שיר ליום-Norwegian wood

Another Girl

New member
../images/Emo79.gif שיר ליום-Norwegian wood ../images/Emo79.gif

כמה פרטים על השיר:
ראה אור באלבום Rubber Soul שיצא ב-3 בדצמבר(UK) וב-6 בדצמבר(US), שנת 1965.
הוקלט בתאריכים ה-12 וה- 21 באוקטובר אותה שנה, הקלטה מס' 4. אורכו 2:02 דקות.
השמועות מספרות כי עלילת הסיפור מבוססת על רומן שניהל ג'ון עם עיתונאית, כמובן בעת שהיה נשוי לאשתו הראשונה, סינתיה לנון. אומרים כי כתיבת השיר הייתה מעין דרך לספר על הרומן, מבלי ממש להיחשף.בניתוח מטאפורי שנעשה לשיר, יש הסוברים כי הקטע בשיר הנוגע לשינה באמבטיה מביע את רצונו של ג'ון להתנקות מהחוויה הלא טהורה כביכול.
שמועה נוספת, די מופרכת- הסיפור מבוסס על מקרה אמיתי בו ג'ון שרף בית של בחורה שבגדה בו... כן,ממש כמו שפול מת.
בשיר התנסה ג'ורג' הריסון לראשונה בנגינה על הסיטאר, מה שעוד ישמש אותו הרבה לעתיד.
בוב דילן, שהושפע והשפיע, העתיק לפי דיעה את המנגינה מהשיר בשירו "4th Time Around".
והמילים... (סורי, היום אין יותר מדי פרטים פרטניים-אתם מוזמנים להוסיף ולהרחיב את דעתנו...) אישית אני מאוד אוהבת את השיר הזה, לדעתי הוא מאוד מיוחד...ואתם?

The Mad Hatter

New member
4.5

עוד שיר שעצוב לי טיפה לא לתת לו 5, אבל מה לעשות... השיר האהוב עלי מrubber soul ואחד האהובים עלי בכלל מהביטלס. מלים יפות ולחן מקסים. ואחד מהשירים הבודדים שאני מסוגלת לשמוע בלופים מבלי להתעצבן. :)

5

אחד האהובים עליי
שיר מקסים , עם מוזיקה מיוחד (אח, יש משהו בסיטאר הזה
) והמלים שלו, יש משהו במסתורין הזה
בשבילי 5

הממ.

לא יכולה לדרג שירים של הביטלס
עוד משהו - נכתב ספר בהשראתו, הנושא את אותו השם, מאת הרוקי מורקמי. הספר נכתב תוך-כדי שמיעה חוזרת ונשנית של סרג'נט פפרז (האלבום כולו) ויש בו הרבה אלמנטים מהאלבום, כמו גם אזכור של עוד שירים של הביטלס. הספר גם מאוד טוב בפני עצמו, מומלץ

גרמה

New member
5..!!

שיר ענק. הפשטות בגאונותה. אומנם אני מתכוון לתת הרבה חמשים פה..אבל אני פשוט מת על השיר הזה. הוא מלווה אותי מהילדות עד היום. אחד השירים שעמלתי ללמוד לנגן אותם לבד משמיעה...:) באיזה קורס צבאי שעשיתי תפסתי גיטרה וניגנתי את זה לכמה חברים..בסוף כמעט כל מי שהיה בסביבה מחא כפיים..:)

הממ...

אוף קשה...אני לא רוצה להעליב אף שיר :) ניתן לשיר הזה 4, בעיקר בגלל שהוא נמצא באחד האלבומים האהובים עליי. חוצמזה הסיטאר מקסים, והופך את השיר הזה לשיר לא רע בכלל.

דקלה9

New member
5 ../images/Emo127.gif

שיר מקסים... אני נדיבה בציונים, אבל את נותנת את השירים הטובים ביותר... אני הכי אוהבת את השורה הראשונה- Or should I say, she once had me... הצניעות...

tin ker bell

New member
4.. ../images/Emo187.gif

שיר יפה מאוד.. אוהבת אותו... המלודיה מקסימה פשוט, והסיטאר של ג'ורג' מאוד מאוד תורם! שיר מקסים. אגב אחלו לי להתחדש כי אני כרגע על מחשב חדש שנמצא בחדר שלי..!

למעלה