ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif Dark Globe ../images/Emo79.gif
השיר החמישי ב-Madcap Laughs הוא גם אחד משיריו הטובים והידועים ביותר של סיד בארט, שיר שזכה לביצועים של אמנים אחרים, שהידוע בהם הוא זה של REM. Dark Globe הוא שיר עצוב, מדמם אפילו. כמו בשירים אחרים שלו מהתקופה ההיא, תחושת הבדידות, הניכור, הכמיהה לקשר, ניכרת בכל שורה משורותיו.
השיר החמישי ב-Madcap Laughs הוא גם אחד משיריו הטובים והידועים ביותר של סיד בארט, שיר שזכה לביצועים של אמנים אחרים, שהידוע בהם הוא זה של REM. Dark Globe הוא שיר עצוב, מדמם אפילו. כמו בשירים אחרים שלו מהתקופה ההיא, תחושת הבדידות, הניכור, הכמיהה לקשר, ניכרת בכל שורה משורותיו.
Oh where are you now Pussy willow that smiled on this leaf? When I was alone You promised the stone from your heart My head kissed the ground I was half the way down, treading the sand Please, please, lift a hand I'm only a person whose armbands beat On his hands, hang tall Won't you miss me? Wouldn't you miss me at all? The poppy birds way Swing twigs coffee brands around Brandish her wand with a feathery tongue My head kissed the ground I was half the way down, treading the sand Please, please, please lift a hand I'm only a person with Eskimo chain I tattooed my brain all the way Won't you miss me? Wouldn't you miss me at all?
הו, איפה אתה עכשיו הערבה הבוכיה שחייכה על עלה זה? כשהייתי לבד הבטחת את האבן מלבך ראשי נישק את האדמה הייתי בחצי הדרך למטה, פוסע על החול אנא, אנא אנא הרם יד אני רק אדם שסרטי-השרוול שלו מכים בידיו עומד זקוף האם לא תתגעגע אלי האם לא תתגעגע אלי בכלל דרך ציפורי הפרג מנדנדת זלזלי מותגי-קפה לכאן ולכאן מנופפת בשרביטה עם לשון נוצתית ראשי נישק את האדמה הייתי בחצי הדרך למטה, פוסע על החול אנא, אנא אנא הרם יד אני רק בן אדם עם שלשלת אסקימו קעקעתי את מוחי עד הסוף האם לא תתגעגע אלי האם לא תתגעגע אלי בכלל הדימויים כאן הם חדים, חסרי-רחמים. חוסר האונים ניכר בכל שורה - אנא, אנא, אני רק בן אדם.... - כשסוף השיר הוא חסר תקווה לחלוטין. שיר גדול. ומה דעתכם?