כשנה וחצי מאוחר יותר. הצליל הוא אפקט שנקרא Feedback, ונוצר מהמגבר אליו מחוברת הגיטרה, במצבים מסויימים. הדעה הרווחת בזמנו הייתה שזו טעות בהקלטה אבל למעשה הם (ג'ון ליתר דיוק) שיחקו עם זה הרבה זמן עד שהגיעו לצליל שרצו. זה נחשב לשיר הראשון שבו מוקלט האפקט הזה. להקות אחרות כבר התנסו עם פידבק אבל תמיד בהופעות ולא בהקלטות. כמו כן, זה השיר הראשון של הביטלס שהקול (השירה) מוכפל.

6655

New member
בקשר לפתיחה...

הסיפור שלה זה ככה: באנתולגיה של הביטלס ( הדי וי די) ג'ורג' או פול, מספר איך זה קרה: הם ישבו באולפן באחת ההקלטות ובאחת ההפסקות ג'ורג' לקח את הגיטרה שלו סתם מתוך שיעמום והתחיל לשחק איתה תוך כדי הניגונים שהוא חינטרש הוא עשה את האפקט הזה, והמשיך הלאה... פתאום האמרגן שלהם (אם אני לא טועה..) הפסיק אותו בצעקה (ואני מצוטט...): וואו! אתה יכול לעשות את זה??? תעשה את זה שוב!! וכך נולדה לה הפתיחה לשיר המדהים הזה...

למעלה