Faust ARP

V e g

New member
../images/Emo79.gifFaust ARP../images/Emo79.gif

השיר ה-6 באלבום, שלקח לי המון זמן כדי להיות בהלך רוח הנכון כדי להעלות אותו, והוא גם לא בדיוק נועד לתרגום. הנה התרגום מ-Green Plastic - לא בהכרח התרגום הנכון, אבל אחת הגירסאות שלו...
Wakey wakey rise and shine it's on again, off again, on again watch me fall like dominos in pretty patterns fingers in the blackbird pie I'm tingling, tingling, tingling it's what you feel now what you ought to, what you ought to reasonable and sensible dead from the neck up because I'm stuffed, stuffed, stuffed we thought you had it in you but no, no, no for no real reason Squeeze the tubes and empty bottles and take a bow, take a bow, take a bow it's what you feel now what you ought to, what you ought to an elephant that's in the room is tumbling, tumbling, tumbling in duplicate and triplicate and plastic bags and duplicate and triplicate dead from the neck up I guess I'm stuffed, stuffed, stuffed we thought you had it in you but no, no, no exactly where do you get off is enough, is enough I love you but enough is enough, enough a last stop there's no real reason You've got a head full of feathers you got melted to butter​
Wakey wakey rise and shine* זה דולק שוב, כבוי שוב, דולק שוב צפי בי נופל כמו דומינו בצורות יפות אצבעות בתוך הפאי של הקיכלי** אני רוטט, רוטט, רוטט זה מה שאת מרגישה עכשיו מה שאת חייבת להיות, מה שאת חייבת להיות הגיונית ומודעת מתה מהצוואר ומעלה*** כי אני גדוש, גדוש, גדוש**** חשבנו שהיה את זה בך אבל לא, לא, לא בגלל שום סיבה אמיתית סחטי את הצינורות והבקבוקים הריקים וקודי קידה, קודי קידה, קודי קידה זה מה שאת מרגישה עכשיו מה שאת חייבת להיות, מה שאת חייבת להיות פיל שבתוך החדר מפיל, מפיל, מפיל בצמד ובשלישיה ושקיות פלסטיק וצמד ושלישיה מתה מהצוואר ומעלה אני משער שאני גדוש, גדוש, גדוש חשבנו שיש בך את זה אבל לא, לא, לא בדיוק איפה את יורדת[מרכב] זה מספיק, מספיק אני אוהב אותך אבל מספיק זה מספיק, מספיק תחנה אחרונה אין שום סיבה אמיתית יש לך ראש מלא בנוצות נמסת לכדי חמאה _______________________________________________________________________________________ Faust - קוסם ואלכימאי גרמני אגדי שמכר נשמתו לשטן. וגם,Faust ARP אחרי מחקר קטן שעשיתי, הוא דמות במיתולוגיה הנוצרית אשר מתערבת עם מפיסטופלס (השטן, שאותו אגב נפגוש בהמשך ב- Videotape - מעניין...). ההתערבות היא שפאוסט ארפ יקבל כל מה שירצה מהשטן, אבל אם פאוסט ארפ יגיד "זה הרגע המושלם האולטימטיבי אם הזמן יכל איכשהו לעצור" - השטן יקח את נשמתו. בעצם, פאוסט מוכר את נשמתו לשטן, בתמורה לדעת, שכל. השיר כנראה, בהקשר לשם שלו, מושפע מהמיתולוגיה הזאת. **קיכלי - ציפור שיר שחורה הנפוצה באמריקה ***מתה מהצוואר ומעלה - dead from the neck up - ביטוי למישהו טיפש **** לפי תרגומים אחרים, הוא שר בכלל "I guess I'm stuck stuck stuck". טוב, בהחלט שיר שלא נועד לתרגום - אבל אנחנו מתרגמים הכל, אז מה יעצור אותנו דווקא ב-Faust ARP. אני לא בטוח שהשיר נכתב על בחורה, או יותר מזה, אולי הוא נכתב על עצמו. תיקונים והערות יתקבלו בברכה, בכל אופן. אבל נעזוב לרגע את התרגום - על מי ת'ום "יורד" פה, ולמה? ומה הוא התכוון לומר לנו, למישהו יש הארה?

InnocenceLost

New member
השיר האהוב עלי..

תנתחו תנתחו אני אוהבת לקרוא את מה שאנשים חושבים פה :)

dresner

New member
כמה דברים...

השיר היחיד באלבום שאין בו תופים, והיחיד שלא בוצע בהופעה חיה ע"י הלהקה טרם-יציאת האלבום. לראשונה נחשף קיומו של השיר בספטמבר 2005 כאשר הופיע על הלוח של הלהקה בתחילת תקופת ההקלטות. בפברואר 2007 פרסם ת'ום בבלוג של הלהקה (DAS) את חמש השורות הראשונות של השיר. "פאוסט" כפי שצויין, הוא כמובן גיבור המחזה של גתה. "Arp" לעומת זאת, יכול לשמש כקיצור למונח המוזיקלי "Arpeggio" (נגינה מהירה ורצופה של אקורד מפורק בו-זמנית), וכבר נתקלנו במונח הזה בשיר "Weird Fishes" למי ששכח. פרשנות אחרת אומרת שיש כאן אולי רמיזה לאמן היוצר ז'אן הנס ארפ. פרשנות נוספת, מצדדת בעובדה שיש כאן בכלל התיחסות לחברת ARP Instruments שההתמחות שלה בתחילת שנות ה-70 הייתה יצירת ה - "סִינְתִּיסַיְזֶר" (מערכת אלקטרונית המשמשת להפקת מגוון צלילים) כלי שג'וני כידוע מאוד אוהב... בשיר נעשה שימוש בגיטרה אקוסטית וכמו כן גם בכינורות שנוספו לאחר מכן והולחנו ע"י ג'וני גרינווד. יש הטוענים שלשיר הזה יש דמיון מסוים לשיר "Julia" של הביטלס. וכמובן, אי-אפשר שלא להזכיר את הביצוע של ת'ום וג'וני מהוובקאסט האחרון, רק שניהם על גבעה שכוחת-אל עם השקיעה, פשוט מדהים...

Latisia

New member
פאוסט אייארפי

זה שיר מעניין, השני האהוב עליי מתוך IR אחרי nude כמובן. אני לא חושבת שת'ום כתב על זה על עצמו, אני חושבת שהוא דווקא כתב את זה מנקודת מבטו של הדמות פאוסט. אני חושבת שהוא כתב "i'm stuffed, i'm stuffed" כי הדמות של פאוסט מרגישה את הנטל של המידע הרב שהוא קיבל מהשטן ולכן גם ת'ום כותב "an elephant that's in the room is tumbling, tumbling, tumbling" זה מה שאני בנתיים הצלחתי להבין מהשיר. בכול אופן, אני ממש אוהבת את השיר הזה... השירה של ת'ום מיוחד ושונה מהשינה שלו בדרך כלל. אני חושבת שהוא שיר מאוד מינימלי מבחינת המוזיקה.

FunkyMonk

New member
אני לא רוצה להעלות פה את הקונספירציות

אבל רק אני רואה פה קשר עמוק מאד לשיר Fitter Happier? פאוסט, גיבור האגדה ובעצם השיר הזה, מכר את נשמתו עוד ב97', לטכנולוגיה. היום הוא כלום בלי הטכנולוגיה (אולי בגלל זה אין את התופים האלקטרוניים שכל כך מייחדים את רדיוהד?). המבנה של השיר מזכיר לי מאד את פיטר הפיאר, המבנה מבוסס-משפטים ולא מבוסס-בתים. מלבד הפסקה קצרה אחת, השיר נדמה כאילו אינו מחולק לבתים. אני חושב שיש פה מעין מחווה לשיר הנושן, פאוסט הוא בעצם מה שהוזהרנו מפניו כבר ב-97'. אדם ריקני מתוכן, שחייו משעממים, באנליים, אדם כסיל וחסר מעוף, שלא עושה כלום לעצמו או למען הזולת, ומעדיף להירקב באיטיות מאשר לזוז. אני חושב שהשם פאוסט נבחר בגלל שפאוסט וויתר על העשייה שלו למען היכולת לקבל הכל בנקיפת אצבע. לפני מאות שנים, קראו לזה השטן, היום קוראים לזה אינטרנט, מחשבים, סלולרים, טלויזיה וכו'. ממש כמו פאוסט, גם אנחנו יכולים לקבל מה שאנחנו רוצים בלי לקום מהכיסא. רק שאנחנו מכרנו את נשמתנו לטכנולוגיה ולא לשטן.

פוֹלי

New member
לצערי אין לי הארה אבל יש לי הערה

זה השיר האהוב עליי כרגע. כמו שכבר ציינתי בעבר, הוא ה- street spirit הנוכחי שלי. שיר מדהים, מוסיקה אלוהית וצלילים שאפשר לטבוע בהם. בכלל - הדיסק החדש שלהם הופך להיות אצלי כאחד הטובים שלהם. אני ממש זקוקה להופעה עכשיו.

noy_boner

New member
והפירוש הכי פשוט שיוצא לי מהראש

הוא שיר פרידה . קומי קומי , שוב הבעיות האלה בינינו שחוזרות On againg off again והחיים שלנו, רגעים שנופלים כמו דומינו , אבל איזו נפילה מפוארת In preety pattterns תעשי את מה שאת רגילה לעשות , צריכה לעשות ... ושום דבר לא נשאר פה , הפיל הזה שנמצא בחדר ואנחנו לא מדברים עליו . חוסר היכולת שלנו להסתדר אחד עם השני , שמכפיל ומשלש את עצמו ... נמאס לי ואנחנו תקועים . את אשמה בכל חוסר התקשורת הזה. נשמע לי שיר מאוד כועס . כמובן שאפשר היה לפרש את זה כדבר השטן לפאוסט , אבל לא קראתי את הספר ואולי חבל .

Knives Out

New member
שיר על התחממות גלובלית לדעתי

Wakey wakey rise and shine למי שלא זוכר, השורות האלה נכתבו בdead air space כשת'ום דיבר על האנשים שקוראים לכל עניין כדור הארץ וההתחממות הגלובלית "קונספירציה" והוא אמר להם להתעורר וקרא להם אדיוטים. it's on again, off again, on again - פעם כן, פעם לא, פעם כן, פעם לא. יכול להיות שהוא מדבר על מכונות שנדלקות ונסגרות ויכול להיות שהוא מדבר על הרצון שלנו להתעסק בענייני איכות הסביבה באירועים הגדולים האלה ואז שוב להתעלם או בגלל חוסר היכולת לעבוד לבד, והצורך בשאר העולם בשביל תפקוד רציני בעניין. watch me fall like dominos in pretty patterns - או שהוא מדבר עליו באמצע משבר, או שהוא מדבר על העולם , איך שהוא נופל לאט לאט וחתיכות הפאזל מתחברות(אחר"כ גם בjigsaw) לקראת כך שהגיע הסוף it's what you feel now what you ought to, what you ought to - משהו שאתה חייב לעשות, משהו שהוא יודע שאין מנוס מזה והוא צריך לקיים בשביל להציל את הכל. reasonable and sensible - תהיה בן אדם הגיוני ונבון, זה מה שמצפים ממך dead from the neck up because I'm stuffed, stuffed, stuffed we thought you had it in you but no, no, no for no real reason Squeeze the tubes and empty bottles - מחזוןר בקבוקים להצלת העולם, עושים הכל עד הדבר הקטן האחרון, או מצד שני זה שהוא מתאמץ ומנסה לעשות הכל בשביל איכות הסביבה, מוציא את טיפת המיץ האחרונה מעצמו, and take a bow, take a bow, take a bow - אתה חייב לתת כבוד כלפי המנהיגים בשביל לנהל איתם שיחה, כולם יודעים שהיו לו בעיות עם טוני בלייר שכביכול היה מנהיגה של אנגליה, ראש הממשלה an elephant that's in the room is tumbling, tumbling, tumbling - ביטוי בריטי ידוע הוא ה"פיל שבחדר" שזה משהו גדול שלא מתאים.. פיל בתוך חדר שרועד ומפיל ושובר לחתיכות, זאת ההתחממות הגלובלית וזה ישמיד אותנו בסופו של דבר You're gonna melt into butter - דה?!?!!! ממש אין לי כוח להמשיך את זה D: תנחשו לבד את ההמשך, זה לא כזה מסובך להמשיך בתבנית הזאת. יכול להיות גם שהשיר מדבר על ההשוואה הבלתי נפסקת של רדיוהד ות'ום יורק לOK Computer והדכאון שהוא עובר שאסור לו לרדת מהרמה הזאת כי כל הזמן העין עליו ומצפים ממנו להמשיך להיות כל כך טוב.. אבל הוא stuffed וenough is enough, enough of that stuff, כל הזמן שחשבנו שיש לך את זה, הסתבר בסוף שלא.

Pygmy puff

New member
היי, זה הגיוני

דווקא לא חשבתי בכיוון הזה, במיודח אחרי כל ההצהרות שזה אלבום אישי/ אנושי וכו', אבל זה נשמע מתאים בשני המובנים.

השיר הזה

זה השפעה מילודית כל כך חזקה מ- Julia של ביטלס, ומ- Day Is Done של ניק דרייק. שניים מהשירים האהובים עלי. המילים אבל כל כך מאפיינות את תום, ועדיין מתעלות בעיני בתור אחד הטקסטים היותר יפים שלו
זה השיר שאישית אני הכי אוהב ומתחבר אליו באלבום הזה

Latisia

New member
אה יש המלצה לגבי המוזיקה של נייק דרייק?

אני אשמח לקבל המלצה!! פשוט היום בבוקר לפני שהלכתי לעבודה החלטתי לראות מה חדש בפורום ולאור העובדה שאני לא מכירה את השיר day is done של ניק דרייק שמעתי את זה. ממש אהבתי. מאיפה כדי להתחיל? אני לא רואה שום דימיון בין ג'וליה של הביטלס לבין הפאוסט איי אר פי של רדיוהד.

ניק דרייק הוא אולי המוסיקאי היחידי שהייתי

ממליץ להתחיל מהאוסף שלו Way to Blue אומנם כל אלבום שלו שתקני יהיה מוצלח, אבל האוסף הזה ממש טוב. רק דבר אחד - אין בו את Day is Done. ואגב, סתם המלצה - לפסנתרן הג'אזיסט Brad Mehldau יש אלבום בשם Day is done שם הוא מנגן לא רק את הביצוע של השיר של דרייק בגרסאת ג'אז יפיפייה אלא גם את: knives out -של אהובנו רדיוהד Martha My Dear - של הביטלס כמובן She's Leaving Home - גם כן של הביטלס ו- 50 Ways to Leave Your Lover - של פול סיימון אלבום משובח...

FunkyMonk

New member
Pink Moon זה אחלה אלבום

אבל אני חייב להזהיר שבשלב מסויים הוא מתחיל להשימע ממוחזר טיפה, לפחות מההתרשמות שלי.

holo

New member
אני התחלתי עם פינק מון

האלבום הזה שבה אותה בצורה מדהימה. אינטימי, עצוב, נוגע בך במקומות הנכונים. רק דרייק והגיטרה. זה אלבום מאוד מינימליסטי (כאמור, רק גיטרה אקוסטית והקול ניק דרייק) והאווירה בו היא מאוד עצובה, אבל אותי הוא מלווה כבר שנתיים בכל רגע עצוב או סתם במצב רוח למוזיקה שלו.

למעלה