שיר ליום- Lovely Rita |סדגש|

Another Girl

New member
../images/Emo79.gif שיר ליום- Lovely Rita |סדגש|

כותב עיקרי: פול.
ראה אור באלבום Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ב-1 ביוני (UK) וב-2 (US) ביוני,1967.
הוקלט בתאריכים: 23-24 בפברואר,7 ו-21 למרץ,1967. הטייק הנבחר: 11. אורך השיר: 2:43 דקות.
אחד מחבריו של פול מארה"ב ביקר בבריטניה וראה שוטרת תנועה, שהייתה תופעה חדשה בבריטניה אז. הוא כינה אותן 'meter maids', או "משרתות מדחן חנייה", ביטוי שמאוד שיעשע את פול(שראה בו אגב גם קונוטציה מינית) שהחליט לכתוב על זה שיר -על עובד משרד ביישן שמנסה לפתות את השוטרת.
שנים אח"כ תטען שוטרת תנועה בשם מיטה דיוויס שהשיר בעצם נכתב עליה, לאחר שנתנה דו"ח חנייה למר P McCartney. לטענתה הוא אף שאל אותה אם זהו שמה האמיתי, וכשהשיבה בחיוב שאל אם יוכל להשתמש בו לשיר.(בהמשך,עם זאת,היא די קלקלה לעצמה,כשבראיון בנושא ב-85' היא קראה לו פול מקארת'י...)
אך אם סיפורה של השוטרת נכון, לפי כרונולוגיית הזמנים השיר כבר היה כתוב כאשר פול שאל אותה את זה,ולכן כנראה ניסה להתחנף אליה.
בהתחלה רצה פול שהשיר יהיה בנימה של שנאה, אך אח"כ חשב כי זה יהיה משעשע אם הדובר בסיפור ירצה אותה, ובעיקר כדי להיפטר מהדו"ח.
ג'ון,לעומת זאת,די התעצבן מהרעיון ואמר שהוא שונא שירים על מעמד הפועלים,כמו שוטרים או מכבי אש או מזכירות (אז הוא בטח שנא את פני ליין,אה?
) שחיים חיים משעממים. הוא אמר שהוא מעדיף לכתוב על עצמו,כי הוא מכיר את עצמו...
כמו שירים אחרים נוספים באלבום, גם שיר זה נחשד שיש בו רמיזות לסמים, למשל ה-tea- שחלק סברו שהוא בעצם מריחואנה.
מספרים כי הביטלס השתמשו בהקלטה במגוון אדיר של כלים ליצירת אפקטים מוסיקליים,החל במסרקים ועד לגלילי נייר טואלט.
כמו כן במהלך ההקלטות הם פשוט השתגעו בכל הנוגע ללבוש: פול לבש ז'קט ירוק-לימון מזעזע,ג'ורג' היה עם שפם בסגנון מלחמת האזרחים ומעיל גנגסטרים,ג'ון היה עם שפם וזק מודבקים שהשתרכו עד לצוואר ורינגו..טוב,פשוט הקצין את הקיים.
המילים. אני אוהבת מאוד את השיר! פשוט מקסים. 4.8

The Mad Hatter

New member
4.5

קודם כל, אתחיל בוידוי-למרות שסרג'נט היה הביטל הראשון שלי (*_*) לא היה לי מושג עד היום, לאחר העובדות בקשר לתוכן השיר, מה המילים שלו. פשוט לא היה לי כח לבדוק ואף-פעם לא שמעתי את השיר הזה יותר מידי. כלומר, בהתחלה הוא היה חביב ביותר ובהמשך הוא התחיל להציק לי. ועכשיו, כשאני סוף סוף יודעת למה הכוונה בmeter maid ואת הרעיון הכללי של השיר שדי ברח ממני עד עכשיו, הוא מאד משעשע ולכן הציון הגבוה. אה, ועוד בונוס על השימוש בחליפות ירוקות וגלילי נייר טואלט. * ואיך אפשר לשנוא את פני ליין? :(

גרמה

New member
5..מצוין!

פשוט שיר גדול... מסוג השירים שגורמים לי לחשוד שאולי בכל זאת אני מעדיף יותר את פול..:)

למעלה