שרשור שירה

שירה: לא איתנו - נגדינו!

לא איתנו - נגדינו! תחת רגלי אויבי המהפכה, הקרקע תזעף. את מי שיסטה מדרכינו, עד חורמה ניגַף. לקרב עולם, התרועה קוראת ובוקעת. ארגמן נסים, מעל המרחבים מתלהט. השמש החדשה, מנבכי ליל נצה. המחר, בצעדי און צועד.

שירה: איננה ארצי

הארץ של שרון - איננה ארצי. לגדולי אויביי, לא אאחל כאלו חיים. השחיתות ושנאת זרים, עד קו אדום הגיעו; אוויר לנשימה, חדור בושת פנים. עם חלכה עוד יקום - גבו יזקפנה! לחם חוקו יִדע דרוֹש. הארץ של שרון, ארצי איננה. העם שבחר בו - ייכלם ובוש!

uwhxhxa

New member
שירה:יום ירוק(בהשראת ירושלמי שמואל)

יום ירוק היום בו נירק על מחריבנו ומשנאינו ולא נחוס נרמוס ברגל גסה יד הורס ומתנקש נרוצץ ראשי נחש אשר העזו קום זעמנו ישטוף כדם בעורקים ישטוף כמי נהר כמים אדירים את כולם נעמיד איש לצד רעהו ונשמידם בחרי ובאף בחימה את המזהמים לוקחי אווירנו הצלול נחנוק את מרעילי מימנו נטבע את אלו שמרעילים נפשנו, גופנו ונשמותינו אותם זבלנים בחוצות איש לא ינקה, אדם, תאגיד ומדינה

uwhxhxa

New member
../images/Emo63.gifתפסת את הרעיון של השירה

בגלל שזה שיר אז לגיטימי לכתוב בו ה-כ-ל ככה עושים עם נושאים שלא ניתן להעביר אותם אחרת, שרים על זה שיר או מספרים על זה בדיחה. היה לי כיף להשתמש בכל כך הרבה אלימות, זה לא דבר שאני יכול להרשות לעצמי בכתיבה רגילה, ויש בי את הצורך הקמאי הזה של אלימות...אז הנה נמצא לו נתיב ראוי.

שירה: סְפַרְטָקוּסִית של ישראל

בעקבות נסיונותיה של מערכת הביטחון להטפיל האשמות שוא לטלי פחימה בגב זקוף היא יצאה קדימה. אמרה: די! לשנאה הדדית ושפיכות דמים. למען הַעִיר משנתו את העם, חירותה הקריבה; שלמה מחיר, על מזבח העתיד לעמים - אחים. תשוחרר מיד, טלי פחימה! די להתעלל באדם, שהחתירה לשלום, היא אשמתו היחידה. ספרטקוסית של ישראל! כולנו איתך; אנו גאים במעשייך. ברוחך אל תפלי! תהיי חזקה!

אם היו לנו עוד כמה טלי פחימה כאלה

לא היתה לנו מדינה !!!! אני איש שמאל שמצדד בעד הקמת מדינה פלשתינית והנתקות מוחלטת מהם.אבל אני אומר נדבר איתם שלום כאשר ירצו, וכאשר ילחמו בנו נחזיר מלחמה! הגב' הזו היא לא פעילת שלום אלא משתפת פעולה, ועוד עם מי ? עם אחד מפעילי הטרור האכזריים ביותר הממוקם גבוה ברשימת המבוקשים של ישראל. עומדות נגדה האשמות חמורות ביותר הכוללות פעולות שמסכנות את מדינתנו !!! ואתה, תושב המדינה הזו, מאשים אותה בהטפלת האשמות שווא? מדוע לא עצרו אותי ודווקא אותה? מי אתה לקבוע עובדות ? אתה חקרת אותה? אתה בדקת את ההאשמות ? היא שילמה מחיר? אתה יודע איזה מחיר יכולנו לשלם אנחנו אם הטרוריסטית השפלה לא היתה נעצרת? אם אתה אומר שאתה גאה במעשיה אז אני מתבייש בשניכם ! מתבייש שבן עמי ודתי משתייך למיעוט קיצוני ותמהוני, שבחר להזדהות עם פעילי טרור שונאי ישראל הקוראים להשמדת מדינתנו. ואני מתאפק לא להשתמש במילים יותר קשות נגדך.

ronron100

New member
לאט לך

מר דואק היקר, האם אתה חושב שאנשים היו מפגינים למען טלי פחימה, לו היו עדויות מוצקות לכך שהיא מסייעת ליזום פיגועים? אני מודה שאין לי מושג לגבי המקרה, אבל אני לא חושב שקריאת עיתון זה או אחר מקרבת אותך לאמת יותר ממני. הניסיון של פעילים חברתיים רבים עם השב"כ אפוף בשקרים ובמעצרי שווא. אתה והם אינכם שונים באיכפתיות החברתית, אלא באמון במוסדות מדינת ישראל. ואם תקרא לעומק את החומרים של בצל"ם ושל הוועד נגד עינויים ושל אמנסטי, כמו גם דיווחים יומיומיים שמגיעים מפעילי שטח בפלסטין, תראה שיש להם על מה לסמוך, גם אם אתה לא מסכים איתם. אני כאנרכיסט אינני מצדד בהקמה של אף מדינה, ובוודאי שאינני רוצה להתנתק מהעם הפלסטיני. אינני רוצה להתנתק מאף אדם. אבל לשיטתך הדוגלת בשתי מדינות לשתי עמים, הרי תפיסה זו לא הייתה מגיעה לאף שולחן דיונים ללא מפגש עם אנשים שהממסד הישראלי הגדיר כטרוריסטים. רק אנשים חוצי גבולות יכולים לקדם עולם ללא גבולות בכבוד רב ronron

אז מה אם הפגינו למענה ? ? ?

הפגינו גם נגד גדר ההפרדה קבוצה של פציפיסטים תמהונים, האם זה אומר שעצם ההפגנה מצדיק את הסיבה שלשמה היא מתקיימת ? העובדה היא שמאז הצבת הגדר ירד מס' הפיגועים ב-90% ! ולעצם הנושא, מסתבר שהממסד צדק בהגדרתו את מי שהגדיר כטרוריסטים! ואין מדובר בעם הפלשתיני אלא בטרוריסטים האמיתיים שנולדו חונכו הוכשרו וצוידו כדי להיות כאלה. היותך אנרכיסט וחלומך לחיות בעולם ללא גבולות הוא לגיטימי ואפילו יפה כרעיון. אך לצערי חסר סיכוי בעולם שבו אנשים רוצים להרוג אנשים אחרים, רק בגלל שהם שונים מהם בדת בגזע בלאום בצבע ובצורת המחשבה. עד שזה יקרה, בוא נכבד את הדמוקרטיה ואת המדינה שבה אנו חיים, את השלטון ואת מוסדותיו - כי אין לנו מדינה אחרת.

ronron100

New member
שוב, לאט לך

פספסת את העיקר. אתה מדבר על מדינה אחת לשתי עמים והחזון הזה התחיל ממפגשים עם אנשים שלפני עשרים שנה היית אתה עצמך קורא להם טרוריסטים חזון של שלום אינו נובע מפעולה של שליטים וכמו שלפני עשרים שנה אייבי נתן ושותפיו טמנו זרעים לפיתרון שאליו אתה מייחל עכשיו כך "הפציפיסטים התמהונים" וטלי פחימה ואנשים נוספים זורעים כיום את הזרעים לעתיד אנושי עכשיו העלית את נושא הגדר, ואני לא מבין למה אני מניח שכמו כל אדם בעל מצפון גם אתה לא מרגיש נוח עם אנשים שחיים בגטו, אז חשוב שתבין המאבק נגד הגדר הוא נגד תוואי מסוים שלה, נגד דריסת קרקעות של אנשים שחיים מהן. את אותה גדר היה אפשר להקים על הקו הירוק, והיא לא הייתה מעוררת שום התנגדות. המדינה שאתה כל כך מכבד אינה מכבדת גבולות היא אינה עושה גדרות ושמה את החיילים מהצד הישראלי היא עושה גדרות כדי להעצים את השליטה שלה על הפלסטינים בוא לא נכבד דמוקרטיה של מסכות בוא לא נכבד מדינה של בעלי הון וגנרלים בוא לא נכבד שלטון של מושחתים בוא לא נכבד מוסדות נרקבים ומושחתים עד היסוד אתה לא צריך להיות אנרכיסט כדי להבין שאין לך באמת על מי לסמוך זה כתוב אפילו ב"ידיעות אחרונות" סלאם

אנחנו לא מכבדים גבולות ?

אם אתה מכיר את ההיסטוריה, אתה ודאי יודע שהיתה חלוקה של המדינה ע"י האו"ם עוד לפני שהיא הוקמה.אבל אתה יודע מה הסיבה לפריצת מלחמת השחרור? הסיבה היא שהערבים (הקורבנות המסכנים וההומניים,לוחמי החופש וזכויות האדם,הליברלים הנאורים שזכויותיהם נרמסות ע"י ישראל) לא קיבלו את החלוקה הזו ויצאו למלחמה נגדנו - לא רצו אותנו פה. ומאז ועד היום ניסו ע"י 6 מלחמות שונות לחסל אותנו כדי שהדמוקרטיה היחידה שנמצאת פה לא תהווה איום על המשטרים הטוטאליטריים שלהם. אז נא לא לומר שאנחנו לא מכבדים גבולות. האנשים האלו לא "חיו בגטו" לפני שהתחילו את האינתיפאדה ! הם נכנסו לפה, עבדו פה, ישנו פה ורצחו פה ! לכן המנהיגים שלהם שגרמו למצב שלהם הם אלה שמצפונם צריך לייסר אותם ולא אני. אני מעדיף להתייסר על כל המשפחות השכולות שאיבדו את יקיריהם ומאז נהרסו חייהם, ולא על המחבלים שחופש התנועה שלהם הוגבל בגלל הגדר ועכשיו הם לא יכולים יותר להתפוצץ או לשלוח ילדים שיתפוצצו תמורת 100 ש"ח. עכשיו הם יכולים להתפוצץ מעבר לגדר גם תמורת שקל מצידי, וכשישנו את האסטרטגיה שלהם ויהיו מעוניינים בשלום אמיתי, אשמח שנשב איתם ונדבר שלום. בינתיים הגדר הזו מצילה חיי אדם וזה יותר חשוב לי כרגע מאיזה מטע זיתים שנגזל בגללה, וסליחה אם העדפויות שלי שונות משלך.

ronron100

New member
אין אנחנו

אתה אומר אנחנו וטועה תחילה, חשוב להבחין בין המנגנון הכובש לבין האנשים העובדים בו המנגנון הכובש משרת אינטרסים עסקיים, והאנשים העובדים בו, בין אם הם חיילים, נהגי דחפורים, קבלנים, שוטרים, או פוליטיקאים הם לא יותר מבעלי ג'וב. רוב מחזיקי הג'ובים במנגנון - החיילים - אינם מקבלים משכורת אבל הם קיבלו "חינוך" (כלומר יישור) חינם, דרך טקסי זיכרון ולימוד היסטוריה "אמיתית" שמגייסת אותם לזיהוי של החברה עם המדינה. נהגי הדחפורים, השוטרים, אנשי צבא הקבע, מקבלים משכורות לא רעות והם פועלים גם כן על בסיס החינוך הצבאי שקיבלו מאז גיל שש, יחד עם קריאה מתמדת בעיתונות היומית שהיא תמונה אמינה של המציאות. הקבלנים ואנשי העסקים, כמו אלו שמעורבים בגדר - כאן אנחנו מתקרבים לצלחת וכאן אפשר להתחיל לזהות את האנשים עם המנגנון. אלו אינם בני-אדם במובן שאני ואתה מכירים. הם אינם פועלים כדי למנוע פיגועים, אלא כדי לצבור עוד ועוד כוח. אלו האנשים שכובשים את העם הפלסטיני ואין לזה שום קשר להיסטוריה זו או אחרת חלקם הגדול שונא את המערכת שמנצלת אותם אבל זה הג'וב שלהם אז הם עושים אותו הם ה"אנחנו" שלך אני לא שם אתה רוצה לדבר עובדות נדבר עובדות אבל בלי התלהמות זה פורום לשיחה אף אחד לא חייב לך כלום

קשה לי מאוד להסכים איתך !

אריק שרון הוא גם לא הבחירה שלי, ובכלל אני שייך לצד השני של המפה הפוליטית, אך מכיוון שאני חי במדינה דמוקרטית אני גם מקבל את הבחירה של הרוב, ומשהרוב בחר את שרון אז הרי הוא ראש הממשלה שלי ! לגבי שנאת הזרים, אז אני מצדיק אותך מאוד, ולצערי המדינה שלנו שזועקת על גילויי אנטישמיות בעולם, היא הראשונה בלהיות גזענית, והמובילה באפלייה על רקע דתי ועדתי,ובשנאת הזר והשונה. ואתה ידידי,שלא יודע לקבל את החלטת הרוב ושטוען שארצו של שרון היא לא שלך, והעם שבחר בו ייכלם וייבוש.....אתה אחד המטיפים הגדולים לשנאה ולקיטוב - ותחשוב על זה !

למעלה