שיר ליום-Maxwell's Silver

Another Girl

New member
../images/Emo79.gifשיר ליום-Maxwell's Silver

Hammer...
כותב עיקרי:פול.
ראה אור ב-Abbey Road ב-26 בספטמבר (UK) וב-1 באוקטובר (US),שנת 1969. Anthology 3 ב-29 באוקטובר,1996.
הוקלט בתאריכים 9-11 ביולי,6 ו-25 באוגוסט,1969. הטייק הנבחר: 27. אורך השיר: 3:25 דקות.
הקולג' "Pataphysical College" המוזכר בשיר הוא למעשה שם אמיתי של קולג' שיוסד לחברת סוריאליסטים ע"י אלפרד ג'ארי.
למרות שהשיר מופיע ב-Abbey Road, הוא למעשה נכתב בהודו.
לכן לא מפתיע במיוחד שהפטיש הוא למעשה קארמה. (אתה עושה משהו רע- במהרה זה יחזור אליך כתגובה)
עבודתו הרבה והמאומצת של פול על השיר,שקיווה כי יהפוך לסינגל,פשוט הטריפה את ג'ון והאחרים.
מה שהתרחש בהקלטה נשמע מטריף לא פחות: הייתה זו ההקלטה הראשונה של ג'ון לאחר תאונת האופנוע שעבר עם יוקו,ומכיוון שהיא נפגעה קשה ולא יכלה לצאת מהמיטה (והייתה בהריון) הוא גרר את מיטתה פנימה ואף חיבר מיקרופון מעל לראשה,למקרה שיהיה לה משהו להגיד(!) עם התנהגות שכזו,לא פלא שפול חשב על פשיט כסף רצחני.
פול הגדיר יפה ובתמציתיות את השיר שלו:
"Just when everything is going smoothly, 'bang bang' down comes Maxwell's Silver Hammer and ruins everything"​
המילים. שיר שקשה לעכל,אבל עדיין אחד מהחביבים והמושחזים שבשיריהם. 4.3

The Mad Hatter

New member
4.8 :))

בהתחלה הוא היה סתם שיר משעשע וקופצני עם "באנג! באנג!" בפזמון. עד שיום אחד התיישבתי עם הדיסקמן וניסיתי להבין מה באמת אומרים שם והתפקעתי מצחוק. המ. אותי זה שעשע מאד, בכל מקרה.

השיר הזה

מוכר לי עוד משנות ילדותי המוקדמות, כשהוא הופיע בקלטת מיתולוגית מבחינתי עם שירים בעברית שהולבשו על לחנים של הביטלס. אני מחבב אותו - 4

דקלה9

New member
שיר נהדר-4.5

לקח לי זמן בהתחלה להבין שהשיר מדבר על רוצח סדרתי, בגלל הקלילות של המנגינה והטון של השיר... הנה אולי מה שפול היה רוצה לעשות לג'ון בעת ההקלטה של השיר
...

The Walrus

New member
חמוד ביותר... 4.2

חמוד ומצחיק מאוד מאוד מאוד... אהבתי את הקטע עם הבית משפט בסוף... דרך אגב, שמעתי שזה מבוסס על סיפור אמיתי (וגם כל הדמויות, כולל מאקסוול אדיסון אמיתיות)... האם זה נכון?!

4.91064004

שיר נפלא למדי. מצחיק באופן יוצא מן הכלל, וגם המוזיקה בו לא גרועה *כל כך*...

גרמה

New member
4.5

שיר שלפעמים קצת נמאס... אבל בסה"כ חמוד מאוד במיוחד כשמצטרפים בשירה.

למעלה