../images/Emo79.gif שיר ליום - SIE LIEBT DICH
אהה אל תיכנסו לכאן בכזאת הפתעה! יש שירים של הביטלס בגרמנית..! אני יודע שרובכם מכירים את זה אבל עדיין ממה שיצא לי לראות חלק עדיין לא מכירים את הקוריוז הקטן הזה של הביטלס ובשביל זה אני פה!
השיר SIE LIEBT DISH הוא סה"כ תרגום לגרמנית של השיר SHE LOVES YOU המפורסם הוא הוקלט ביחד עם KOMM,GIB MIR DEINE HAND שזה השיר "בואי,תני לי את ידך" או באנגלית I WANNA HOLD YOUR HAND .
השיר הוקלט באולפני Pathe Marconi שפריז אורך השיר 2:19 דק' הטייק הנבחר הוא טייק 14 הוא הוקלט ב29 בינואר 1964 (איפה אתם הייתם אז אה?)
אתם יכולים למצוא את 2 השירים בגרמנית בסינגל |הגדש| SIE LIEBT DICH שיצא ב21 במאי 64 בארה"ב ובאלבום הבריטי |הגדש| RARITES שיצא איפשהו ב70 וגם בדיסק (למי שיש את המכשיר המשוכלל קומפקט דיסק) |הגדש| PAST MASTERS VOL 1 שיצא ב88 עם הולדת הקומפקט.
השיר הוקלט מבקשה של חברת הבת של EMI במערב גרמניה "אלקטרולה גסלשאפט" כדי לחדור לשוק הדובר גרמנית. הסיבה לא יותר מדי ברורה כי הביטלס היו מאוד פופלרים בגרמניה עוד מימי המבורג העליזים אבל כנראה שהגרמנים רצו להתחרות באמריקאים ב"מי יאהב יותר את הביטלס"
החבר'ה עצמם לא התלהבו להקליט בגרמנית אבל ג'ורג מרטין וג'ין אשר החמודה שיכנעו אותם בסופו של דבר איכשהו...
ג'ון ידע גרמנית עוד מהמבורג והוא עושה את הקולות ב2 השירים. הגרמנית שלו לא משהו אז הוא נעזר בתרגום ב2 בחורים שעבדו באבי רואד בשם ניקולס ומוטצ'לו (משהו כזה)
השיר הוא סך הכל תרגום של SHE LOVES YOU לגרמנית ולמי שרוצה לקרוא ת'מילים שילחץ פה למרות שזה לא מובן יותר מדי
אלו 2 השירים היחידים שהביטלס הוציאו בשפה זרה שלא אנגלית (אל תגידו לי מישל או סאן קינג אני מדבר על שיר שלם!)
אלו גם 2 השירים היחידים שהוקלטו בסטודיו לא על אדמת אנגליה הירוקה והגשומה
הסינגל היה אמור לצאת רק במערב גרמניה ואולי גם בעוד כמה ארצות דוברות גרמנית (אוסטריה??) אבל המנהלים החמדנים של קפיטול בארה"ב ראו את הפונטנציאל והוציאו גם סינגל אמריקאי שנחטף בכמויות, הרי מי לא רוצה לשמוע את הביטלס שרים SIE LIEBT DISH JA JA JA!!
לסיכום שיר חביב מאוד הוא ותאומו התחילו בתור קוריוז משעשע וכרגיל מכרו מיליונים בארה"ב וברחבי העולם...מאוד מומלץ לשמוע זה ממש מצחיק לשמוע את הגרמנית עם המבטא הבריטי של ג'ון!