Crying Song

../images/Emo79.gif Crying Song ../images/Emo79.gif

שיר קטן, שקט ועדין של ווטרס, שממשיך להתפתח באלבום הזה ככותב שירים. רואים שהוא עשה כברת דרך, מאז Saucerful, שנה קודם. גילמור מתחיל להפגין כאן את יכולותיו בגיטרה, בנגינה שעדיין מושפעת מנגינתו של סיד, אבל יש בה כבר מאפיינים יחודיים לו. נראה שזה שיר אהבה... או אולי לא? אולי זה סתם שיר על קשיי הקיום?
We smile and smile We smile and smile Laughter echoes in your eyes We climb and climb We climb and climb Footfalls softly in the pines We cry and cry We cry and cry Sadness passes in a while We roll and roll We roll and roll Help me roll away the stone​
אנחנו מחייכים ומחייכים אנחנו מחייכים ומחייכים הצחוק מהדהד בחיוכך אנחנו מטפסים ומטפסים אנחנו מטפסים ומטפסים צעדים חרש בינות עצי הארז אנו בוכים ובוכים אנו בוכים ובוכים העצבות עוברת לאחר זמן מה אנחנו מתגלגלים ומתגלגלים אנחנו מתגלגלים ומתגלגלים עזור לי לגלגל את האבן מכאן

vegetable man

New member
שיר הבכייה

שיר שקט, עדין,מינימליסטי וצנוע. גם פה, יש תחושה של Lazing in the haze of midday, כלומר אוירה של מתבטלים בשדות, בצד הנחל, עם גיטרה אקוסטית ודרבוקה (או איך שקוראים לזה שם בקיימברידג'). הסולו העדין של גילמור נפלא, כמו בכל האלבום. בכלל, אכן שינוי דרסטי מהאלבום הקודם, בכתיבה, בנגינה, בתפיסה הכוללת, אולי איפשהו בגלל שזה לא היה אלבום כ"כ מחייב, אלא רק פסקול. עוד משהו: שמתי לב שדייויד גילמור שר את כל More לבד, לעומת האלבום הקודם בו הוא שר רק 2 שירים. יש באלבום סוג של הכרה בו כסולן העיקרי של הלהקה, בעצם, האלבום היחיד שלהם שאותו שר רק אחד מהם, אם זה משנה.

(??)בדומה לשיר הקודם

מה הקשר בין שם השיר לשיר עצמו? למי שראה את הסרט האם הקשר הנ"ל מופיע בסרט?. זה מעניין אותי

Coon Jew

New member
ממשיך להתפתח ככותב שירים?!

דווקא נתת דוגמא לא כך כל טובה...בסה''כ יש פה בקושי ארבע מילים בכל השיר...לדעתי ילד בכיתה ד' יכול לכתוב שיר כזה.. אבל אם ווטרס הלחין, אז כל הכבוד כי זה שיר נחמד...אבל אני לא חושב שרוג'ר היה מתגאה בטקסט שלו

vegetable man

New member
צ'מע...

יכול להיות שזאת באמת לא דוגמא טובה, אבל גם שיר מינימליסטי זאת חוכמה לא קטנה לכתוב. היופי שלו הוא בפשטות הזאת, ובכך שלא ניפחו את השיר הזה ועשו ממנו משהו יותר בומבסטי/דינוזאורי... אני חושב שדרישה היחידה מהמילים במקרה הזה היא שהןישרתו את הלחן הזה, והן עושות את זה בצורה מצויינת, וזה בעצם, מפסיק לצורך העניין. ואולי Cymbaline הוא דוגמא יותר טובה באמת להתפתחות של רוג'ר ווטרס ככותב.

wommer

New member
כהמשך המוטיבים של ווטרס...

שמתי לב שבהרבה שירים הוא משתמש גם במילה stone...אומנם הרבה בחומה, אבל גם באנימלס וגם פה הוא משתמש בזה...

למעלה