Hail To The Thief

• פותח הנושא avki
  • פורסם בתאריך

avki

New member
../images/Emo79.gif Hail To The Thief ../images/Emo79.gif

Hail To The Thief
(The Gloaming) בסופו של דבר, הגענו אל האלבום האחרון של רדיוהד. שמו של האלבום (וכן חלק מהליריקה בו) היא שאילה מהמרש שנוגן לנשיא ארה"ב "Hail To The Chief". השינוי מChief לThief מכוון נגד הנשיא בוש. האלבום שוחרר ביוני 2003, וסחף אחריו חוות דעת מעורבות. ההצהרות של חברי הלהקה על העבודות בסטודיו ("שילוב של כל האלבומים הקודמים", "הדבר הכי מגובש שהגענו אליו" וכדו'), הציפיה לחדשנות ושילוב כל המרכיבים שאהבנו ברדיוהד במשך השנים, והסינגל 'There There' עוררו ציפיות גבוהות מאוד. חודשיים לפני האתריך האמור, דלפה לרשת גרסה לא גמורה של האלבום. רוב האנשים ששמעו את הגרסאות לא ממש ידעו איך להתייחס אליהן, והבלבול בקרב האוהדים והמבקרים גבר. רדיוהד התבטאו חריפות נגד המקרה, אם כי לא בהכרח האשימו את המעריצים. כשהאלבום יצא, הביקורות היו מעורבות. היו שם כמה קלאסיקות ברורות כגון "A Wolf At The Door", "2+2=5", "There There", ומצד שני היו כמה קטעים שהיו אמנם טובים, אבל לא ענו על הראף המאוד גבוה של הציפיות. כך יצא שקטעים טובים כגון "Scatterbrain", שהוא בלדת רדיוהד מקסימה וטיפוסית אכזבו הן מעריצים והן מבקרים. האלבום הוא אלבום טוב לכל הדעות, ומכיל כמה קטעים חזקים במיוחד. מהפתיחה של האלבום, העיצוב, ההופעות היותר בוגרות, דרך הליריקה הברורה נגד ממשל , כלכלה וכדו' ("2+2=5"), ועד הטקסטים האישיים הבוגרים ("A Wolf At The Door), האלבום סימן התפכחות של חברי הלהקה, ונדמה שהסאונד הרדיוהדי שקול ומגובש מאי פעם. כמו כן עבודת ההפקה של נייג'ל גודריך נהייתה מהודקת ומקצועית עוד יותר, והאלבום המשיך את המסורות הרדיוהדיות השונות שהלהקה התהדרה בהם במשך השנים. מצד שני, ישנם שירים שאינם סוחפים כמו שירים מאלבומים קודמים, ושירים אחרים שהם פשוט לא במדרגת שיר מאלבום של רדיוהד ("A Punch Up At A Wedding"). מה דעתכם על האלבום? על חוות הדעת השונות עליו? אהבתם? לא אהבתם? איזה שירים הם באמת חלשים לדעתכם? מה חדשני או מיוחד ביחס לסאונד של רדיוהד באלבום הזה? מה דעתכם על הצהרות הלהקה לגבי האלבום, ועל הביקורות שהאלבום קיבל? הליריקה נגד הממשל ובכלל? שפכו כל מה שרק בא לכם על האלבום בגדול, בלי לרדת לרמת השיר הבודד.

לא יודע לגבי רוב מה שאמרת...

אבל a punch up at a wedding הוא אחד השירים היותר מגניבים ויפים באלבום הזה...לטעמי.. השירים החזקים בשבילי הם: there there I will sailustothemoon go to sleep wolf at the door... לטעמי השיר שהכי קשה לי איתו הוא myxomatosis ואת השאר אני אוהב... אלבום טוב, טוב מאוד - יוצר אווירה מאוד כבדה בסך הכל (יותר מאלבומים אחרים שלהם מבחינתי). הוא מדורג כרגע במקום ה- 4\5 אצלי כאשר הוא מתחלף לעיתים עם אמנסיאק. ובכלל קשה לי נורא עם הדירוגים...

LostChild

New member
מקום חם בליבי

זה האלבום הראשון שהיווה צעד ראשון שלי לעבר גילוי עמוק של הלהקה הזו. הורדתי את אותה גרסא לא גמורה של האלבום כשהודלפה בזמנו , הייתי אז מאזין בעיקר למוסיקה אלקטרונית חסרת מלל ורוק היה בשבילי שינוי של ממש באווירה, אך משהו באלבום משך אותי. כנראה בעיקר שהוא כולל אלמנטים אלקטרוניים. מה שמשעשע אותי כעת כשאני נזכר בתקופה הזו שהאלבום הצתייר בעיניי כנורא אפור שחור לבן שכזה וכשראיתי את העטיפה נורא הופתעתי לגלות שהיא צבעונית לגמרי ומשהו בזה נורא שינה בי את הגישה לאלבום וכנראה גם למוסיקה והאזנה אליה. היום כמובן אני מקשיב לאלבום לגמרי אחרת. אני מכיר בו את כל המילים ואת הנושאים שטום מתכוון אליהם , או לפחות הגיוני שיתכוון אליהם. כחלק מהדיסקוגרפיה של רדיוהד קל לי לראות איך הוא פחות בולט ומשמעותי לשאר המעריצים מאשר לי, וקל לי להבין למה הוא אפילו אכזב מאזינים מסויימים שחשבו כנראה שתקופת הKID A הייתה השתטות רגעית, אני לפחות שמח שלא.

אגב, הוא לא אכזב אותי כלל

ו kid a הוא האלבום האהוב עלי של רדיוהד. רק myxomatosis מציק לפעמים..ולפעמים כן כיף לשמוע אותו....לא יודע...זה רק אני

vegetable man

New member
זה לא רק אתה

ואני חושב שזה נעוץ בעובדה ש - Kid A יותר מרגש אותנו, כי המסר בו יותר אישי, הוא מתאר תהליף נפשי - שגורם לנו להזדהות, משהו שלא קיים ב-HTTT. הוא בא ממקום מאוד אמיתי ופרטי, ת'ום מאוד מחובר לרגשות שם על שירים כמו "How to disappear completely" ו-"Motion picture soundtrack" ושורות כמו "I've lost my way". קצת חסר לי הדבר הזה ב-HTTT. חסרים לי עוד דברים שם, אולי אכתוב מתישהו. בכל מקרה אני מסכים עם כל מה שאבקי כתב, הוא כתב מצוין...

avki

New member
תכתוב, תכתוב, אם אני התפנתי

והשקעתי, גם אתה יכול

avki

New member
ההפיך!!

Myxomatosis>>>A Punch Up At A Wedding+Sail Us To The Moon כי אם כבר APUAAW, אז עדיף כבר את I Am A Wicked Child, ואם כבר Sail Us To The Moon אז עדיף Pyramid Song. ועל Myxomatosis, פשוט אין, בעיקר בלייב.

RuNoOsH

New member
../images/Emo42.gifדווקא myxomatosis

(שאני בדיוק שומעת כרגע) הוא השיר הראשון באלבום שעל השמיעה הראשונה כבר אהבתי. הוא שיר טוב, אם לא הכי טוב, באלבום הזה לגעתי...

RuNoOsH

New member
../images/Emo42.gifאז...

מה דעתי עם האלבום? קשה לי להחליט בינו לבין אוקי קומפיוטר מי הכי טוב. אני ממש אוהבת את האלבום הזה, אבל כשרק התחלתי לשמוע אותו לא כל כך אהבתי, לא ממש התחברתי. אחרי שהפסקתי לשמוע אותו לתקופה מסויימת, חזרתי לשמוע אותו עוד פעם והבנתי עד כמה הוא מדהים. שירים חלשים? אין. יש כאלה שאני פחות אוהבת, למשל בקדריפטס. ואין לי עוד מה לאמר, אלבום מצויין.

דווקא לא חושב שהוא מגובש מאי פעם..

אני חושב שהוא אלבום שיש בו הרבה מאד דברים נסיוניים וחדשים ובגלל זה אין לו גיבוש כאלבום רצוף אלא כשירים בודדים...הסאונד המוסיקאלי שלהם עצמו תמיד היה מגובש ותמיד הוא משתנה בצורה יפה ביחד עם כל חברי הלהקה. אני אוהב את הטקסטים אבל קצת נמאס מהביקורת החוזרת והנשנית הזאת.. אני מקווה שיחזרו לגוון מבחינה לירית.. זה אלבום כזה ששיר אחד שלא בא לי לשמוע יום אחד יעורר בי משהו ביום אחר.. שירים כמו A punch up at a wedding או scatterbrain...

The Girl Who

New member
דעתי על האלבום...

בשמיעות הראשונות של האלבום אני זוכרת שעדיין טיפה התקשיתי להקשיב לכולו. אך כיום, אני חושבת שמדובר באלבום מדהים, מאוד מורכב ומיוחד, גאוני. כאלבום קשה יותר לעיכול, גם מבחינת הליריקה, אני זוכרת ששמעתי אותו שוב ושוב, נתתי לו להתנגן כל הזמן ברקע, בזמן שציירתי. (אלבום שמהווה השראה דרך אגב!) לרוב כשמדובר באלבום מורכב, אני מודעת לעובדה שאני צריכה להקשיב שוב ושוב ולהיות סבלנית...להפנים את המוזיקה, ולראות באלבום כרצף שירים, כיחידה אחת. בכל מקרה, לאחר כמה שמיעות לא יכולתי להפסיק לשמוע אותו, ודווקא כן להתענג על משהו שונה, לא מוכר, להנות ממשהו שהיה יותר קשה בשבילי מבחינה מוזיקלית. המממ כל השירים התנגנו והיו כיחידה מיוחדת אחת שמשרה אווירה די קודרת, אבל הממ בגלל זה אני כ"כ אוהבת את רדיוהד. תמיד יש אווירה נלווית לשירים.
השירים הראשונים שיותר התחברתי אליהם היו: I Will, There There, Sit down.Stand up, Scatterbrain, A Punchup at a Wedding אבל היום אני אוהבת את כולו.

Knives Out

New member
בפעם הראשונה..

ששמעתי את האלבום זה היה האלבום היחיד ששמעתי במשך שבוע. טחנתי כל שיר עד למקסימום. לבסוף החלטתי שהאלבום הוא מעולה ואני אוהב כל שיר בו. :) אני עדיין מתרגש מThere There שפתח את הופעת הרדיוהד הראשונה שלי. אוו יהה.

Latisia

New member
אלבום מעולה...

הוא מתחרה אצלי עם המקום הראשון עם אוקי קומפיוטר. אני רואה בו אלבום נורא בוגר והוא נשמע לי דיי מגובש דווקא. אני ממש אוהבת וההתחברות אליו היו נורא מהירה. אלבום פשוט מקסים ועוצמתי. ב2003 כשהאלבום יצא אני זוכרת את עצמי רואה אמטיוי2 והיו משדרים את הקליפ של there there המון ותמיד הייתי מעבירה, חשבתי שהוא שיר מעצבן אבל מצד שני לא שמעתי אותו עד הסוף. זה מצחיק, הייתי צריכה עוד שנתיים וקצת כדי להיות לאהוב רדיוהד. שירים שאני אוהבת: there there, sail to the moon, 2+2=5, wolf at the door and where i end and you begin

whatever4

New member
בעייני..

זה אלבום קצת מפוספס. האלבום מכיל 14 שירים- קשה שכל השירים יהיו ממש טובים וזה הבעיה של האלבום לדעתי- יש כמה שירים ממש טובים אבל יש גם כמה שירים בינוניים ואפילו גרועים שהורסים את התחושה הכללית של האלבום. סך הכל יוצא שהתוצאה היא בערך- 7 שירים טובים לעומת 7 שירים בינוניים ומטה. בנוסף, הדבר שהכי היה חסר לי באלבום זה המילים. אחת הסיבות שאני כל כך אוהבת את רדיוהד היא היכולת שלהם לרגש. לרגש, עם מילים שנוגעות בדיוק בנקודה הנכונה. ב-HTTT אין שיר אחד שממש מרגש אותי. המילים הן יותר נוקבות ופחות אישיות. אין את הנימה המרגשת באלבום. השירים הטובים באלבום לדעתי (או יותר נכון- השירים האהוביים עליי): 2+2=5- השיר החזק באלבום. Go to Sleep- מאוד אהבתי את המילים. The Gloaming- שיר עם לחן מצמרר בעייני. There There- לחן יפהפיה ושירה מרגשת של ת'ום. I Will- קטע קצר ויפה. A Punchup at a Wedding- לא שיר מדהים, אבל שיר עם קצב שפשוט נדבק בראש ולא יוצא. שיר שכיף לשמוע. Myxomatosis- השיר הכי מגניב של רדיוהד. אם פיפא אהבו אותו אז אני לא יאהב? השירים הבינוניים באלבום: Sit Down, Stand Up- סתם שיר אלקטרוני נחמד. Sail to the Moon- אמור להיות השיר המרגש באלבום אבל לי הוא לא עושה יותר מידי. Backdrifts- מילים טובות אבל לחן באנלי מידי. A Wolf at the Door- לא יודעת למה, אבל לא מתחברת אליו כל כך. השירים החלשים באלבום: Where I End and You Begin- לא אוהבת את המילים ולא את הלחן. We Suck Young Blood- עם השיר הזה אני בהתלבטות- מצד אחד אני מאוד אוהבת את המסר בשיר, אבל מצד שני אני לא יכולה לסבול את הלחן. זה שיר די מעצבן שקשה לשמוע אותו יותר מפעם אחת. Scatterbrain- מזכיר לי את השירים השקטים בדה בנדס שגם אותם לא ממש סבלתי. זה אלבום שמשלב את כל הסגנונות של רדיוהד אבל אולי זאת הבעיה שלו- שהוא לא הכי מגובש ואחיד. מצפה ליותר באלבום החדש.

dresner

New member
אני בדעה ש...

הלהקה רק הולכת ומשתבחת עם השנים...כל אלבום שיוצא יותר טוב מקודמו...ולפיכך בינתיים Hail הוא האלבום הטוב ביותר של רדיוהד...ובואו נקווה שלא תהיה "נפילה" באלבום הבא. אני אישית מאמין שלא תהיה כזאת, אם לשפוט מהחומרים החדשים מההופעות החיות שהם כאמור הבסיס לאלבום החדש, יש לנו עוד למה לצפות...ועוד איך שיש....

למעלה