"Good Friday" - סיכום השבוע שלנו

AeroTom

New member
../images/Emo79.gif "Good Friday" - סיכום השבוע שלנו

חשבתי בכל שבוע ביום שישי סיכום שבוע שלנו שבו נספר על הדברים הקשורים ללהקה שהיו איתנו בשבוע החולף. שם הסיכום השבועי יהיה כאמור "Good Friday" המתאים, על שם שיר הלהקה
אתם מוזמנים בכל קטגוריה לא סתם לכתוב שם, אלא מומלץ ואפילו רצוי להרחיב עליו. מה זה עשה לכם השבוע, למה בחרתם בזה, הקטע\חיבור שהגיע עם בשבוע החולף וכל מה שתרצו להוסיף על כל בחירה. מילים מתקבלות פה בברכה ובברכה גדולה עם כמה שיותר כאלו... אז בואו נתחיל לסכם (ואני מקווה שחוץ משירי ונועם עוד אנשים יכתבו. חבל לי לראות השתתפות קטנה כזאת בינתיים. אז אם אתם בסביבה - תכתבו שנראה אתכם).
אלבום השבוע של משפחת הקרואוז:
שיר השבוע:
ציטוט השבוע:
תוספת אחרת:
בכל אחת משלושת הקטגוריות הראשונות אתם מוזמנים לקחת כל דבר מהוצאות משפחת הקרואוז המורחבת, שזה כולל גם מעבר לאלבומי הלהקה גם את אלבומי הסולו וכדומה. לא חייבים להרחיב בכולן, אבל רצוי מאוד, שיהיו לנו דברים עניינים לקרוא בסופשבוע ובאמת נעביר את ההרגשות והחיבור למוזיקה של הלהקה שהכי דיברו אלינו כל שבוע. ה"תוספת אחרת" זה בעיקרון להוסיף משהו שהוא OFF-Topic, שלווא דווקא קשור בקרואוז. אם זו המלצה כלשהיא, מוזיקה אחרת שקניתם השבוע, ראיתם, חוויתם וכדומה. אתם מוזמנים להוסיף פה כל דבר שבא לכם מהשבעו החולף. שבת שלום לכולם וסוף שבוע נעים!

SaintJohn

New member
ובכן...

אלבום השבוע של משפחת הקרואוז: Three Snakes & One Charm שיר השבוע: Let Me Share the Ride - שיר מקסים ומקפיץ, יש לו גם ביצוע נהדר באלבום הלייב, אבל אני אישית מעדיף את הסטודיו, כרגע לפחות. ציטוט השבוע: אין תוספת אחרת: החופש תכף נגמר וחוזרים ללמוד, וגם מתחילים שנה עם שותפים חדשים בדירה.

AeroTom

New member
Share The Ride

החיבור איתו ל-Mellow Down Easy נהדר והלהקה גם עשתה זאת הרבה. אבל הגרסת לייב האהובה עלי של השיר היא כמובן מההופעה הראשונה של לונדון. ולא רק בגלל שהייתי שם, אלא פשוט זה היה ממש ענק. הלהקה לא חיברה אותו ל-"Mellow Down" (למרות שחשבנו שזה הולך לקרות כי כריס התחיל עם ה-"Easy....Easy" לקראת סוף השיר), במקום זה היא נכנסה ל-Jam פשוט ענק! כריס היה שם בטירוף מוחלט, המשיך עוד קטע מפוחית ארוך שעלה ועלה יחד עם הלהקה מגבה אותו, וזה המשיך לעוד קצת ג'אם ורק אז זה נרגע, נחלש וממש על הסוף שלו ברגע הכי שקט, גורמן מיד התחיל את Jealous Again (כשהוא מסתכל על ריץ' ועושה לו טיזר קטן קודם וצוחק). כשאני רואה את זה ב-DVD היום זה ממש מגניב. אחד מהקטעים היותר מעולים של ההופעה הראשונה.

SaintJohn

New member
נכון לעכשיו נראה שלא

כי המרצים רוצים פול כסף ועדיין לא התקבלה ידיעה חדשה בעניין. מבחינתי דווקא טוב שתהיה דחיה של שבוע-שבועיים בפתיחת הלימודים, אבל לא יותר מזה.

Aeroguy

New member
Great idea!

אלבום השבוע של משפחת הקרואוז: The Black Crowes - Instant Live - Columbus, 1/8/2006 שיר השבוע: Better When You're Not Alone ציטוט השבוע: "If you tremble with indignation at every injustice, than you are a comrade of mine", Ernesto "Che" Guevara, 40 years since he was murdered

AeroTom

New member
אחח...קולומבוס...(גיא! הנה אתה ../images/Emo24.gif)

ויש לנו אותו שיר שבוע! אגב, מה קורה עם ה-BOAF? עוד לא הגיע? מצפה לתגובות והמילים שלך עליו פה.

סבבה, שלי

אלבום השבוע של משפחת הקרואוז: Amorica שיר השבוע: Decender מאותו דיסק, כל כך יפה וגם מזכיר את She Talks to Angels שאני נורא אוהב. עוד שיר שבועי זה Les Brers in A Minor של Allman Brothers Band מתוך האלבום Eat a Peach... שיר פשוט גדול של האולמנס, אווירה גאז'ית וגיטרות שאתה מתענג עליהן כל פעם מחדש. ציטוט השבוע: אין, בכל מקרה אני גם לא בן אדם של ציטוטים כ"כ תוספת אחרת השבוע הכרתי את Blind Melon, להקה שפעלה בניינטיז, לא יודע בדיוק אם הם גראנג', מה שכן הם נותנים בראש ומה שמשמיעות ראשונות התלבט זה הקול העוצמתי של הסוןלן והג'אמים (!) שהם דופקים בשירים,.. בהחלט שווה את הבדיקה שלכם, הלהקה הזאת ריעננה לי את השבוע

AeroTom

New member
Descending* ../images/Emo13.gif

אחד השירים הכי מדהימים שקיימים...מעניין שהזכרת את She Talks To Angels לידו. אומנם הוא שיר מאוד נחמד, אבל Descending מבחינתי הרבה הרבה יותר עוצמתי. יש לו עומק ורגשות שנכנסות לך ישר ללב. המילים, הקול של כריס וכמובן הקלידים של אדי, במיוחד בדקה וקצת האחרונה של השיר...פשוט הסיום המושלם לאלבום. איזה שיר... נחמד שהזכרת את Les Brers של האולמנס, כי אני וגיא לפני הרבה זמן דיברנו על ההשפעה אולי שהייתה לקרואוז מהקטע. בהתחלה שלו יש כמה קטעים שמזכירים את ההתחלה של Wiser Time...לא ההתחלה של השיר עצמו, אלא הקטע המוביל אליו ממש לפני ש-2 המכות תופים של גורמן נכנסות ומתחילה המנגינה המוכרת של השיר (באמוריקה זה נמצא על הסוף של Ballad ובלייב אפשר להבין זאת טוב יותר נראה לי. או לשמוע את הגרסה המוקדמת של Wiser Time שנמצאת ב-Lost Crowes, שם גם ההקדמה הזאת נמצאת). זה די מזכיר בתור השפעה. Blind Melon אני צריך מתי שהוא לנסות אותם גם. גיא מכיר אותם אני יודע. תודה על התזכורת, רועי, וכמובן ההמלצה
וטוב לראותך פה

וואלה, האייטונס שינה את השם ל-Descender

מוזר... זה בהחלט שיר טוב ומרגש. זה קלידים פה או פסנתר? ובעניין השני, אני אבדוק את הדמיון בין השירים ואחזור אלייך אח"כ..

AeroTom

New member
זה גיא שם לב ראשון

הוא ציין את זה לי ואני אכן הסכמתי שיש שם משהו. וב-Descending זה פסנתר בסטודיו ובלייב על הקלידים כמובן.

Aeroguy

New member
אני מאוד מאוד אוהב את האולמנס

וגם האחים רובינסון, ובמעבר (הגאוני) בין Ballad in Urgency לבין Wiser Time, ממש אפשר לשמוע באופן ספציפי את ההשפעה של Les Brers in A Minor. אני חושב שההשפעה של האולמנים מורגשת בשרים רבים לאורך הקריירה של הקרואוז, כולל אגב בשיר Wiser Time עצמו (לדעתי). אבל השיר שה-כ-י משקף את ההשפעה של האולמנים, לדעתי, זה השיר Another Roadside Tragedy, במקור מהאלבום הגנוז The Band, וששוחרר לאחרונה ב-The Lost Crowes.

AeroTom

New member
מצטרף גם כן

במיוחד בגרסת הלייב שלו, Another Roadside Tragedy בהחלט מכיל השפעה מסויימת. אם כבר בעניין, תמיד דמיינתי ממש טוב את ה-Allmans עושים את Gone דווקא. אני מדמיין את גרג בראש שר את זה עם הקול שלו, במיוחד בפזמון יחד עם המשפחה המורחבת בקולות רקע, ואז דווין אולמן\דרק טראקס נכנס עם הגיטרה והם מתחילים להאריך את זה לאיזה 10 דקות עד שחוזרים שוב לפזמון האחרון
ויש לציין שהקרואוז הם אלו שאמרו לי שהגיע הזמן להיכנס לאולמנס...תמיד תמיד ידעתי שזאת להקה שאני יאהב, אבל המשיכה להתחיל איתם עדיין לא הייתה שם (ועם כל אמן שמעניין אותי, אני תמיד חייב שתגיע ההרגשה הזאת ואז אני קונה משהו שלהם ומתחיל עם החיבור). אחרי שחוויתי את Dreams המדהים בגרסה של הקרואוז, היה לי חשק גדול מאי פעם לרכוש את הראשון של האולמנים. משם הדרך הייתה מאוד קצרה...

AeroTom

New member
והנה הסיכום שלי

אלבום השבוע של משפחת הקרואוז: Brothers Of A Feather - Live At The Roxy. עדיין נהנה נורא מה-DVD...אפילו אמא שלי זיהתה 2 שירים שהיא מכירה כשעברה ליד כשצפיתי
את Welcome To The Goodtimes ואת Soul Singing. היא אמרה שהם די מוכרים לה, בגלל שמיעות מהחדר שלי לפעמים וכדומה. היא אמרה גם שהיא מתחילה לחבב את כריס, שהוא נראה נחמד-מצחיק כזה. אמרתי לה שבנוסף לקול המדהים הוא אכן מאוד משעשע גם
בכל מקרה, שבוע הבא זה בטח ארגע כבר עם ה-DVD הזה. יש שם כמה וכמה קטעים שכ"כ כיף לראות. שמעתי עכשיו את Planet Waves רק בגלל ש-Forever Young המקורי שם, כי היה בא לי בגלל הגרסה המדהימה של כריס וריץ' שם. שיר השבוע: One Mirror Too Many. היה לי חשק עצום אליו השבוע. הוא כמובן נמצא בתוך מה שאני מגדיר "החמישיה הפותחת של Three Snakes". שבנוסף אליו נמצאים שם: Bring On, Bring On How Much For Your Wings Better When You're Not Alone ו-Evil Eye. כולם שירים לדעתי ממש מיוחדים\עוצמתיים\מקסימים. ההתחלה של One Mirror עם התופים של סטיב ואז כריס ואז העליה יותר של הגיטרות, לפזמון שכ"כ מדבר אלי, הסולו לקראת הסוף...שיר כ"כ יפה שלפעמים יכול לבוא אליך ממש חזק. ציטוט השבוע:
"One mirror too many gonna tie you up A life forever empty has got to be rough Too many starless nights gonna leave you blind You can never make it right Unless you leave it behind".​
זה מתקשר אלי לכמה וכמה דברים. במיוחד 2 השורות האחרונות, שלפעמים עד כמה שאתה מנסה, פשוט יש דברים שקשה לשים מאחוריך...מאוד אוהב את הציטוט הזה. תוספת אחרת: מצפה לשבוע הבא, עם האלבום של יאנג שיוצא ביום-הולדת, ועוד יותר מזה הסרט החדש על טום פטי וה-Heartbreakers שיוצא לאקרנים בארה"ב וגם משוחרר (גם כן ביום-הולדת) בהוצאה מרשימה של שלושה DVD ו-CD אחד, עם כל הסרט המלא של גרסת הבמאי אפילו, הופעת 30 השנה ללהקה שנערכה שנה שעברה וב-CD הפסקול בעיקרון שכולל גם קטעים שלא שוחררו קודם. מארז ממש ממש מגניב שאני מת כבר שיהיה אצלי (ולצפות כמובן בסרט. אני ממש אוהב סרטים כאלה על מוזיקה, קל וחומר אמנים שאני מחובר אליהם). זה יוצא למכירה רק ב-Best Buy והם ל שולחים לישראל, אז אנסה אולי לקחת את זה באי ביי.

JumpInTheFire

New member
שיר, לא שירי ../images/Emo13.gif

אלבום השבוע של משפחת הקרואוז: The Southern Harmony & Musical Companion שיר השבוע: My Morning Song, Sting Me נראה לי שאלה השירים שהכי אהבתי מ Southern Harmony. מצפה כבר לרכוש את Amorica או Three Snakes & One Charm ציטוט השבוע: היו כל מיני, אני לא זוכרת תוספת אחרת: Control Denied מן פרוייקט כזה שהוציא אלבום אחד והפסיק, כי הגיטריסט מת. לאלבום קוראים The Fragile Art Of Existence. ממומלץ לחובבי המטאל שלא מכירים אותו Queen- The Show Must Go On. שיר נפלא. הכרתי אותו כבר מזמן, אבל השבוע שמעתי שוב את האלבום Innuendo והתעלתי ממנו מחדש. זה השיר האחרון באלבום האחרון שלהם, שהוקלט ממש עד הרגע האחרון שפרדי יכל להקליט ושוחרר אחרי שהוא מת, ובגלל הנסיבות הא אפילו עוד יותר מרגש.

AeroTom

New member
לא יודע למה יצא שירי. סורי ../images/Emo39.gif

נראה לי את Three Snakes ואת Shake Your Money Maker אולי יש עדיין בחוד המחט. בכל מקרה, אמור להיות את כל 5 אלבומי הסטודיו הראשונים בטאוור בעזריאלי (או בסניפים אחרים גם).

למעלה