Astronomy Domine - חי

../images/Emo79.gif Astronomy Domine - חי ../images/Emo79.gif

הגענו לאומהגומה - ונתחיל את הדיון עם צד ההופעה, והשיר הראשון בו, אסטרונומי דומינה. אף כי הביצוע כאן אינו שונה מהותית מזה שבפייפר, הוא ממחיש את הנסיון שצברה הלהקה במשך השנתיים בהן ניגנו את הקטע בהופעות: הם נשמעים בטוחים בעצמם בנגינה, מוסיפים ומעבים את האפקטים בהם השתמשו בפייפר. גילמור מוסיף התחרעויות מקוריות ומצויינות משלו, הקלידים של רייט מחזקים את האווירה ה"חללית" של השיר, זורקים אותנו בין הכוכבים ממש, מייסון לא מרחם על התופים, ואפילו ווטרס - אנחנו יכולים לראות בעיני רוחנו - מתעלל בבס שלו. מה התרשמויותיכם?

מאפנט.

מאפיין את הפלויד ללא ספק. עוד אחד מהשירים שצריך פשוט לשבת ולהקשיב להם.

מאמם.

שומעים בהחלט הבדל בבס, ואכן יותר רגש בתופים. האפקטים הקוליים שהם הוסיפו זה משהו מטורף. ההקלטה באיכות לא משהו, אני יודע שזה דיסק לייב והכל, אך עדיין זה פוגם בהנאה שלי. שיר באמת סוחף ומדהים, אחד האהובים עליי בפייפר, למעשה נראה לי שאני אוהב יותר את גירסת הפייפר.

vegetable man

New member
אורס ת'בריאות.

גרסא מצויינת. מבחינתי זה כמו קאבר לשיר של בארט. וזאת החוכמה כשעושים קאבר: לתרום משהו מקורי מעצמך, שזה ישמע שונה מהמקור, ולא לעשות קאבר רק כי אתה רוצה לשיר את המקור. התופים והגיטרות המצויינים פה מזכירים לי מאוד את הסגנון של הנדריקס בהופעות, הוירטואוזיות שלו בגיטרה. השיר מתפתח לעוצמה מסויימת, מתמתן עם הקלידים החלליים של רייט כמו דממה של חלל קוסמי, ומתעצם חזרה לקראת הסוף. לבסוף מגיע הסיום המינורי עם הקול המלנכולי של רייט. כל הדברים האלה לא היו קיימים בגרסת המקור של Piper. שוב פינק פלויד מראים את גדולתם: לוקחים שיר נהדר (למרות שהוא סביב 4 אקורדים בעיקרו), ומפתחים אותו למשהו יוצא דופן.

שלום חן

New member
תגידו, מה קורה אם שגיעות הכתיב../images/Emo35.gif

אני וויי לדלג על השיר הזה היה מעצבן וגם בתקליט הזה נשאר מעצבן.

oribarak

New member
אוי, זה באמת מדהים

10 דקות של טירוף חושים, יש את הקטע באמצע שכל הכלים לא מנגנים ושומעים רק את האורגנית כשרייט מושך את האקורדים ומפסיק, זה תמיד עושה לי צמרמורת..ובסוף, כשגילמור צועק את השמות של הכוכבים פליק א פליק פלאק פליק א פלאק...מצוין!

למעלה