Chapter 24

../images/Emo79.gif Chapter 24 ../images/Emo79.gif

השיר הבא אשר הוקלט עבור האלבום Piper היה גם הוא מבוסס על מקור ספרותי. Chapter 24 מבוסס על קטע בפרק 24 בספר האי צ'ינג, ספר אסטרולוגיה סיני (נשמח להרחבה ע"י מי שמכיר את הנ"ל יותר מקרוב). על פי הדיווחים, בארט כמעט לא שינה את הטקסט המקורי, עבור השיר:
All movement is accomplished in six stages And the seventh brings return. The seven is the number of the young light It forms when darkness is increased by one. Change returns success Going and coming without error. Action brings good fortune. Sunset. The time is with the month of winter solstice When the change is due to come. Thunder in the earth, the course of heaven. Things cannot be destroyed once and for all. Change returns success Going and coming without error. Action brings good fortune. Sunset, sunrise. All movement is accomplished in six stages And the seventh brings return. The seven is the number of the young light It forms when darkness is increased by one. Change returns success Going and coming without error. Action brings good fortune. Sunset, sunrise.​
התרגום החופשי שלי: כל שינוי מושג בשישה שלבים והשביעי מחזיר חזרה שבע הוא המספר של האור הצעיר הוא נוצר כאשר החשכה מתגברת באחד שינוי מביא הצלחה יוצאים וחוזרים ללא שגיאה פעולה מביאה ברכה שקיעת השמש העת היא חודש היפוך החורף כאשר שינוי אמור לחול רעם על פני האדמה, תוואי הרקיע דברים אינם נהרסים אחת ולתמיד שינוי מביא הצלחה יוצאים וחוזרים ללא שגיאה פעולה מביאה ברכה שקיעת השמש, זריחת השמש כל שינוי מושג בשישה שלבים והשביעי מחזיר חזרה שבע הוא המספר של האור הצעיר הוא נוצר כאשר החשכה מתגברת באחד שינוי מביא הצלחה יוצאים וחוזרים ללא שגיאה פעולה מביאה ברכה שקיעת השמש ------------------------------------------ כרבים מבני דורו, גם בארט התעניין במיסטיקה, ניו אייג' ואמונות מהמזרח. עוד כאשר היה סטודנט, ניסה להצטרף, בעקבות חברים שלו, לכת Sant Mat, ענף של הדת הסיקית. הוא נדחה, מפאת גילו הצעיר. סטורם תורגרסון נמצא עד היום בדעה שדחייה זו ערערה את בארט לטווח ארוך. בכל אופן, את העניין של בארט במיסטיקה ניתן לראות גם באיזכורים הרבים לגרמי השמיים - החל מ-Astronomy Domine ו-Interstellar Overdrive. בארט האמין באסטרולוגיה, ועקב אחר מהלך גרמי השמיים מקרוב. הביצוע הרציני שלו למילות השיר כאן מעיד, לדעתי, על כך שהוא לקח מאוד ברצינות את האי צ'ינג ונבואותיו. עד כמה זה קשור למה שקרה לו...? אפשר רק לנחש. מה דעתכם על השיר? (וכמובן, אם יש לכם תיקונים ותוספות למה שכתבתי - יתקבלו בברכה).

new revolution1

New member
אני יודעת קצת

על אסטרולוגיה סינית.. לגבי היין והיאנג פחות, אך אולי אוכל להרחיב בנושא מתוך ידיעותיי המוגבלות: הטקסט אומר שיש שישה שלבים על מנת להביא לידי שינוי והשביעי הוא בעצם זה שמחזיר לאותה הנק', כלומר- התחלה של עוד שינוי. אולי מכיוון ששבע מייצג רוחניות, אני העליון (כלומר, הרוחני), הבהרה, חידוש. כאשר משיגים אותו העולם נפתח וכך אתה, לכן אתה יכול להשתנות, לצמוח, להתחדש, לזרוע, כמו שהעולם משתנה ומתחדש. מחזור החיים. כאשר אתה משיג שינוי, אתה מביא את עצמך לעליונות פנימית, הצלחה, פירקון רגשי. פעולה מביאה ברכה- כלומר אם אתה מעשי ופועל למען שאיפותיך ורצונותיך אתה משיג המון. הזריחה והשקיעה מייצגות את ההפכים- היין והיאנג- זכר ונקבה, שחור ולבן, מזרח ומערב. היין והיאנג מתמזגים יחדיו ויוצרים עולם, חיים, חידוש. הם מייצגים את הטבע ההרמוני שזקוק למיזוג זה על מנת להתקדם, כמו האדם-מחזיר אותנו לשינוי. אני חושבת שהשיר מציג לנו פן בבארט שלא כל כך מוחצן. אני לא ידעתי שבארט מתעניין כל כך במיסטיקה למרות שהיה רמז ב"אסטרומי דומיין", אני לא חושבת שזה קשור למה שקרה לו, אני חושבת שזה היה פשוט היסחפות. גם הלחן, כמו הטקסט, רציני, מתמשך בקביעות. האורגן תורם לשיר אווירה מיסטית כמו עוד כמה אפקטים, לא מרגישים בגיטרות ובכלי הקשה מה שהופך את זה לסגנון שונה. אני ממש אהבתי את הטקסט ומשמעותו. ערב קסום וסופ"ש נעים.

נימרודל

New member
בנוגע לבית השני...

הוא מדבר על היפוך החורף. חג פגאני הנקרא "יול" Jól /Yule ונחגג ב21 לדצמבר. יש שאומרים שבעצם נחגג מה20 לחודש דצמבר ונמשך 13 לילות (12 ימים), ונגמר בסביבות ה-2 לחודש ינואר. היפוך החורף הוא בעצם היום בו הלילה הוא הארוך ביותר בשנה והיום הקצר ביותר. יש כל מני מנהגים שונים הנהוגים בחג (לא ממש רלוונטים לכרגע). והחג בעיקרון מסמל שינוי ודינאמיות בחיים. זה הזמן בו כדאי לקבל פרוייקטים חדשים לשנה החדשה וליישם תיכנונים שונים. בו חשוב להרהר בשנה האחרונה שחלפה, להסיק מסקנות, ללמוד לקחים, לעשות קצת חשבון נפש אולי... בנוסף אומרים שכל מה שקורה בתקופה של החג משפיע רבות על הגורל ועל החיים.

vegetable man

New member
ממש מאכזב

לדעת שסיד האמין באסטרולוגיה. המחשבה שתזוזה של גרמי השמיים משפיעה על המתרחש בחיי היום יום בעיני מגוחכת. סיד התסכל על הכוכבים בהתפעלות ופחד, הייתי אומר. עדיין גם אותי מעניין לקרוא על כל הדברים האלה. המילים של השיר מאוד יפות, המוסיקה נורא שקטה ומופשטת, כמו שהוא עשה עם Golden Hair (של המשורר האירי ג'יימס ג'ויס). זה מענין ששירים שהמילים בהם לא שלו, גם נשמעים אחרת מאוד, אבל גם זה צד של סיד, הצד המיסטי.

Perfect sense

New member
למה מגוחכך?

לדעתי יש בזה המון היגיון..אם מדברים על מצב הרוח או על אישיותו של הבנאדם.. לא קרה לך פעם שהסתכלת על השמיים והם היו אפורים וקודרים וזה השפיע לך על מצב הרוח? תדע שהבנאדם שואב אנרגיות רבות מהטבע והסביבה.

vegetable man

New member
כי.....

אסטרולוגיה היא לא מדע. אין לה הוכחות. היא גם לא אחידה. אתה יכול לשמוע דברים שונים על עצמך באותו יום. לכן היא לא אמינה בעיני, היא באה לשרת את הגחמות של אנשים שפותחים עיתון בבוקר ורוצים שיקרה להם משהו טוב. מובן שאני מושפע אם יש עננים קודרים...אבל אם NGC185 נכנס למסלול של אורנוס לא ממש. לא רואה ת'קשר. עדיין מעניין לקרוא ספרים בנושא ובנושאים דומים וכו'...המילים של השיר אגב מאוד יפות איתן אין לי בעיה להזדהות... ועכשיו, צריך ללכת! כתוב לי בתחזית שאני אהיה מאוד פעיל בסופ"ש

למעלה