Ibiza Bar

../images/Emo79.gif Ibiza Bar ../images/Emo79.gif

השיר ה"כבד" השני באלבום, גם הוא קטע יוצא דופן מבחינת הפלוידים, ודומה במהותו ל-Nile Song. מה התרשמויותיכם?

חרטושה

New member
יש main theme קודם לא?

או שלא שמתי לב שכבר דיברנו עליו, או שהעותק שבידי חריג?

Adidason326655

New member
שיר ענק

פעם ראשונה ששמעתי אותו זה היה אצל חבר ולא עליתי על העובדה שאלה פינק פלויד ! השיר ממש לא מתאים להם אבל הוא שיר ממש ממש יפה. אני חושב שהשיר מעלה את האיכות של MORE.

vegetable man

New member
טוב...מחדש

השיר הזה עדיף בהרבה על nile song. אני די מחבב אותו. לחן טוב, גילמור לא צועק, מנגן סולו יפה, יש תנועה - שיר טוב, שגם מזכיר את לד זפלין. מבחינת נושא השיר, זה נראה כאילו הוא נכתב על גיבור הסרט, שרוצה תסריט יותר טוב לדמות שהוא מייצג, רוצה שיבנו לו story line נעים. זה משעשע, כי נדמה שרוג'ר כתב את השיר על גיבור הסרט, וסיפר לו על השיר - כאילו הגיבור בעצמו יראה את הסרט ("I´ve lived every line that you wrote"). הגיבור (שאני מנחש ש..) מכור לסמים קשים, קרא את ה-story line שלו ופשוט מתבאס מגורלו הצפוי. ואולי זה אכן מבטא נרקומנים די טוב: העתיד שלהם צפוי ומחוץ לשליטתם, כמו תסריט שנכתב מראש.

חרטושה

New member
אהבתי. ../images/Emo45.gif

במשך השנים למדתי להעריך שירה מזרחית. זה לא אומר שהתחלתי לאהוב שירה מזרחית בעצמי, או כאלה שזה הז'אנר החביב עליהם , אבל למדתי להעריך בה דבר אחד מאד חשוב: הזמרים שם לא מזרזרים בשכל. הם אומרים בדיוק מה שהם מתכוונים אליו ומתכוונים בדיוק למה שהם אומרים. בלי מטאפורות, בלי דימויים, בלי סיבוכים. שאלה אחת לי. So give me a time when the countries will lie on the storyline if kind האם הכוונה לספרד ולמצרים? או שבכלל לכל ארצות העולם ? או שבסרט מוזכרות ארצות ספציפיות?

vegetable man

New member
המשפט הזה נשמע לי סתום לגמרי

אבל בכל זאת אני אנסה להבין את המשורר: לשיר קוראים איביזה בר, וזה אולי מרמז שגיבורנו שורץ מסטול על בר באיביזה, מין הסתם. יש פה אולי ערבוב של הדמות מהמציאות שכותבת את השיר, לבין הדמות בסרט. האיש שכתב את השיר, מבקש אולי עוד קצת זמן של חסד בארצות החום? הוא התאהב בחופשה שלו, ולא רוצה לחזור לחיים האמיתיים, בארצות הקור שם אי אפשר להתמסטל כל היום, וצריך לחזור לשגרה? לדעתי לראות את הסרט די ישפוך אור על המסרים הסתומים של השיר הזה - הקונטקסט, ההתרחשות, די יכול לעזור. לא ראיתי את הסרט...

חרטושה

New member
אין ספק, צריך לראות

את הסרט. (גם לי אין מושג עמום). אבל עקרונית, ממה שקראתי, אנשים לא רואים בסרט הזה יצירת מופת בלשון המעטה מה שדי גורם לי להסתפק בפסקול.

vegetable man

New member
כן...

אני מתאר לעצמי שזה מסוג הסרטים האיומים שעשו פה בישראל בשנים האלה - רק בגרסא האירופית. בועז דוידזון - אתה לא לבד... ובל נשכח את La Vallee - המאסטרפיס הבא שלו...לפחות יצא משניהם מוסיקה נהדרת, סתם שירים קצרים לפני אלבומי הקונספט של פינק פלויד.

More הוא סרט סטודנטים טיפוסי

עם תקציב קצת יותר גדול מהממוצע. אתה, צודק בהשוואה לסרטים שנעשו פה באותן השנים. אמנם, לא בועז דוידזון, אבל הבימוי הסמי-חובבני, ניכר. הייתי ממליצה לראותו בכל זאת, כי המוסיקה קשורה קשר הדוק להתרחשויות מעל גבי המסך. כן, מדובר כאן בצעיר (גרמני? זה לא כ"כ ברור) שמתאהב בבחורה (אמריקאית? גם זה לא כ"כ ברור. נדמה לי שהשחקנית היתה צרפתיה בכלל). הבחורה מתוארת כ"מסתורית", בהתאם לרוח הזמנים. הוא הולך אחריה מפריז לאיביזה, שם מתברר לו שהיא קשורה עם גורמים מפוקפקים, הסוחרים בסמים קשים, כולל הרואין. מהון להון, הבחורה מתמכרת להרואין, ובעקבותיה גם הבחור. בסוף היא נעלמת (מתה?) וגם הוא מת, בסוף הסרט. זהו סרט די מדכא. אני באמת צריכה לצפות בו שוב - ברגע שאגמור את החלק בפרוייקט עליו אני עובדת כעת..

אויש...../images/Emo3.gif

מילא. עדיף שתדע את הסוף, ולא תחטוף בעסה כשתצפה. האמת, זה די אנטי-קלימקס שם, ומשאיר טעם מר בפה. אבל ככה זה קולנוענים אירופאיים, אין אצלם הפי אנד כמו אצל האמריקאים - ובכוונה.

itaikuskus

New member
ספוילרית

שמעי הלואי עלי להיות סטודנט או להפיק סרט ברמה של סטודנטים ושלהקה כמו פינק פלויד תעשה לי את הפס קול.

yotamn9

New member
אהבתי

מאוד הזכיר לי את המי ולד זפלין. בהחלט שיר רוק כבד איכותי. מאוד אהבתי את הסולואים של גילמור לכל אורך השיר.

למעלה