לעשות, לעשות
מעניינת הדרך שבה אתה רואה את הדברים דירסט. אני לא יודע אם בכל משהו מוחצן מחפשים את האישור לעשיה ואז שום דבר פנימי לא נבנה. אפשר לעשות הרבה דברים מוחצנים, והם יפעלו מבחוץ פנימה. כמו לדוגמה: לסדר את החדר מחדש, לסדר את שולחן העבודה. להתחיל התנהגות כזאת או אחרת, בצורה טכנית, מודעת... לעשות אותה שוב ושוב.. ותאמין לי, מניסיון, בכל פעם שהתת-מודע שלך מקבל פידבק חיובי מהסביבה על התנהגות מסוימת, הוא רוצה לעשות אותה שוב ושוב. ראה לדוגמה אנשים אשר מספרים בדיחות: בילדותם, סיכוי רב הוא, שהם סיפרו בדיחות וקיבלו פידבקים חיוביים מהסביבה. לעומתם, אלו שאומרים "אני לא איש שמספר בדיחות"- סיכוי רב הוא שהניסיון שלו הוא בדיוק הפוך, בילדותו הוא לא קיבל חיזוקים חיוביים על ההתנהגות הזו, ולכן הסיק מכך שהוא לא איש כזה. נכון, שעבודה מבפנים החוצה היא חזקה מאוד - אבל רוב בני האדם לא מספיק חזקים בשביל לעבוד מבפנים החוצה - צריך משהו מאוד חזק שיניע אותם או יזעזע אותם בשביל שהם יתחילו לעבוד מבפנים החוצה. לעומת זאת עבודה מבחוץ פנימה, זו עבודה שבן האדם רגיל לעשותה - ולכן יכול לנצל את הניסיון שלו ולעשות את זה שוב ושוב ושוב.. ואם הוא מקבל פידבקים חיוביים על העשיה שלו מהסביבה, הוא ימשיך ויעשה עוד ועוד.. עד שזה יהפוך להרגל ואז לדפוס ואז ישפיע על אופיו של אותו אדם. אם תשים לב, רב דרכי ההתפתחות האישית עובדות כך... תהנה בפגישה מיקי