Candy and a Currant Bun

../images/Emo79.gif Candy and a Currant Bun ../images/Emo79.gif

צד ב' של הסינגל "ארנולד ליין" היה נושא לאגדות אורבניות במהלך השנים. תחילתו של השיר הוא בקטע בשם Stoned Alone שהפלויד נהגו לבצע במהלך שנת 1966. קטע זה פותח לשיר בשם Let's Roll Another One, שבו שזר בארט רמזים לעישון סמים (כותרת השיר מעידה על תוכנו, כמובן). כאשר הוקלט השיר ע"י ג'ו בויד, שינה בארט את המילים, כי לכולם - ללהקה, להנהלתה ולבויד - היה ברור ש-EMI לא יקנו את השיר עם המילים המקוריות. אולי בגלל זה, נפוצו אגדות שונות לגבי השיר, כולל הטענה שבארט שר שם את המילה "fuck". בהעדר lyric sheet רשמי עם מילות השיר - באותם ימים עוד לא היה מקובל לרשום בדיוק את המילים והתווים - השמועות פרחו ועדיין פורחות באתרים רבים ברשת. למעשה, מילות השיר (בקירוב) הן:
Oh my, girl sitting in the sun Go buy, candy and a currant bun I like, to see you run Oooh, don't talk to me Please, just walk with me Please, you know I'm feeling frail It's true, sun shining very bright It's you, I'm gonna love tonight Ice cream, tastes good in the afternoon Ice cream, tastes good if you eat it soon Oooh, don't touch me child Please you know you drive me wild Please you know I'm feeling frail Don't try another cat Don't go where..... you must know why I'm very very very frail Oh my, girl sitting in the sun Go buy, candy and a currant bun I like, to see you run​
ובתרגום לעברית : וואו, נערתי יושבת בשמש לכי לקנות, ממתק ולחמניית צימוקים הייתי רוצה לראות אותך רצה .... הו, אל תדברי איתי בבקשה, רק תלכי איתי בבקשה, את יודעת שאני מרגיש חלש ... אמת, השמש זורחת באור בוהק זו את, אותה אוהב הלילה גלידה, טעימה אחר הצהריים גלידה, טעימה אם אוכלים אותה מיד או, אל תגעי בי ילדה בבקשה, את יודעת שאת מטריפה אותי בבקשה, את יודעת שאני מרגיש חלש ... אל תנסי בחור אחר אל תלכי לאן שהאחרים.... את בוודאי יודעת שאני מאוד מאוד מאוד חלש וואו, נערתי יושבת בשמש לכי לקנות, ממתק ולחמניית צימוקים הייתי רוצה לראות אותך רצה... [ולמען הסר ספק: האזנתי הן לשיר כפי שהוא מופיע בגרסה הרשמית, והן לגרסה מוקדמת יותר, עם מילים אלטרנטיביות (אלו שצונזרו), ובשום מקום בארט לא אומר fuck, אלא walk. האמצעים בהם השתמשו כדי לתת צליל "פסיכדלי" להקלטה - השימוש באקו ועיוות הקול, גורם למלה להשמע אחרת. אבל זה walk.] ולמוסיקה: בשיר מופיעות התימות הפסיכדליות המקובלות: שיר אופטימי, אהבה בין צעירים, בחורה, קיץ, שמש, גלידה, נעורים, חופש ... גם כל השטיקים המוסיקליים של הפסיכדליה הבריטית נמצאים כאן, מהצליל המעוות של הגיטרה, השימוש הכבד באקו (באמצעות המכשיר האהוב על סיד, ה-Binson Echorec), הקלידים המסתלסלים של ריק רייט, הבס הזיגזגי של ווטרס, ה"גשר", המאיץ את המנגינה - שלעיתים ממהרת, לעיתים נמתחת כמו מסטיק, הנסיון הפסיכדלי לתת ביטוי מוסיקלי לטריפ של LSD. Candy and a Curran Bun הוא לכן אחד מהשירים הפסיכדליים המובהקים של התקופה. הוא בוודאי נשמע מוזר מאוד, למי שלא נחשפו לפסיכדליה לפני כן. אני זוכרת איך הגבתי לו כאשר שמעתי אותו לראשונה, מתישהו לפני 25 שנים - וזה היה אחרי שהכרתי קצת פסיכדליה, כולל "ארנולד ליין" ו-See Emily Play... חשבתי לעצמי: "מה לכל הרוחות הדבר הזה?". והמחשבה השניה שלי היתה: "רוג'ר ווטרס בחיים לא היה יכול לכתוב דבר כזה."

vegetable man

New member
הכי חשוב לגבי השיר הזה

שאף אחד פה לא מכיר אותו (כי אף אחד לא הגיב - ותודו שיש בזה משהו) ...חמור מאוד, חייבים לשמוע את זה. אני ממש אוהב את השיר הזה, וחבל שכמו כל השירים של הפלויד הוא "עודן". יש בו את הקצב והפסיכדליה של בארט בצורה הכי טהורה, אולי המוסיקה הכי פסיכדלית (אני לרגע מתעלם מהקטעים האינסטרומנטליים-ומדבר על שירים עם טקסט והכל). באשר לטקסט, שיר כזה לדוגמא, לא היה נכנס ל-piper שיותר שמרני לדעתי בטקסט... מבחינת המוסיקה, באמצע השיר, בדיוק כמו ב- arnold layne, יש מין הפסקה של השירה ורק נגינה (החלק הפסיכדלי יותר של השיר, שבו נתנו להם סוג של דרור ליצירותם) ואז שוב שירה עד לסוף השיר. לדעתי, זה הכי הרבה שבחברת תקליטים אישרו להם, קצר יחסית כזה וחבל, כי לא נתנו להם ללכת עם הפסיכדליה עד הסוף והרי ברור שהשיר היה מפותח יותר מוסיקלית אם כן. אבל גם כך, אני פשוט מת על השיר הזה! (זהו לא ממש נותנים לי לרשום פה משהו)

flowerboy69

New member
אני יקצר את הסיפורים

בעיני חרא של שיר.משעמם.לא מתחבר.לא נוגע ולא מרגש.לא כל שיר שנכתב על ידי אומן או להקה גדולה חייבים לזכות בתהילת עולם רק בגלל המקור שלהם.השיר הזה למשל-בעיני-רע ביותר ואחד הפחות אהובים.

toao

New member
בין הבארטים החביבים עלי

אני זוכר שכששמעתי אותו לראשונה היה הזמזום של הגיטרה מיד אחרי הפזמון השני (זה שנפתח ב Oooh, don't touch me child). משהו בו צמרר אותי... אח"כ שמעתי אותו שוב, והוא הפתיע אותי. הקול האפלולי של בארט בתחילת כל אחד מהפזמונים היה שונה במשהו. מעין רמז לזמנים קשים יותר, בהם הצבעים הדומיננטיים בהזיות שלו לא יהיו עליזים כל כך. הוא נשמע שברירי גם ללא קשר לזה שהוא שר "I'm feeling frai", וזזה מקנה אופימאוד וידויי לשיר הזה. לא סתם ווטרס לא יכול היה לכתוב אותו

toao

New member
תודה ../images/Emo13.gif

קראתי את מה שכתבתי שוב וששמתי לב לכמות ההיסטרית של שגיאות ההקלדה
. טוב, זה כבר לא משנה... מה שכן, אתמול הוספתי לראשונה חתימה, ופרסמתי בה את הפורומים החביבים עלי, לאחר שגם שמתי לב שלאף אחד מהם אין חתימה מוסכמת. מה דעתך לקבוע חתימה לפורום פ"פ? אני כמובן מציע את שלי כאחת האופציות

אממ... לא.

אחידות בחתימה היא קצת פשיסטית בעיניי. או ילדותית. אני מעדיפה את האינדיבידואליזם האנרכי שקיים כיום.

toao

New member
אם כך

אני מוכרח להסכים. אינדיבידואליות היא נושא רגיש אצלי

itaikuskus

New member
שיר מצוין

אחד השירים הכי אנדרייטד מתוקף היותו בי-סייד של סינגל כה זכור כמו ארנולד ליין. שיר דיי רומנטי, בארט מתוודה בפני חברתו שכל מה שהוא רוצה זה ללכת איתה ומתוודה על כך שהוא שביר. הגיטרה המוזרה, האפקטים, האקו, הכל ביחד מתחבר מצוין, הסולו קלידים של רייט...שיר ענק.

שיר מצויין לטעמי

מאוד אוהב את השיר ופה סיד פותח את תיבת הפנדורה של האופי הדוכדכך שלו. סיד היה ילד רגיש בכל המובנים ולמרות היותו מנהיג להקה ואיש אהוב וחם הוא הרגיש תמיד שהוא נחות מהשאר (ככה חבריו מספרים) והרגיש בודד ולבד בעולם, הוא אהב להתבודד. למרות שהיה בחור יפה תואר והתלבש יפה ופיזר את קסמו לכל הכיוונים והיה מוקף אנשים ובעיקר מהמין העדין סיד לא מצא לעצמו אהבה משומה, כי הוא היה טיפוס מוזר, האופי שלו השתנה לסירוגין מבחור פתוח ומוחצן לבחור שלא מדבר הרבה, מופנם וביישן. אך הסמים עזרו לסיד להוציא את הגאון שנמצא בפנים, כי וזה מוכח, סמים קלים, דהיינו, קנבס, חשיש וכדומה "משחרירים" את המוח ונותנים "אטמוספירה אחרת לראש" (אם אתם מבינים למה אני מתכוון). הוא מבקש ממנה שלא להשתנות, כי היא הייתה מיוחדת ולא רצה שהיא תלך בדרכן של אחרות ותשתנה ואז לא ירצה בה יותר כי לדעתו היא לא מתאימה לו. ניתן לראות את המשך הרעיון הנ"ל גם ב-Bike. שהוא יתן לה כל מה שיש לו רק כדי שהיא תהיה איתו. אחד הטובים.

למעלה