7 שנים בלי מאיר אריאל ז"ל

../images/Emo79.gif7 שנים בלי מאיר אריאל ז"ל

ב-10/07/06 דיויד ברוזה ולהקת מיומנה, שלום חנוך ומשה לוי, אביב גפן, בית הבובות, ארקדי דוכין, דין דין אביב ועוד נפגשים באמפי קיסריה לערב מיוחד לאדם יחודי. למידע נוסף היכנסו לפורום מאיר אריאל: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1047

מתגעגע למאיר אריאל

וגם אהוד בנאי יהיה שם שהוא גם חוויה בפני עצמו ובקשר למאיר אתם כבר יודעים שהוא אולי הזמר הישראלי שהיה נגיד הכי קרוב לדילון בסגנון.אולי בפולק אחרים שניסו להדמות לדילן נגיד כמו דני ליטני היה להם גם סיפורים אישים על דילן ואני שואל גם למאיר אריאל היו סיפורים כאלה

מאיר אריאל המנוח

לא פגש, ככל הנראה, את דילן באופן אישי, אבל העריך (וכנראה אהב) אותו מאוד, והחשיב אותו כאחד המשפיעים החשובים על כתיבתו. בפתיחה לספר של אוסף שיריו, מודה מאיר אריאל לנתן אלתרמן ולבוב דילן. בסדרת תוכניות 'כולם עם דילן', ששודרה בגל"צ בספטמבר 1987, סמוך להופעתו הראשונה של דילן בישראל, היה אריאל אחד המתארחים, וסיפר על היכרותו המוקדמת עם שיריו של דילן, בהיותו איש צעיר בקיבוץ 'משמרות', ועל השפעתם עליו. אריאל תרגם, כידוע, כמה משיריו של דילן לעברית, וחלקם הוצגו בתוכנית זו: 'Knocking on Heaven's Door' ("טוק-טוק-טוק על דלתי-מרום") ו-'All Along The Watchtower' ("לאורך מגדל השמירה").

אמת ויציב

נראה לי שאת חלק מהדברים שהזכרת אני זוכר בעצמי, רק שעם הזמן לצערי יש דברים שקצת נשכחים ממוחי, לכן אני מוכרח לומר שהדיוק בו אתה זוכר את הדברים ריגש אותי. אני אודה לך אם תוכל להזכיר לי באיזה ספר שירים של מאיר מדובר, כי ב"נשל הנחש" אין הקדשה כזו. מה שכן אני זוכר וזה היה כבר בתוכנית אחרת ששודרה איתו ברשת ג', הוא חזר ואמר שדילן הוא "השראה גדולה" עבורו. הוא ראה בו מעין "משורר יהודי התפוצות" וביקש שישמיעו את השיר As I Went Out One Morning מתוך האלבום John Wesley Harding. הוא הסביר שהוא אוהב את השיר הזה, כי הוא מספר בו על איך שהוא טייל פעם במקום מסויים ופגש בדמות ספרותית שהתנהגה בצורה לא הולמת ומאוחר יותר פגש בסופר שיצר אותה ואותו סופר התנצל בפניו במקומה. הוא ראה בשיר הזה משהו גאוני, והאמת שמאז למרות שזה שיר שהוא לא כלכך מהמוכרים של דילן הוא אחד השירים שלו שאני מאוד אוהב. אב"פ מי שאהב ותמיד יאהב את מאיר אריאל ז"ל, וכואב על כך שהזמן כבר עושה את שלו ויש דברים שאיכשהו נשכחים ממוחו.

מדי פעם עולות הקבלות

בין שיריו של דילן לשירים של משוררים אחרים, ואני לא יודע למה דווקא עכשיו כשאני חושב על מאיר אריאל ז"ל ועל בוב דילן שיבדל לחיים ארוכים. נראה לי שיש הקבלה בין השיר שהזכרתי בהודעתי הקודמת As I Went Out One Morning לבין "רצף כלשהו בנוסח בלוז מעורב זעירא" מ-"זרעי קיץ". חישבו על זה, גם בשיר הזה של מאיר מסופר על כאלה שלא התנהגו בצורה לא מצופה: ".. הייתי בכרכור בליל שבת ולא באו לקבל את פני בכלל", אם כי במקום דמות ספרותית ישנה קבוצה של אנשים, ובמקום אותו סופר שבא להתנצל הגיעה בכל זאת מישהי מתוכם "... מזל שעברה עם הכלב". יכול אפילו שאותו כלב בא במקום אותה דמות ספרותית, אני בכל אופן מקווה שאתם רואים את ההקבלה שפתאום עלתה לי לראש. אשמח לדעת מה דעתכם עליה ואם ההקבלה הזו נראת לכם בכלל הגיונית.

גילוי מעניין לי בשבילכם../images/Emo41.gif

במופע הקרוב באמפי, עומדים לבצע שיר שמאיר כתב לבוב דילן! שיר שנכתב כאשר דילו היה חולה במחלה קשה והיה חשש לחייו. השיר מבוצע באנגלית ונקרא CARRY ON MR DYLAN ויבוצע כנראה ע"י יהודה עדר. השיר מעולם לא נשלח לדילן אבל יש לו סגנון מאיר אריאלי טיפוסי עם כל משחקי המילים רק באנגלית...

HighDeath

New member
מאיר אריאל...

איך אהבתי אותו. הוא הזמר הישראלי שהכי הזכיר לי את בוב דילן.. כמה שזמרים אחרים רצו להיות כמו בוב הוא הכי הצליח.. (לא שמישהו הצליח..) אני נוסע לשם..

הספר שהזכרתי נקרא

'מאיר אריאל - שירים', והוא יצא ב-1987, מעט לפני צאת אלבומו השלישי של אריאל - 'ירוקות'.

למעלה