שיר ליום- Michelle

Another Girl

New member
../images/Emo79.gif שיר ליום- Michelle ../images/Emo79.gif

כותב עיקרי: פול.
ראה אור ב-Rubber Soul ב-3 (UK) וב-6 (US) בדצמבר, 1965. ב-A Collection Of Beatles Oldies ב-9 בדצמבר 1966. (UK). ב-Nowhere Man(UK EP) ב-8 ביולי,1966. (UK) ב-1962-1966 ב-2 (UK) וב-19 (US) באפריל, 1973.
הוקלט ב-3 בנובמבר 1965. הטייק הנבחר: 2. אורך השיר: 2:41 דקות.
סיפור כתיבת השיר מתחיל אי שם בשלהי שנות ה-50, כאשר ג'ון ופול נהגו לפקוד מסיבות בליברפול,כיאה לצעירים. באחת מהן אחד הבחורים השתטה והתחפש לצרפתי והתחיל לפלוט שטויות בצרפתית, ופול כתב על זה מין שיר סאטירי עם שילוב של צרפתית כדי לשעשע את החבר'ה. אך רק בהקלטות של "Rubber Soul" ג'ון הציע לחבר לו מילים של ממש. לשם כך הם נעזרו בידידם מיוריאל יאנג וג'אן וואהן, אשת חברו(איוון,שאגב הכיר בין ג'ון ופול),שהגתה את המילים בצרפתית Michelle,Ma Belle.ג'ון אז הציע להכניס משפט משירה של נינה סיימון "I put a spell on you"-כך מופיע בשיר המשפט החוזר I love you," " " ...
עוד השראה לקחו מהשיר "Trambone" של צ'ט אטקינס.
לקחו יותר מ-9 שעות להקליט את השיר.
לא עזרה העובדה שפול היה היחיד שמנגן בשיר, מה שאומר שהיה צריך לחזור על כך שוב ושוב,ובעיקר על הבאס, כדי ליצור תיאום מושלם.
בתחילה רצו החבר'ה להוציא את השיר כסינגל,אך ג'ון הטיל ווטו על העניין.
ובכל זאת השיר זכה,למי שלא יודע, בתואר "שיר השנה" בתחרות הגראמי (טקס פרסי המוסיקה האמריקאי) בתואר "שיר השנה",ובפרס Ivor Novello בתואר " Most performed work of the years",משאיא את Yesterday במקום השני. לטקס האחרון,אגב,לא היה להם זמן או חשק להגיע,וכך יצא שרוס מקמנוס (אביו של הזמר אלביס קוסטלו) ביצע את השיר בטקס.
המילים... למרות שהשיר כבר די נמאס עליי,אין להכחיש שהוא יפה. 4.6.

../images/Emo8.gif סתם בצחוק...

פשוט זה כבר פעם שנייה שמישהו עושה שיר ליום בשעות כאלו... (לא שאני נגד זה, ח"ו)

The Mad Hatter

New member
4.2

שיר מעצבן. כל הזמן הייתי בטוחה ששרים שם באנגלית עד שטרחתי לבדוק והתברר לי שיש שם משפט בצרפתית. ככה זה כששרים בלי שמץ של מבטא..P: אבל, בכל זאת, שיר חמוד ובלתי-מזיק, עם כמה שהוא טחון..

3!

אני מצטערת חברים, צריך לגרוס את השיר הזה. פעם חשבתי שאני לבד בעניין, אבל הסתבר שיש קבוצה די מגובשת של אנשים שמחזיקה בדיעה הזו יחד איתי. גיליתי את זה, כאשר אנשים סיפרו לי שהם תמיד מעבירים את השיר הזה באלבום, כשהוא מגיע. העובדה ששיר עוצר נשימה כמו: GIRL בא אחריו, רק גורמת לו להחוויר עוד יותר...

RealBlackShadow

New member
4.5

עוד בלדה יפה ממצבורי הבלדות בראבר סול, אבל לטעמי היא זכתה ליותר כבוד ממה שמגיע לה, במיוחד כשמתחילים לחשוב על בלדות אחרות...

גרמה

New member
4.8

שיר יפה...לא יעזור..:) אולי טיפה מאוס.. אבל הוא עדיין מעולה.

למעלה