Apples and Oranges

../images/Emo79.gif Apples and Oranges ../images/Emo79.gif

השיר הוקלט בסוף חודש אוקטובר, בכוונה שיהיה הלהיט הבא, השלישי, של הלהקה. אנדרו קינג מספר על הלחץ העצום שהופעל על סיד באותם ימים, לכתוב "להיט" נוסף. לדבריו, עשרות אנשים היו כבר אז תלויים, למחייתם, בהצלחה של הפלויד. להיט במצעדים היה, לכן, הכרח קיומי של ממש עבורם. מכיוון שסיד נחשב לכותב השירים הראשי, הופעל עליו לחץ "בלתי פוסק", לדברי קינג, להביא את הסחורה. כאשר סיד לא כתב שיר מספיק "קליט", הם צעקו עליו, והתייחסו אליו בגסות. Apples and Oranges היה מספיק קליט בשביל שייצא כסינגל. השיר נכשל במצעדים, ולמרות שסיד אמר בראיון שזה "לא מזיז לו", מן הסתם הכשלון רק הגביר את הלחץ בו היה שרוי ממילא - ואת היחס הגרוע מצד הסובבים אותו. השיר עצמו הוא שיר פופ-פסיכדלי חביב. הוא אינו ברמה של שני הסינגלים הקודמים, אבל גם אינו שיר גרוע. שיר אהבה חביב, תמים, ובלתי מזיק. מה דעתכם על השיר? מישהם רוצים להביא את המילים והתרגום?

wish i was here

New member
אני מאד אהבתי

שיר גאוני,אני נורא אוהב את המעבר בין הקטע השקט באמצע כשפתאום שומעים את סיד צועק "thought you might like to know!".השיר מעיד טיפה על המצב הנפשי של סיד....השיר מאד לא קשור במילים...מאד לא יציב ועובר ממצבים אגרסיביים למצבים שקטים וההפך.ההתחלה מאד יפה ואני נורא אוהב גם את הסוף המוזר במקצת. למרות שהוא לא הצליח במצעדים (זה לא שיר סיקסטיז טיפוסי) אם הייתם מבקשים ממני להגיד לכם 15 שירים של הפלויד שאני הכי אוהב זה היה נכלל

vegetable man

New member
קחו לכם תפוחים ותפוזים

איזה שיר חמוד! אני לא מבין למה לא אהבו אותו... יש בו קצב שובבי כזה, בארט שר את המילים לא כ"כ ביחד עם המוסיקה וזה ממש יפה, ואז הפזמון שכולם שרים ביחד: Apples and Oranges. בייחוד קסום הקטע שבארט שר: "I love she, she loves me, see you" (I love she כי she התחרז עם me...). זה אחת השורות החזקות שלו, שבא הוא רוצה לחזור לפשטות: "אני אוהב אותה, היא אוהבת אותי, להתראות!". להתראות (חוזר 3 פעמים) בהקשר של "אני לא צריך אתכם, כי טוב לי כל עוד היא ואני אוהבים אחד את השני". הירידה הזאת בסולם מז'ורי אוקטבה אחת, כ"כ יפה! "Apples and Oranges" חוזר שוב, הפעם שרים אותו בקולות גבוהים כמחווה להצהרת האהבה הפשוטה הזאת, כמה יפה, תמים ומתוק, נטול ציניות. עד שהכל מתנפץ כשהוא צועק "!Thought you might to know", וחוזר שוב... לצערי אי ההצלחה של השיר הזה היה אחד הדברים המרכזיים ששברו את בארט. הדבר הזה חושף כמה מטופשת, לחוצה, תובענית ופרימיטיבית היתה הגישה לאמנים רגישים מסוגו באותה תקופה. השיר הזה מופיע רק כסינגל גם, משום מה, וגם לא בשום אוסף (ציף תקני אותי אם אני טועה), אני מקווה שאנשים פה ישמעו אותו כי זה עוד שיר נהדר של בארט, שיר אהבה מתוק.

itaikuskus

New member
על זה נאמר

and did we tell you the name of the game, boy? we call it ride on the gravy train. כל העלוקות שמנסות לקחת את חלקן מההצלחה שלך וזורקות אותך לכלבים כשאתה נכשל. בוז.

למעלה