שיר ליום-She's leaving home

Another Girl

New member
../images/Emo79.gifשיר ליום-She's leaving home../images/Emo79.gif

השיר נמצא באלבום Sgt. Pepper's lonely hearts club band שיצא לאור ב-26 במרץ(UK) וב-2 ביוני(US) בשנת 1967.
הוקלט בתאריכים 17 ו-20 במרץ אותה שנה.
ממש כמו שיר אחר באותו אלבום,A day in the life, השיר מבוסס על סיפור שהתפרסם בעיתון ה-Daily mail ב-27 בפברואר- על נערה בת 17 בשם מלאני קו, שהצהירה כי ברחה מביתה אל כיף ושעשועים לאחר שלא יכלה לסבול את חוקיו הנוקשים והמדכאים, וזאת למרות שמשפחתה הייתה עשירה וציוניה היו טובים.
באופן אירוני למדי, פול, יוצר השיר, פגש במציאות את הנערה 3 שנים לפני האירוע בעת צילומי התכנית הבריטית Ready,steady,go! מלאני זכתה שם בפרס, ופול הגיש לה אותו...
מי שהיה אחראי על ההפקה המוסיקלית של השיר הוא לא ג'ורג' מרטין אלא מייק לינדר, וזו מפני שמרטין פשוט היה...עסוק. במה? לא ברור...
כמו בעוד כמה שירים אחרים של החבר'ה, אף אחד מהלהקה לא מנגן בשיר, הם רק שרים.
כמובן שנטען כי המשפט הפותח את השיר,Wednesday morning at five o'clock מתאר את יום וזמן המוות כביכול של פול מקרטני... אבל זה כבר לדיון אחר.
וקישור למילות השיר המרגש... ובכן..אהבנו?

4!

שיר מצויין. אפל במקצת. אותי מאוד העציבה העזיבה של הבת את הבית (זה הזכיר לי אותי, רק בלי הסיטואציה הבריטית שמסביב). אבל מצד שני אריק איינשטיין כבר זימר את "עוף גוזל", כשאני עוד הייתי מבט שובב בעיניים של ההורים שלי, כך שהמקרה שלי, אינו חדשני במיוחד.

../images/Emo23.gif4

בלדה יפיפיה! בכתה ח' בערך מצאתי אותו בספר הלימוד בספרות ואת כל שעורי ספרות של אותה כיתה הייתי מעבירה בזימזום השיר ותיקון התרגום שנתנו לו בספר... ויקום האיש שיגיד שלא למדתי כלום בשיעורי ספרות...

5

מהשירים האהובים עליי של הביטלס. העיבוד, הלחן, השירה, מה לא. עצוב ויפה. אגב גם אצלנו בשיעור ספרות למדו תרגום של השיר הזה (לא מוצלח במיוחד) אני אחפש אותו בהזדמנות :) היו שם עוד כמה תרגומים (למיטב זכרוני לילה של יום מפרך, אלינור ריגבי ועוד משו...).

The Mad Hatter

New member
4

כמעט שנתתי 3.5 כי סרג'נט פפר טיפה יצא לי מכל החורים, אבל זה שיר יפה בפני עצמו, אז אני לא רואה למה לא. מה שטיפה מוזר לי בשיר הוא הshe is having fun, fun is the one thing that money can't buy וכו'. זה פשוט נשמע קצת טיפשי. אבל, מצד שני, אני לא יודעת על משהו יותר נורמלי שיכול להכנס פה ובהתחשב בסיפור, ובכלל...P: אז זהו. 4 לשיר. :) (יש סיבה לכך שנוטים לנתח את השיר הזה בשיעורי ספרות? לצערי, לא בשיעורי הספרות שלי {אנחנו עסוקים מידי בשירת ימי הביניים}, אבל המורה שלנו לספרות בשנה שעברה אמרה משהו על זה ואני זוכרת שדובר בפורום לפני זמן-מה על ניתוחים של השיר בשיעורי ספרות. משהו?)

SmallVille Girl

New member
4 אוו שירת ימיי הבניים !

סתם אני לא יודעת בכלל על השירה הזאת חחחח.. אבל קראתי ספר מהמם !! על סטודנטית שעוברת לימי הבניים :) אגב ספר מהמם !! מומלץץץץץץץץץץץץ קוראים לו ספר יום הדין !!!

The Mad Hatter

New member
../images/Emo99.gif

אוי, "ספר יום הדין" יפה ביותר. בכלל, קוני וויליס היא אחת הסופרות האהובות עלי בזמן האחרון. לא מזמן קניתי אותו (כי יש ספרים שאני צריכה לידי תמיד :)), למרות שזה היה שוד לאור היום..:/ אגב, לשירת ימי הביניים אין ממש קשר לזה. זו שירת קודש, בדרך-כלל של ריה"ל והרשב"ג (לפחות מה שלמדנו בינתיים. כרגע אנחנו עם עגנון...). מה שכן, היה שיעור הסטוריה שהתחלתי לזרוק למורה כל מיני עובדות על המגיפה השחורה וחברתי לשולחן הסתכלה עלי במבטים מוזרים. >_<

היית מצפה...

שבמקום Fun יהיה Love או Affection או משהו כזה. אבל כמו שבתיה כתבה, הסיפור מבוסס על זו שעזבה את הבית בשביל כיף, למרות שהיו לה כסף וציונים טובים...אז הנה, fun is the one thing that money can't buy

The Mad Hatter

New member
אני יודעת...

בגלל זה כתבתי שלאור הסיפור המילה fun מובנת, אבל זה עדיין נשמע טיפה טיפשי. ובכלל, דווקא fun עוד איכשהו אפשר לקנות בכסף...P:

דקלה9

New member
5 ../images/Emo127.gif

אני מאוד אוהבת את השיר הזה, במיוחד את הקטעים שבהם פול עולה ויורד בקול (Father snores as his wife gets into her dressing gown...). אגב- מלאני קו התראיינה לפני כמה שנים לאחד המגזינים וסיפרה שהיא ברחה מהבית כי נכנסה להריון...

Another Girl

New member
ושוב, זו אני ../images/Emo3.gif

אגב מצחיק איך השאלה שלי התחברה עם החתימה של אחי

Miss CB

New member
אגב,

אם מדברים על אולסטאר, לי יש זוג צהוב מגניב כזה וציירתי בצד (עם טוש בלתי מחיק כזה) 4 עיגולים, ובתוך כל אחד יש את אחד מהביטלס באיור מושקע וחביב, ולמטה כתוב "ווי אול ליב אין דה ילו סאבמרין..." והסימל של הביטלס כמובן

SmallVille Girl

New member
איזה כייף לדעת שמשו קרא את הספר חוץ

ממני!!! ועוד מסכימים איתי שהוא מדהים !!! :)))))))))))))))))))

למעלה