2+2=5

• פותח הנושא avki
  • פורסם בתאריך

avki

New member
../images/Emo79.gif 2+2=5

2+2=5 (The Luckwarm) השיר הפותח באלבום Hail To The Thief הוא אחד משירי המחאה החזקים והטובים שנכתבו במוזיקה הפופולרית אי פעם. Are you such a dreamer? To put the world to rights? I'll stay home forever Where two & two always makes up five I'll lay down the tracks Sandbag & hide January has April's showers And two & two always makes up five It's the devil's way now There is no way out You can scream & you can shout It is too late now Because You have not been paying attention I try to sing along I get it all wrong Ezeepeezeeeezeepeeezee NOT I swat em like flies but Like flies the burgers Keep coming back NOT Maybe not "All hail to the thief" "But I am not!" "Don't question my authority or put me in the dock" Cozimnot! Go & tell the king that The sky is falling in When it's not Maybe not. (ahh diddums.) כמו בהרבה שירים של רדיוהד, המילים מכוונות דרך נושא מרכזי אחד (מחאה על הנשיא בוש ועל הממשל) אל הרבה נושאים אחרים. המוזיקה, בניגוד לשירים של רדיוהד עד HTTT, משלבת את האלקטרוניקה באלבומים כמו Kid A ואמנזיאק ואת הרוק הבועט כמו בThe Bends, OK Computer ופאבלו האני על הצד הטוב ביותר שאפשר (לטעמי). חבל על כל מילה יבשה של אינפורמציה שאני אביא. תכתבו אתם מה דעתכם על השיר. כשיר פתיחה, כאחד השירים הגדולים של אחת הלהקות הגדולות, כשיר מחאה, כחזרה לשורשי הרוק, כמיצוי הכוחות הטמונים ברדיוהד. כ'שיר השתגעות', כשיר פוליטי, כשיר פילוסופי, כגרב במכונת כביסה. שפכו חמתכם על כל מה שאתם חשבים על השיר. ד"א, מישהו מתנדב לתרגם את השיר? כטונתי.

avki

New member
עובדות שונות על השיר:

הביטוי "2+2=5" לקוח מספרו של ג'ורג' ארוול '1984'. בספר הממשל מנסה לבצע סוג של שתיפת מוח לאזרח שמורד ברעיונות של הממשל. הביטוי '2+2=5' הוא הקו המראה האם האזרח עוד שפוי בדעתו ואם כוח השיפוט שלו עוד עצמאי כמו שהיה בתחילת הסיפור. השם המשני של השיר (The Luckwarm) לקוח מעבודותיו של הסופר\משורר האיטלקי דנטה. לרדיוהד מספר התייחסויות לדנטה בשירים שונים. בדקה השניה של השיר, בשניה ה25 (2:25), משתנה הקצב של השיר בפעם היחידה בשיר. רדיוהד התייחסו לטענה שהשיר הוא שיר שמופנה ישירות לנשיא בוש ודחו אותה על הסף. כנראה שהשימוש במשפטים מקמפיין הבחירות של הנשיא הם רק חלק מהנושא היותר כולל ומורכב של השיר. כתיבה שמורכבת הן מאסוציאציות והן מכמה נושאים שמתאימים באותם המילים נקראת 'דאבלספיק', והיא משמשת את תום הרבה בכתיבתו. דוגמא ברורה נוספת היא השיר Exit Music (for A Film) שם תום מספר על הסיפור של רומיאו ויוליה במבט ראשון, אך הליריקה מתאימה גם לבריחה והסלידה מהחברה ומהתרבות המודרנית.

מה הפירוש של Luckwarm?

אחד השירים הטובים שהוא הראשון שגרם לי להתאהב גם באלבום הזה... כששמעתי אותו בפעמים הבודדות הראשונות היתה עוברת בי צמרמורת מהתרגשות כשהייתי שומע you can SCREAM ... ושאר השיר ממש מקפיץ. מילים מדהימות כרגיל... אבל זה גם עוד שיר שכבר הפסקתי להתרגש מהדברים הקטנים שיש בו כמו מה שתארתי למעלה. ואני ממשיך לשמוע מתוך התמכרות אולי...

kittycatbone

New member
אני כל כך מסכימה בקטע של

SCREAM, אצלי, כנראה לעומתך, בכל פעם שאני שומעת את הקטע הזה, ובמיוחד כשהוא אומר את סקרים זה מעביר מן צמרמורת כזאת בגלל ה"הד". אני פשוט מתה על הקטע הזה! וזה אגב אחד מהניואנסים (אם זאת המילה כי אני בהחלט מתקשה למצוא אותה) האלה שאני בכל שיר באלבום HTTT מוצאת. מן משהו אפל כזה במעבר של הצלילים או בקטע מסויים בשיר. משהו כל כך לא בר הסבר. לפחות שאני לא מצליחה לתאר אותו במילים, אבל שבשבילי הופך את האלבום הזה למשהו שלם ומעולה אחד שאני כל כך אוהבת לשמוע ברצף. בניגוד למה שאנשים אחרים אומרים, שזה אלבום חלש יחסית כי אין בו לגמרי תחושה של "אלבום אחד" או משהו כזה....

avki

New member
נ.ב. מצטער על שגיאות הכתיב והניסוח

העילג לפרקים. אני עייף, ואי אפשר להתרכז כששומעים את The Eraser ברקע

V e g

New member
אני בספק

אם אין כאן עניין בבוש, למרות ההכחשות של הלהקה. ת'ום לא סומך על ממשל, לא ממש משנה איזה, זה ידוע עוד מימי No Surprises. אבל אין ספק שהמסר של השיר הוא הרבה מעבר לבוש... על היסטוריית הבחירה של בוש: בוש התמודד מול אל גור, נציג הדמוקרטיים בבחירות. הבחירות נערכות בשיטה איזורית מוסבכת, בכל מקרה, גור זכה ברוב קולות, אך עדיין בוש ניצח בבחירות בגלל השיטה. בפרט במדינת פלורידה, היה איזשהו פנצ'ר בספירת הקולות. למרות הבקשות הרבות לספירה מחודשת בפלורידה, אחיו של בוש, שהיה אז מושל פלורידה, נמנע מלהורות לעשות כך - ומכאן בעיני הייחוס ל- "thief" - גניבת הבחירות. מעבר לאלה, נראה שת'ום חסר תקווה מול ממשל - הוא מעדיף לשבת בבית ולהסתתר כאשר ע"פ הנשיא הנבחר יקבע מה נורמלי ומה לא, מה שפוי ומה לא, למשל, ש- 2+2=5 - ניסיון לומר ששום דבר לא בסדר, אבל אין מה לעשות מול הממשל. ולגבי הממטרים של אפריל שיורדים כבר בינואר - אולי יש פה גם מסר כנגד המדיניות או חוסר המדיניות בנושאי איכות הסביבה, ההתחממות הגלובאלית. במילים אחרות - השיר מדבר על מי ש"מחזיק בכוח" להחליט מה בסדר ומה לא, בעיני, ואין מה לעשות כנגדו.

tesseract1

New member
אני אתרגם!+הסבר על 2+2=5

האם אתה כזה חולם להפוך את העולם לצודק? אני אשאר בבית לנצח כששתיים ועוד שתיים תמיד שווה חמש. אני אניח את המסילות שקית חול ולהתחבא בינואר יש גשמי אפריל ושתיים ועוד שתיים תמיד שווים חמש. זה דרך השטן עכשיו אין דרך החוצה אתה יכול לצרוח ואתה יכול לצעוק מאוחר מדי עכשיו. כי לא שמת לב. אני מנסה לשיר ביחד וזה יוצא לא נכון ????????(נראה לי כמו ג'יבריש) אני מוחץ אותם כמו זבובים אבל כמו זבובים הבורגרים ממשיכים לחזור לא הידד לגנב אבל אני לא! אל תטיל ספק בסמכות שלי או תשים אותי בנמלים כי אני לא! לך תגיד למלך שהשמיים נופלים כשזה לא אולי לא בספר 1984 הכוח של הממשלה הוא כל כך גדול, עד שהם יכולים לגרום ל2 ו2 להיות שווים 5, ואם הם רוצים אז יום אחר כך זה יכול להיות שווה 6, ואחר כך 50, ואם הם הופכים את זה לחמישים, זה תמיד היה שווה חמישים ואף פעם לא משהו אחר. יש גם קטעים אחרים באלבום שקשורים ל.1984

Ellabll

New member
פינת הציטוט *אהם*אהם*

"אני מבין כיצד; אינני מבין מדוע ניקרה בו השאלה, שלא הייתה חדשה עמו, שמא הוא עצמו מטורף. אולי המטורף אינו אלא, בפשטות, מיעוט של אדם אחד? היה זמן שנחשב למטורף מי שהאמין שהארץ סובבת מסביב לשמש; היום נחשב למטורף מי שמאמין שהעבר אינו בר-שינוי. ייתכן שהוא ה י ח י ד הדבק באמונה זו, ואם הוא היחיד, משמע שהוא מטורף. אבל המחשבה שהוא מטורף לא הציקה לו ביותר; הפחד הנורא היה שמא הוא גם טועה. הוא נטל את ספר ההיסטוריה לילדים והתבונן בדיוקנו של האח הגדול שהיה תמונת השער. העינים המהפנטות מציצות אל תוך עיניך. כאילו כוח-ענקים מעיק עלייך - משהו החודר אל תוך הקרקפת, הולם על המוח, מפיל עלייך פחד עד כידי כך שאתה מתכחש לאמונותיך, נכון כמעט לכפור במראה עיניך ובמשמע אוזנייך. בסופו של דבר תקום המפלגה ותכריז ששנים ועוד שניים הם חמישה, ויהיה עלייך להאמין. בהכרח יגיעו במוקדם או במאוחר לטעון כך; הדבר מחיב על פי ההגיון הפנימי של עמדתם. לא רק תקפו של הנסיון, אלא עצם קיומה של מציאות חצונית נמצא מוכחש ממילא על ידי הפילוסופיה שלהם. כפירת הכפירות היא שכל-ישר. והדבר המבעית הוא לאו דוקא שאתה צפוי למיתה משום אינך חושב כמוהם, אלא זה שייתכן שהם צודקים.שכן, סוף כל סוף,מנין לנו לדעת ששנים ועוד שניים הם חמישה, או שכוח המשיכה פועל? או שהעבר אינו בר-שינוי? אם גם העבר וגם העולם החיצוני אין להם קיום אלא בתוך המוח, ואם המוח עצמו אפשר לשלט עליו - מה אז? החירות היא החירות לומר ששנים ועוד שניים הם ארבע. אם זה מוסכם, נובע ממילא כל השאר." 1984 (עמוד 66 אם אינני טועה)

kittycatbone

New member
הו כל כך משמח אותי,

לראות שרק עכשיו פתחתם את השרשור הפותח את האלבום!!! כל השבועיים האלה פחדתי שפיספסתי את הדיונים על השיר הזה והשירים שאחריו שכל כך יש לי מה להגיד (טוב לא להגזים) ובקיצור הייתי רוצה להשתתף בדיון. בקשר למשמעות השיר, בהתחלה לא ממש יצא לי להבין את המשמעות של השיר, חוץ מהעובדה ש2+2=5 מנסה לשבור מוסכמות וכאלה ואותו דבר לגבי המשך המילים בשיר. אבל רק אח"כ (כן כן הבושה?) קראתי את 1984 של ג'ורג' אורוול, וקראתי שמשמעות השם של השיר לקוחה מהספר, אבל אז כשקראתי את הספר ולאורך כולו לא שכחו להתייחס לנושא של 2+2=5 (במיוחד לקראת סוף הספר). ובכל פעם זה הזכיר לי את השיר
ככה אחרי שקראתי את הספר, באמת התעמקתי על המילים ממש, ופשוט ראיתי עד כמה בעצם, הם מתקשרות לספר כל כך- Are you such a dreamer? To put the world to rights? גיבור הספר 1984 רוצה רק להביא את העולם הזה לשפיות, מן חלום של להביא סדר לעולם. I'll stay home forever Where two & two always makes up five כשלעומת זאת האנשים באותו עולם מעדיפים פשוט להישאר בבית שלהם, ב"בועה" שבה הממשל שוטף את המוח לומר ש2+2=5 למרות חוסר ההגיון שבזה. I'll lay down the tracks Sandbag & hide January has April's showers למשפט הזה- אני זוכרת שיש מקום בספר שבו מדובר על זה שאם האח הגדול יחליט שינואר הוא בעצם אפריל או משהו בסגנון. אני זוכרת את זה ממש במעורפל אבל אני זוכרת טוב שהיה איזה קשר למשפט הזה. And two & two always makes up five It's the devil's way now-כמובן דרכו של האח הגדול, הממשל שמשתלט על העם. There is no way out-לפי הספר, האח הגדול תמיד מסתכל עליך, אי אפשר לברוח ממנו ואי אפשר לעשות משהו בלי שיתפסו אותך. מסר מאוד גדול בספר. You can scream & you can shout It is too late now Because You have not been paying attention אני מבינה איך אפשר לנתח דווקא את המילים כאן מבחינה אחרת שלא קשורה לספר, אבל אם ננסה ממש, אפשר דווקא לחשוב אפילו על כך, שבספר היית חייב לשים לב למה שאתה אומר, עושה ונראה תוך כדי שאתה אומר (כלומר לא להביע סלידה כלשהית למשל..). *יש צורך לשים לב למעשים שלך* I try to sing along I get it all wrong אתה מנסה להיות כמו כל השאר, וללכת לפי החוקים של אותה חברה מעוותת (בספר, בכלל?) אבל זה לא מצליח, אולי כי אין לזה הגיון בשבילך? Ezeepeezeeeezeepeeezee-סתם בקשר לשורה הזאת תמיד הצחיק אותי שזה לא ממש מה שבאמת שומעים בשיר ובכלל לא מה שהוא אומר, אבל זה מה שהחליטו לכתוב במילים בחוברת של האלבום. NOT I swat em like flies but Like flies the burgers Keep coming back NOT Maybe not "All hail to the thief" "But I am not!" "Don't question my authority or put me in the dock" Cozimnot! Go & tell the king that The sky is falling in When it's not Maybe not. בכל מקרה ממש הממ יותר מדי ניסיתי לנתח. סתם רציתי להראות את איך שאני ראיתי את זה לעומת הפירוש של הספר. וכמובן וכמובן שיש לזה עוד פירושים שאפשר לפרש, שבלי קשר הממ באים מזה. וגם אולי בכלל לא חידשתי כאן כלום כי אני רואה כאן הרבה תגובות לפני. בקשר לשיר עצמו, הוא תמיד היה אחד האהובים עליי בכלל, ונראה לי שהאהוב עליי באלבום HTTT. אני ממש אוהבת את החזרה בו למשהו קצת יותר רועש, the bends שכזה באמת. וכשלעומת זאת בהתחלה השיר מאוד חלש ו"רגוע". ובקשר להתחלה של השיר, כשיש רעשים, אני זוכרת שפעם אמרו את זה, ואז בדקתי אצלי, באחת האוזניות/רמקולים (כי זה סטיראו) אם ממש ממש מגבירים רק את אותו רמקול ומשתיקים את השני (מה שאפשר לעשות אצלי במערכת הגדולה בבית למשל) אז אפשר לשמוע בבירור את ת'ום אומר "it's a nice way to start jonny".
שזה מאוד מגניב, והופך את זה לא לסתם רעשים ^^

למעלה